Ε3 2019: Ετοιμάζουμε βαλίτσες!

Περίληψη: Η E3 παραμένει η πιο σημαντική έκθεση στην αγορά των videogames, παρά το γεγονός πως...

Η E3 παραμένει η πιο σημαντική έκθεση στην αγορά των videogames, παρά το γεγονός πως έχει τα πάνω της και τα -πολύ- κάτω της. Η φετινή διοργάνωση ξεκίνησε με ιδιαίτερες προϋποθέσεις, αφού η Sony είδε πως δεν έχει ανακοινώσεις να κάνει και πως η νέα κονσόλα της απέχει ακόμη αρκετούς μήνες από την κυκλοφορία της και έτσι αποφάσισε να απέχει πλήρως.

Σημαντικές απουσίες υπάρχουν και από άλλες εταιρείες, αλλά, παρόλα αυτά, το Los Angeles αναμένεται να ζήσει μεγάλες στιγμές, αφού τα παιχνίδια που θα δούμε θα είναι αρκετά.

Ετοιμάζοντας, λοιπόν, βαλίτσες τις επόμενες μέρες, αυτό που έχουμε να σας πούμε είναι να μείνετε συντονισμένοι στα social media του Public και το Public Blog, γιατί η κάλυψη θα είναι αδιάκοπη!

Το πρόγραμμα

Πάμε, λοιπόν, να δούμε τα βασικά: Η έκθεση ξεκινάει στις 11 Ιουνίου και διαρκεί ως και τις 13 του ίδιου μήνα. Ωστόσο οι παρουσιάσεις ξεκινούν λίγο νωρίτερα. Ας δούμε το πρόγραμμα των παρουσιάσεων/συνεντεύξεων Τύπου (όπου γίνονται οι πιοσημαντικές ανακοινώσεις) σε ώρες Ελλάδος.

Κυριακή 9 Ιουνίου
23.00 - Xbox Briefing

Δευτέρα 10 Ιουνίου
03.30 - Bethesda Softworks
05.00 - Devolver Digital
19.00 - E3 VR Showcase
20.00 - PC Gaming Show
23.00 - Ubisoft

Τρίτη 11 Ιουνίου
04.00 - Square Enix
19.00 - Nintendo (Direct)

Η νέα γενιά κονσολών 

Με δεδομένη την απουσία της Sony και την απροθυμία της να κάνει κάποιες ανακοινώσεις για το PS5 στη διάρκεια της E3 2019 ή λίγο πριν από αυτήν, είναι σχεδόν σίγουρο ότι η Microsoft (που διοργανώνει και τη μεγαλύτερη συνέντευξη Τύπου) θα ανοίξει κάπως τα χαρτιά της. Ίσως δεν αποκτήσουμε ξεκάθαρη εικόνα για το τι έρχεται μετά το Xbox One X, αλλά σίγουρα θα έχουμε κάποια πρώτα στοιχεία. Εννοείται δε πως θα παίξει σημαντικό ρόλο και η αποκάλυψη του Project xCloud, της νέας cloud streaming gaming υπηρεσίας της αμερικανικής εταιρείας.

Τα Games 

Τα παιχνίδια που θα δούμε θα αφορούν κατά κύριο λόγο την τωρινή γενιά, αλλά αν η ημερομηνία κυκλοφορίας τους είναι μακριά, δεν αποκλείεται να είναι cross-gen και να εμφανιστούν (σε βελτιωμένες εκδόσεις) και στα επόμενα μηχανήματα. Μιας και είναι αρκετά αυτά που αναμένουμε, τα χωρίσαμε σε 3 κατηγορίες: τα σίγουρα, τα πιθανά και τα... «δυσκολάκια».

Τα σίγουρα

Από πλευράς παιχνιδιών που ξέρουμε πως σίγουρα θα ανακοινωθούν υπάρχει καιφέτος αρκετό υλικό. Σε πρώτη φάση είναι σχεδόν σίγουρο πως θα μάθουμε στην E3 τηνημερομηνία κυκλοφορίας του Cyberpunk 2077 και θα δούμε ένα νέο gameplay video του. Η Microsoft θαανακοινώσει σίγουρα περισσότερες πληροφορίες για το Gears 5 και το Halo Infinite, ενώ από την ΕΑ θα ξεχωρίσουν οι ανακοινώσεις για Star Wars Jedi: Fallen Order και FIFA 20.

Η Bethesda θα μας πει σίγουρα για το DOOM Eternal και ίσως κάποιες τελευταίες πληροφορίες για το Wolfenstein, που έρχεται τον Ιούλιο, ενώ από πλευράς Ubisoft περιμένουμε νέα στοιχεία για το Beyond Good & Evil 2, το Ghost Recon Breakpoint και άλλα 3 παιχνίδια ΑΑΑ, που δεσμεύτηκε στην πρόσφατη οικονομική τηςενημέρωση πως θα κυκλοφορήσουν μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2020.

Η Nintendo από την πλευρά της θα μιλήσει σίγουρα για το νέο Pokemon game του Nintendo Switch, το Animal Crossing και λογικά και το επερχόμενο Metroid Prime που απλά παρουσίασε μέσω ενός λογοτύπου πέρσι. Από τα υπόλοιπα games, αναμένουμε να δούμεαπό κοντά το Borderlands 3 και σίγουρα να δούμε τι έχει να πει η Square Enix για το Final Fantasy VII Remake.

Τα πιθανά

Στα games που υπάρχουν πιθανότητες να δούμε περιλαμβάνονται τα: Battlefield 6, Elder Scrolls 6, Splinter Cell, Starfield, Forza Motorsport 8, ένα νέο Zelda, το Resident Evil 8, το Fable 4, το Watch Dogs 3, το νέο Call of Duty, το Assassin’s Creed Vikings/Ragnarok, το νέο game της From Software, που φημολογείται πως φέρει την υπογραφή του George R. R. Martin (Game of Thrones), το επόμενο Batman game της Warner Bros. Montreal και ίσως το επόμενο game της Bungie, που θα φέρει την ονομασία Matter.

Τα «δυσκολάκια»

Τέλος, μερικά games που ακούγονται ότι θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά - αλλά ακόμη ουδείς μπορεί να το επιβεβαιώσει- είναι τα εξής: Titanfall 3, The Avengers της Square Enix, νέο BioShock και Dead Island 2.

Ως τότε... μείνετε συντονισμένοι στα social media του Public και το Public Blog, γιατί η κάλυψη θα είναι αδιάκοπη!