Δες πως είναι η Periscope κάμερα του Huawei P30 Pro εκ των έσω!

Περίληψη: Το Huawei P30 Pro προσφέρει το κορυφαίο zoom αυτή τη στιγμή σε smartphone. Πώς όμως...

Το Huawei P30 Pro προσφέρει το κορυφαίο zoom αυτή τη στιγμή σε smartphone. Πώς όμως καταφέρνει αυτό το απίστευτο αποτέλεσμα χωρίς κάποιον φακό να προεξέχει; Τον τρόπο σου τον είχαμε περιγράψει, αλλά τώρα μπορείς να δεις τον μηχανισμό από κοντά, μέσα από το teardown βίντεο του JerryRigEverything στο YouTube.

Το σύστημα της zoom κάμερας τοποθετείται κάθετα σε σχέση με τους άλλους αισθητήρες και αποτελείται από τρία κομμάτια. Τον αισθητήρα, τον φακό, και τον καθρέφτη. Ο καθρέφτης είναι απαραίτητος για να στείλει το φως στον αισθητήρα, αφού αυτός βρίσκεται κρυμμένος στο σώμα της συσκευής. Αυτός είναι και ο μοναδικός τρόπος να χωρέσει όλος ο φακός χωρίς να προεξέχει της συσκευής.

Το σύστημα της zoom κάμερας πιάνει περισσότερο χώρο από τις υπόλοιπες κάμερες και αυτό περιορίζει πολύ τον εσωτερικό σχεδιασμό της συσκευής. Το Huawei P30 Pro εξοπλίζεται με 5Χ οπτικό zoom αλλά αν οι εταιρίες μπορούν να δημιουργήσουν παραπάνω χώρο εσωτερικά, τίποτα δεν τους εμποδίζει από το να προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερο οπτικό ζουμ. Ήδη το Oppo Reno κατάφερε να φτάσει το Huawei P30 Pro, προσφέροντας και αυτό 5Χ οπτικό ζουμ.

Από το teardown του Zack είδαμε όχι μόνο την ιδιαίτερη κάμερα αλλά όλο το εσωτερικό του Huawei P30 Pro. Είδαμε το κενό που υπάρχει στην οθόνη για τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, τα σημεία αδιαβροχοποίησης αλλά και το πολύ ιδιαίτερο ηχείο που λειτουργεί με δονήσεις κάτω από την οθόνη.

Αν θες να εξερευνήσεις κι εσύ τον εσωτερικό κόσμο του Huawei P30 Pro, τότε μπορείς να δεις το βίντεο του JerryRigEverything παρακάτω.