Canon EOS M50: Η καλύτερη κάμερα για να αρχίσεις το vlogging!

Περίληψη: Με ποια φωτογραφική μηχανή θα κάνεις τα πρώτα σου βήματα στο χώρο του vlogging; Η Canon EOS M50 είναι η απάντηση στο ερώτημά σου. Δες τους λόγους στο άρθρο που ακολουθεί.

Στον κόσμο του YouTube τα vlogs είναι ένα από τα δημοφιλέστερα είδη βίντεο. Ένας από τους λόγους που κάνουν το vlogging τόσο δημοφιλές είναι η ευκολία της παραγωγής. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς κι εσύ να ξεκινήσεις να γυρίζεις vlogs, είτε για να τα ανεβάσεις στη μεγαλύτερη streaming πλατφόρμα του κόσμου, είτε απλώς για να καταγράψεις με ξεχωριστό τρόπο μοναδικές στιγμές. Για να ξεκινήσεις, το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να διαβάσεις το αναλυτικό μας άρθρο που εξηγεί τα πάντα γύρω από τα βασικά του vlogging. Ένας από τους «κρίσιμους» τομείς για κάθε vlogger είναι ο εξοπλισμός. Έτσι, σε αυτό το άρθρο θα γνωρίσουμε την Canon EOS M50, μία από τις καλύτερες μηχανές που μπορείς να αποκτήσεις για να ξεκινήσεις τα vlogs.

Canon EOS M50 – Μικρή και ελαφριά


Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της Canon EOS M50 για κάθε επίδοξο vlogger είναι το μέγεθος και το βάρος της. Από τη στιγμή που στα vlogs θα χρειαστεί πολλές φορές να κρατάς την κάμερα και να μιλάς σε αυτή, χρειάζεσαι μία μηχανή που θα μπορείς να χρησιμοποιείς χωρίς να κουράζεσαι. Η M50 προσφέρει ακριβώς αυτό. Δεν κάνει όμως καμία θυσία στην ποιότητα για να επιτύχει χαμηλό βάρος και μικρές διαστάσεις. Η Canon EOS M50 είναι mirrorless μηχανή, που σημαίνει ότι μπορεί να συνδυαστεί με διαφορετικούς φακούς και έχει μεγάλο αισθητήρα APS-C. Ουσιαστικά, δηλαδή, αποτελεί τον ιδανικό συνδυασμό για κάθε vlogger, προσφέροντας και ευκολία χρήσης και εξαιρετική ποιότητα φωτογραφίας και βίντεο.

Canon EOS M50: Χαρακτηριστικά που ενδιαφέρουν κάθε vlogger


Εκτός από το μικρό μέγεθος και βάρος, που είναι ένα πλεονέκτημα που έχουν γενικά οι mirrorless έναντι των DSLR, η Μ50 έχει πολλά ακόμα χαρακτηριστικά που την κάνουν την τέλεια vlogging camera για κάποιον που ξεκινά σήμερα. Το βασικότερο είναι η οθόνη αφής, η οποία προσαρμόζεται σε όποια γωνία σε βολεύει. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να την γυρίσεις προς τα εσένα όταν μιλάς στην κάμερα ή να την φέρεις όπου σε εξυπηρετεί καλύτερα. Μία ακόμα δυνατότητα της EOS M50 που πρέπει να εκμεταλλευτεί κάθε vlogger είναι η θύρα για εξωτερικό μικρόφωνο. Προσθέτοντας ένα ποιοτικό εξωτερικό μικρόφωνο στον εξοπλισμό δεν θα είναι μόνο η εικόνα εξαιρετική, αλλά και ο ήχος.

Canon EOS M50: Τεχνικά χαρακτηριστικά


Πάμε τώρα και στο πιο technical κομμάτι, για να δούμε λεπτομέρειες της Canon EOS M50 που την καθιστούν εξαιρετική επιλογή για vlogging. Αρχικά, η mirrorless κάμερα της Canon διαθέτει αισθητήρα που καταγράφει φωτογραφίες στα 24,1MP και βίντεο σε ποιότητα μέχρι 4K. Επιπλέον, χάρη στον επεξεργαστή DIGIC 8 και το Dual Pixel Auto Focus έχεις άμεση εστίαση για να «γράφεις» πάντα καθαρά στον φακό. Η ευκρίνεια των πλάνων και των εικόνων που θα τραβήξεις εξασφαλίζεται και από τον φακό 15-45mm που συνοδεύει τη μηχανή, ο οποίος διαθέτει σταθεροποίηση. Τέλος, όταν θελήσεις να μεταφέρεις κάποια πλάνα ή φωτογραφίες στο κινητό σου για να τα μοιραστείς στα social media ή τις συνομιλίες σου, η Canon EOS M50 διαθέτει Wi-Fi και Bluetooth συνδεσιμότητα που κάνει τη διαδικασία πανεύκολη.

Ο Γιώργος Μασχαλίδης αποκαλύπτει τα μυστικά του vlogging


Για να αξιοποιήσεις την Canon EOS M50 στο έπακρο και να δημιουργήσεις πανέμορφα video, μάθε τα μυστικά της τέχνης του vlogging από έναν άνθρωπο που τα ξέρει καλύτερα από τους περισσότερους. Ο Γιώργος Μασχαλίδης είναι ένας από τους επίσημους φωτογράφους της Canon και δημιουργεί εδώ και καιρό vlogs. Έτσι, το Public σε συνεργασία με την Canon προετοίμασαν ένα vlogging σεμινάριο με κεντρικό ομιλητή τον Γιώργο Μασχαλίδη επάνω στο “hot” αυτό trend. Μάθε όλες τις σχετικές λεπτομέρειες και εκδήλωσε το ενδιαφέρον σου για συμμετοχή στο άρθρο που θα βρεις εδώ.