DIY χριστουγεννιάτικα στολίδια: Το πνεύμα των γιορτών στα χέρια σου!

Περίληψη: Φέτος τα Χριστούγεννα δημιούργησε ξεχωριστή ατμόσφαιρα στο σπίτι, με DIY στολίδια φτιαγμένα από τα χεράκια σου, που θα κλέψουν όλες τις εντυπώσεις!

Φτάνουμε στα μέσα του Δεκέμβρη, και τα Χριστούγεννα είναι πλέον ορατά στον ορίζοντα. Απ’ άκρη σ’ άκρη η πόλη φοράει τα γιορτινά της και γεμίζει με πράσινες και κόκκινες αποχρώσεις. Ο στολισμός κάθε σπιτιού ξεκινάει, όπως έχουμε ήδη δει, από το δέντρο. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο δεν είναι όμως τίποτα χωρίς τα στολίδια του. Οι επιλογές σε στολίδια είναι χιλιάδες. Βέβαια, υπάρχει κι άλλος τρόπος για να στολίσεις το φετινό δέντρο. Εύκολα, οικονομικά, δημιουργικά και διασκεδαστικά. Αν αναζητάς ιδέες για να δώσεις το δικό σου προσωπικό στιλ στο στολισμό του σπιτιού, τα DIY χριστουγεννιάτικα στολίδια είναι εγγύηση. Πάμε να δούμε μερικά ενδεικτικά παραδείγματα για custom εορταστικό στολισμό.

X-mas DIY ιδέα #1: Χειροποίητες χριστουγεννιάτικες μπάλες

Χριστουγεννιάτικος στολισμός χωρίς φανταστικές μπάλες πολύ απλά δε γίνεται. Αντί όμως να προμηθευτείς τις συνηθισμένες μπάλες που βρίσκουμε όλοι λίγο πολύ σε κάθε σπίτι, ετοιμάσου φέτος να ετοιμάσεις πανεύκολα χειροποίητες μπάλες με DIY διάθεση. Τι θα χρειαστείς; Μπάλες (προφανώς) σε διάφορα μεγέθη, μαζί με κορδέλες σε διάφορα χρώματα και μερικά μικρούλικα διακοσμητικά σε ασημί ή χρυσαφί αποχρώσεις. Τύλιξε τις κορδέλες γύρω από τις μπάλες για να τις «ντύσεις» προτού τις κρεμάσεις στο δέντρο ή πολύ απλά βάψε τις στα αγαπημένα σου χρώματα. Για τις λίγο μεγαλύτερες μπάλες, καλό είναι να έχεις μαζί σου ένα κομμάτι χοντρό σπάγκο.

diy-xristougenniatika-stolidia-02

X-mas DIY ιδέα #2: DIY χριστουγεννιάτικα στεφάνια

Μαζί με τις μπάλες και τα αστέρια, τα χριστουγεννιάτικα στεφάνια είναι ένα χαρακτηριστικό στολίδι τις ημέρες των εορτών. Μάλιστα, όπως θα δεις, και η DIY εκδοχή τους είναι πανεύκολη. Θα χρειαστείς ένα μικρό τελάρο κεντήματος, ένα θερμοκολλητικό πιστόλι, σπάγκο και τα στολίδια της επιλογής σου. Χρησιμοποιώντας το τελάρο ως βάση, μπορείς να στήσεις το δικό σου DIY στεφάνι, βάζοντας πάνω του στολίδια όπως αστεράκια, κουδουνάκια, κουκουνάρια ή μικρές φιγούρες. Όσον αφορά τα χρώματα, οι αποχρώσεις σε λευκό, χρυσό και ασημί χρώμα είναι γενικά μια safe επιλογή. Αν θες βέβαια ένα πιο funky στεφάνι, μπορείς να πειραματιστείς με μεγαλύτερα στολίδια σε πιο έντονα χρώματα.

X-mas DIY ιδέα #3: Γιορτινές χειροτεχνίες

Οι χειροτεχνίες είναι ένας από τους πιο δημιουργικούς – και χαλαρωτικούς  - τρόπους για να φτιάξεις από το μηδέν τα δικά σου DIY στολίδια. Κάθε είδος χαρτιού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση, έχει τα δικά του dos & dont’s, εμείς όμως επιλέξαμε την «παραδοσιακή», και άκρως χριστουγεννιάτικη, τσόχα. Χιονονιφάδες, αγιοβασιλάκια, ζωάκια, αγγελάκια, καλτσάκια και άλλα γιορτινά σχήματα από τσόχα (ή χαρτόνι) μπορούν να μεταμορφωθούν εύκολα στο επόμενο χριστουγεννιάτικο στολίδι που θα κοσμήσει το σπίτι σου με το ελάχιστο δυνατό κόστος. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι χαρτί, κόλλα, ψαλίδια, μερικούς μαρκαδόρους, άφθονα στολίδια και απέριττη φαντασία.

diy-xristougenniatika-stolidia-01

X-mas DIY ιδέα #4:  Χειροποίητες κουδουνίστρες για παιδιά

Οι χριστουγεννιάτικες κουδουνίστρες είθισται τις γιορτές να γίνονται τα αγαπημένα παιχνίδια των μικρών παιδιών. Τώρα μπορείς να δημιουργήσεις και εσύ τις δικές σου, στολίζοντας το σπίτι με το πνεύμα των Χριστουγέννων και πολλά παιδικά χαμόγελα. Γέμισε ένα μικρό υφασμάτινο πουγκί με απαλό βαμβάκι και μέσα βάλε δύο πολύ μικρά κουδουνάκια. Δέσε το καλά με ένα κομμάτι σπάγκο και χάρισε στο μικρό σου ένα μαλακό και παιχνιδιάρικο χριστουγεννιάτικο στολίδι.

X-mas DIY ιδέα #5: Στολίδια από αποξηραμένα φρούτα

Τα αποξηραμένα φρούτα προσφέρονται για τον DIY στολισμό του σπιτιού, μιας και με λίγες εύκολες κινήσεις μπορείς να φτιάξεις τα δικά σου πανέμορφα στολίδια που θα αναδύουν και μια ευχάριστη εσάνς στο χώρο. Για να αποξηράνεις τα φρούτα-στολίδια σου σωστά, κόψε τα σε φέτες και άφησέ τις για 2-3 ώρες στο φούρνο της κουζίνας ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Φρόντισε ανά διαστήματα να τσεκάρεις και από τις δύο πλευρές για να σιγουρευτείς πως δεν έχουν καεί. Αφού έχουν αποβάλει όλη την υγρασία, περνάς από μέσα τους ένα λεπτό σπάγκο και τα μοσχοβολιστά διακοσμητικά σου είναι έτοιμα.

diy-xristougenniatika-stolidia-04

X-mas DIY ιδέα #6: Ξύλινα στολίδια για cosy ατμόσφαιρα

Το ξύλο είναι το απόλυτο υλικό για να βάλεις ένα vintage touch στο στολισμό του σπιτιού. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τα DIY στολίδια σου. Για να σε προλάβουμε, δεν εννοούμε να σκαλίσεις από το μηδέν στο ξύλο έναν περίτεχνο τάρανδο  - αν μπορείς βέβαια ακόμα καλύτερα. Ένα ξύλο κοπής ή μια ξύλινη ορντεβιέρα μπορεί να γίνει άνετα η βάση για ένα φανταστικό διακοσμητικό που θα απογειώσει τις φετινές γιορτές. Σκάλισε μια μικρή αφιέρωση και βάλε από πάνω αγιοβασιλάκια, καλικαντζαράκια, χιονάνθρωπους ή άλλες αγαπημένες φιγούρες των Χριστουγέννων.

Γιόρτασε τα πιο μαγικά Χριστούγεννα παρέα με τα Public!

Τα Χριστούγεννα είναι το μεγάλο διάλειμμα που περιμένουμε με ανυπομονησία όλοι, μικροί-μεγάλοι. Είναι τα οικογενειακά reunions, τα γιορτινά τραπέζια, οι στιγμές χαλάρωσης παρέα με τους αγαπημένους μας. Είναι το χριστουγεννιάτικο δέντρο και τα αμέτρητα στολίδια του. Οι αγιοβασίληδες και οι χιονάνθρωποι. Τα φωτάκια που τρεμοπαίζουν ρυθμικά, όταν η πόλη πέφτει για ύπνο. Αν δεν έχεις φροντίσει ακόμα να στολίσεις, τώρα είναι η στιγμή. Αγκάλιασε το πνεύμα των Χριστουγέννων και δημιούργησε φέτος την πιο γιορτινή ατμόσφαιρα, παρέα με τα Public. Μπες στο public.gr ή πέρασε μια βόλτα από το πλησιέστερο κατάστημα και ζήσε μαζί μας τη φαντασμαγορική μαγεία των γιορτών!