Γαστρονομικό οδοιπορικό για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!

Περίληψη: Δεν είναι απαραίτητο να γεμίζεις κάθε χρόνο τον/την σύντροφό σου με υλικά δώρα. Κάνε φέτος την ανατροπή, προσφέροντας ένα ή και.. περισσότερα ρομαντικά γεύματα γεμάτα αγάπη!

Η μέρα των ερωτευμένων είναι πιο κοντά από ποτέ. Είναι γεγονός πως οι περισσότεροι, ψάχνουν εναλλακτικούς τρόπους για να περάσουν αυτήν την μέρα με το αγαπημένο τους πρόσωπο. Πολλοί αναζητούν όμορφα εστιατόρια για ρομαντικό δείπνο με το ταίρι τους. Υπάρχει όμως και η εκδοχή του να περάσετε όλη τη μέρα μαζί, ξεκινώντας με δημιουργική διάθεση από το πρωί. Και τι εννοούμε δημιουργική; Μπείτε παρέα στην κουζίνα και πειραματιστείτε δημιουργώντας διάφορες συνταγές. Μπορείς να βρεις αμέτρητες συνταγές για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και να ετοιμάσεις ένα ρομαντικό δείπνο ή γεύμα γενικότερα για δύο στο σπίτι. Παρακάτω μπορείς να βρεις μερικές ιδέες για το μενού που θα ετοιμάσεις.

Πρωινό: Δυναμωτικός χυμός και πεντανόστιμες βάφλες

Ας ξεκινήσουμε από ένα πρωινό γεύμα, γεμάτο ενέργεια. Τι πιο δυναμωτικό από ένα φυσικό χυμό πορτοκάλι; Με το κατάλληλο σκεύος μπορείς να ετοιμάσεις έναν γευστικό και τονωτικό χυμό σε χρόνο dt! Για να ανοίξει όμως και το μάτι, ετοίμασε δύο καφεδάκια, με τη βοήθεια της καφετιέρας Dolce Gusto Krups. Ιδανική επιλογή θα ήταν να συνδυάσεις τα ροφήματα σου με κάτι αλμυρό ή καλύτερα γλυκό. Έχεις φτιάξει ποτέ σου σπιτική βάφλα; Με τη βαφλιέρα της ARIETE και την κατάλληλη συνταγή (που θα βρεις παρακάτω) θα ξετρελάνεις το άλλο σου μισό.

Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε 1 ¼ φλ. γάλα με χαμηλά λιπαρά και 125 γρ. βούτυρο κομμένο σε κυβάκια και ανακατέβουμε απαλά σε σιγανή φωτιά. Μόλις λιώσει το βούτυρο, αφαιρούμε την κατσαρόλα από το μάτι και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει. Σε ένα μπολ προσθέτουμε 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 ½ κ. γλ. ζάχαρη και 1 κ. σ. μαγιά στιγμής. Αφού τα ανακατέψουμε για να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα, προσθέτουμε τα υγρά υλικά στα στέρεα και ανακατεύουμε απαλά έως ότου σχηματιστεί ένας χυλός. Στη συνέχεια, σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε 2 αυγά, 1 ½ κ. γλ. αλάτι και 1 βανίλια. Τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα και ανακατεύουμε ξανά. Αφού έχεις αφήσει το μείγμα στο ψυγείο, καλυμμένο με μεμβράνη για μία μέρα, μπορείς πλέον να φτιάξεις τις πιο γευστικές βάφλες, στην βαφλιέρα σου. Μπορείς να προσθέσεις ως topping, ό,τι επιθυμείς! Από αλμυρές έως γλυκιές γεύσεις, ανάλογα με τα γούστα του αγαπημένου σου.

Μεσημεριανό: Αλμυρά muffins που ξετρελαίνουν

Αφού το ταίρι σου και εσύ έχετε πάρει όλη τη δύναμη που χρειάζεστε και το στομάχι σας έχει αρχίζει να γουργουρίζει ξανά, μπορείτε να συνεχίσετε τη μέρα σας με ένα πιο χορταστικό γεύμα. Μία όμορφη ιδέα αποτελούν αλμυρά muffins με πιπεριά και φέτα. Για αυτή τη συνταγή για δύο, θα χρειαστείς αρχικά ένα Σετ Ψησίματος Με Κουπ-Πατ Για Φούρνο. Αφού στεγνώσεις με μία πετσέτα (όσο το δυνατόν περισσότερο) 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης (ιδανικά ψητή), την ψιλοκόβεις. Σε ένα μπολ προσθέτεις 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 2 κ. γλ. baking powder, την ψιλοκομμένη πιπεριά, 1 κ. γλ. αλάτι και 2 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σε ένα άλλο μπολ προσθέτεις 160 ml κρέμα γάλακτος light, 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και 1 αυγό και τα χτυπάς με ένα σύρμα έως ότου ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους. Στη συνέχεια προσθέτεις το υγρό μείγμα στο στέρεο και ανακατεύεις απαλά με ένα κουτάλι, τόσο ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους. Τέλος, γεμίζεις τις θήκες μέχρι τη μέση, προσθέτεις τριμμένη φέτα και συνεχίζεις καλύπτοντας τις θήκες με το υπόλοιπο μείγμα που έχει περισσέψει. Σε ένα τέταρτο περίπου, θα έχεις έτοιμο ένα νοστιμότατο και χορταστικό μεσημεριανό γεύμα!

Tip: Μπορείς να ψιλοκόψεις όλα σου τα υλικά, εύκολα και άμεσα, με τη βοήθεια ενός πολυκόφτη.

Βραδινό: Όταν ένα γλυκό… επιβάλλεται!

Κλείστε την ημέρα σας με τον πιο γλυκό τρόπο - τρώγοντας παρέα την πιο λαχταριστή τούρτα για ερωτευμένους. Τα μόνα σκεύη που θα χρειαστείς είναι μία κουζινομηχανή και ένα τσέρκι! Είσαι έτοιμος/η για δημιουργίες; Θρυμματίζεις 2 πακέτα μπισκότα με γέμιση σοκολάτα και τα τοποθετείς σε ένα μπολ. Στη συνέχεια, προσθέτεις 100 γρ. λιωμένο και κρύο βούτυρο και ανακατεύεις καλά. Αφού νοτίσουν τα μπισκότα, το απλώνεις ομοιόμορφα στο τσέρκι και αλείφεις από πάνω 2 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα. Τέλος, τοποθετείς 250 γρ. κομμένες φράουλες και βάζεις το τσέρκι στο ψυγείο για 30’ περίπου, ούτως ώστε να παγώσει η βάση. Όσο η βάση παγώνει, τοποθετείς 400 γρ. σοκολάτα θρυμματισμένη σε ένα μπολ. Αφού ζεστάνεις 500 γρ. κρέμα γάλακτος (μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού), την περιχύνεις πάνω από τη σοκολάτα. Σκεπάζεις το μείγμα για 1’ και στη συνέχεια ανακατεύεις μέχρι αυτό να ομογενοποιηθεί. Τέλος, προσθέτεις 2 κ. σ. κονιάκ και 1 κ. σ. βούτυρο και ανακατεύεις ξανά. Αφού το μείγμα κρυώσει (10 με 15 λεπτά περίπου), το ρίχνεις λίγο λίγο πάνω από τη βάση στο τσέρκι και το τοποθετείς ξανά στο ψυγείο. Σε 3 ώρες θα έχεις την πιο γευστική τούρτα στο πιάτο σου.

Σίγουρα θα ξέρεις σε ποιες γεύσεις έχει αδυναμία το ταίρι σου. Με μία απλή αναζήτηση μπορείς να βρεις συνταγές για όλα τα γούστα. Προετοίμασε το τα υλικά για το μενού του Αγίου Βαλεντίνου από σήμερα και μην αφήνεις το χρόνο να περνάει. Η κατάλληλη προετοιμασία θα φέρει τα πιο όμορφα αποτελέσματα. Καλή όρεξη και χρόνια πολλά σε όλα τα ερωτευμένα ζευγάρια του κόσμου!