Windows 11 σε Mac; Το Parallels θέλει να το κάνει πραγματικότητα!

Περίληψη: Θες να «τρέξεις» τα Windows 11 στο Mac σου όταν κυκλοφορήσουν αλλά δεν θες (ή δεν μπορείς) να κάνεις Boot Camp; To Parallels Desktop ίσως δώσει λύση στο πρόβλημα!

Το νέο desktop λειτουργικό σύστημα της Microsoft, τα Windows 11, ανακοινώθηκε πρόσφατα και οι χρήστες δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον. Τα Windows 11 θα μπορούν να εγκατασταθούν σε εκατομμύρια υπολογιστές δωρεάν αργότερα μέσα στη χρονιά αρκεί αυτοί να πληρούν τις ελάχιστες προδιαγραφές. Αν έχεις Mac όμως δεν θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις Windows 11 στον υπολογιστή σου, σωστά; Όχι απαραίτητα, καθώς οι δημιουργοί της γνωστής εφαρμογής Parallels Desktop εργάζονται ήδη επάνω στην υποστήριξη των Windows 11 για το app.

Το Parallels Desktop είναι μια εφαρμογή που επιτρέπει σε χρήστες Mac να «τρέξουν» τα Windows 10 (και όχι μόνο) σε ένα εικονικό περιβάλλον εντός του macOS. Για να χρησιμοποιηθεί το Parallels δεν απαιτείται επανεκκίνηση ενώ η εφαρμογή υποστηρίζει μια πληθώρα χαρακτηριστικών, όπως drag & drop μεταξύ των δύο λειτουργικών, Windows apps, εκτύπωση μέσω των Windows ακόμα και χρήση της TouchBar στα Windows.

Αν η ομάδα του Parallels Desktop καταφέρει να προσθέσει υποστήριξη για Windows 11 στην εφαρμογή, τότε στα Mac θα μπορέσεις να αξιοποιήσεις και όλα τα νέα features του επερχόμενου λειτουργικού της Microsoft, όπως Android apps στο υπολογιστή, τη διαχείριση παραθύρων Snap Layouts και πολλά ακόμα.

Στα παλιότερα Mac με Intel επεξεργαστές η εγκατάσταση Windows 11 θα είναι δυνατή μέσω Boot Camp. Τα νεότερα Mac με Apple M1 δεν υποστηρίζουν Boot Camp όμως άρα δεν υπάρχει επίσημος τρόπος να «τρέξεις» τα Windows 11 (ή τα 10) σε αυτά. Το Parallels Desktop υποστηρίζει τόσο Intel όσο και Apple M1 Macs άρα είναι η καλύτερη (ή η μόνη) λύση για να τρέξεις Windows σε Mac. Σε σχέση με το Boot Camp μάλιστα προσφέρει περισσότερη ευκολία χρήσης, καθώς το virtual Windows desktop τρέχει παράλληλα με το macOS.

Η προσπάθεια υποστήριξης των Windows 11 στο Parallels έχει ξεκινήσει από τη στιγμή που έγινε διαθέσιμη η Insider Preview έκδοση του νέου λειτουργικού από τη Microsoft. Η εταιρία που αναπτύσσει το Parallels Desktop δεν θέλησε να δώσει κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία κατά την οποία το χαρακτηριστικό θα είναι διαθέσιμο, ανέφερε απλώς πως «θα κάνουμε σίγουρα ό,τι είναι δυνατό για να συμβεί», να υποστηριχθούν τα Windows 11 στο Parallels δηλαδή.