Επίσημη ημερομηνία για το WWDC22 από την Apple

Περίληψη: Το παγκόσμιο συνέδριο για τους developers της Apple, το WWDC22, δεν απέχει παρά λίγο καιρό και περιμένουμε να δούμε πράγματα από τη μηλένια εταιρεία!

Το παγκόσμιο συνέδριο για developers του οικοσυστήματος της Apple είναι το Worldwide Developers Conference και όλος ο κόσμος της πληροφορικής περιμένει πώς και πώς τις ανακοινώσεις της Apple σε αυτό, μιας και η κορυφαία εταιρεία συνήθως δείχνει εκεί όλες τις πρωτοποριακές τεχνολογίες και τις πλατφόρμες που ετοιμάζει, κυρίως σε επίπεδο software. Απολύτως λογικό να ανυπομονούμε ήδη για το WWDC22 λοιπόν, το οποίο πλησιάζει.

Πότε ξεκινά το WWDC22;

Η ανακοίνωση της Apple ήρθε πριν λίγες μέρες και μας πληροφόρησε πως το WWDC για φέτος θα λάβει χώρα από τις 6 έως τις 10 Ιουνίου, σε online μορφή.

Η ανακοίνωση της Apple, λοιπόν, έχει ως εξής:

Σήμερα η Apple ανακοινώνει πως θα διοργανώσει το ετήσιο Worldwide Developers Conference (WWDC) σε online μορφή από τις 6 έως τις 10 Ιουνίου, με τη συμμετοχή να είναι δωρεάν για όλους τους developers. Χτίζοντας στις επιτυχίες των online events των δύο τελευταίων ετών, το WWDC22 θα επιδείξει τις τελευταίες καινοτομίες στα iOS, iPadOS, macOS, watchOS, και tvOS, δίνοντας στους developers πρόσβαση στους μηχανικούς και τους προγραμματιστές της Apple και στις τεχνολογίες [της Apple] ώστε να μάθουν πώς να δημιουργούν ριζοσπαστικά apps και διαδραστικές εμπειρίες.

Η Susan Prescott, η αντιπρόεδρος στο Worldwide Developer Relations and Enterprise and Education Marketing της Apple, δήλωσε:

Το WWDC στην καρδιά του πάντα ήταν ένα μέρος στο οποίο δημιουργούνται γνωριμίες και χτίζεται η κοινότητα. Σε αυτό το πνεύμα, το WWDC22 προσκαλεί τους developers από όλο τον κόσμο να προσέλθουν και να εξερευνήσουν το πώς θα φέρουν τις καλύτερες ιδέες τους στον κόσμο και πώς θα διευρύνουν το τι είναι εφικτό. Λατρεύουμε να ερχόμαστε σε επαφή με τους developers μας και ελπίζουμε όλοι οι συμμετέχοντες να φύγουν ανανεωμένοι και οπλισμένοι με νέα δύναμη από αυτή την εμπειρία.

Παρά το γεγονός πως η Apple διαφημίζει το WWDC22 ως "online", θα υπάρχει και ένα μικρό τμήμα με φυσική παρουσία – προφανώς στο Apple Park.

Σε επέκταση του online συνεδρίου, η Apple θα διοργανώσει και μια ειδική ημέρα για developers και φοιτητές στο Apple Park στις 6 Ιουνίου, ώστε να παρακολουθήσουν το keynote και το βίντεο του State of the Union, μαζί με την online κοινότητα.

Τι περιμένουμε να δούμε;

Ως συνήθως, το WWDC 2022 θα εστιάσει πολύ στο software και τις πλατφόρμες της Apple. Σε αυτό πιθανότατα θα περιλαμβάνονται και οι ανακοινώσεις για το iOS 16, το iPadOS 16, το watchOS 9, το macOS 13 και το tvOS 16. Επίσης αναμένονται developer betas για αυτά τα λειτουργικά συστήματα. Αλλά δεν είναι αυτό όλο. Είναι πιθανό να δούμε και ανακοινώσεις σε επίπεδο hardware οι οποίες θα αφορούν τους developers. Ο Mark Gurman από το Bloomberg έχει μεταφέρει την πληροφορία πως η Apple θα [μπορούσε να] ανακοινώσει την επόμενη γενιά των Mac με επεξεργαστές Apple Silicon μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου, επομένως η χρονική περίοδος είναι αρκετά κοντινή για να συμβεί εντός των πλαισίων του WWDC22.

Εσύ τι περιμένεις περισσότερο από τις ανακοινώσεις της Apple; Εμείς πάντως θέλουμε να δούμε τα νέα χαρακτηριστικά που θα έρθουν με το νέο iOS 16 αλλά και το macOS 13! Μείνε συντονισμένος στη συχνότητα του Public Blog και θα σε ενημερώσουμε για όλες τις εξελίξεις μόλις αυτές γίνουν γνωστές!