Το θέαμα του Euro 2024 θέλει και θεαματική τηλεόραση!

Περίληψη: Προετοιμάσου κατάλληλα για το Euro 2024 εξοπλίζοντας το σαλόνι με νέα τηλεόραση! Γνώρισε τα χαρακτηριστικά που έχουν αξία και τα κορυφαία μοντέλα σήμερα!

Στις 14 Ιουνίου θα γίνει η σέντρα του Euro 2024, με 24 ομάδες να καταφθάνουν στα γήπεδα της Γερμανίας για να διεκδικήσουν το ιστορικό τρόπαιο «Henri Delaunay». Η λήξη θα δοθεί έναν μήνα αργότερα, στις 14 Ιουλίου. Άρα για 31 μέρες το πρόγραμμα έχει σχεδόν κάθε μέρα μπάλα! Το ερώτημα λοιπόν είναι απλό: Είσαι έτοιμος για τους 51 αγώνες που θα έρθουν σύντομα στις οθόνες μας; Η απάντηση εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από την τηλεόραση, η ποιότητα της οποίας παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο στην απόλαυση των ματς! Σε τι φάση είναι η δική σου λοιπόν; Αν φαίνεται πως ήρθε η ώρα για μία ανανέωση στο σαλόνι, τότε συνέχισε να διαβάζεις, για να δεις πώς θα επιλέξεις την καλύτερη τηλεόραση για το Euro 2024, αλλά και όλες τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις που έρχονται μετά!

Τι χαρακτηριστικά χρειάζεσαι

Το πρώτο που κοιτάμε συνήθως σε μία τηλεόραση ή μία οθόνη είναι η ανάλυση. Ψάχνοντας την καλύτερη τηλεόραση για να βλέπεις αγώνες και άλλα αθλητικά γεγονότα, όμως, υπάρχουν κι άλλα χαρακτηριστικά που πρέπει να λάβεις υπόψη. Ας δούμε ποια είναι αυτά και τι σου προσφέρουν.

Sports Mode: On

Στις περισσότερες τηλεοράσεις σήμερα προσφέρεται ένα ειδικό πρόγραμμα λειτουργίας που συνήθως λέγεται “Sports Mode”, “Football Mode” ή κάτι αντίστοιχο. Όπως καταλαβαίνεις, αυτό το χαρακτηριστικό δημιουργήθηκε για περιστάσεις σαν το Euro 2024! Ενεργοποιώντας το, η τηλεόραση κάνει πιο ομαλή την εικόνα, κάτι που είναι πολύ χρήσιμο από τη στιγμή που το περιεχόμενο είναι γρήγορο και με συχνές εναλλαγές. Συνήθως, το Sports Mode αυξάνει την αντίθεση και τα χρώματα γίνονται πιο έντονα, βοηθώντας έτσι στην παρακολούθηση ακόμα και των πιο πολύπλοκων φάσεων. Ενεργοποίησε λοιπόν το Sports Mode όσο βλέπεις Euro, αλλά μην ξεχάσεις να το απενεργοποιήσεις μετά το σφύριγμα της λήξης. Όταν παρακολουθείς σειρές και ταινίες το Sports Mode μπορεί να σου χαλάσει την εμπειρία θέασης.

Πώς θα δεις δύο αγώνες ταυτόχρονα

Στη φάση των ομίλων, την τρίτη αγωνιστική θα υπάρχουν πολλοί αγώνες που θα πραγματοποιηθούν την ίδια ώρα. Άρα δεν θα μπορείς να δεις και τους δύο, σωστά; Όχι απαραίτητα! Το μόνο που χρειάζεται είναι να επιλέξεις μία τηλεόραση που υποστηρίζει λειτουργία Split Screen ή Picture-in-Picture. Η πρώτη σου επιτρέπει να χωρίσεις την οθόνη σε 2 ίσα μέρη και να δεις διαφορετικό περιεχόμενο σε κάθε μισό. Με τη δεύτερη επιλογή έχεις ένα πρόγραμμα σε πλήρη οθόνη και δημιουργείται επίσης ένα μικρό αναδυόμενο παράθυρο που δείχνει διαφορετικό πρόγραμμα.

4K ανάλυση, η καλύτερη λύση

Στα μικρότερα μεγέθη τηλεοράσεων μπορείς να βρεις ακόμα αναλύσεις HD και Full HD. Από τη στιγμή που μιλάμε για τηλεόραση για μπάλα, όμως, μιλάμε για ένα μοντέλο μεγάλων διαστάσεων. Εδώ παίζουν δύο επιλογές: 4K και 8K. Η «χρυσή τομή» αυτή τη στιγμή είναι τα μοντέλα με 4K πάνελ, καθώς μπορείς να βρεις μοντέλα με αυτή την ανάλυση σε όλες τις κατηγορίες τιμής. Επιπλέον, το 8K περιεχόμενο δεν είναι ακόμα αρκετό ώστε να δικαιολογεί την επένδυση σε ένα τέτοιο μοντέλο. Επίσης, οι αγώνες δεν θα μεταδοθούν σε τόσο υψηλή ανάλυση, οπότε μία 4K τηλεόραση είναι η ιδανική επιλογή!

Top τηλεοράσεις για το Euro 2024

Αφού λοιπόν είδαμε τα χαρακτηριστικά στα οποία αξίζει να εστιάσεις ψάχνοντας για νέα τηλεόραση με αφορμή το Euro, ήρθε η ώρα να δούμε και μερικά από τα καλύτερα μοντέλα σήμερα. Οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές τηλεοράσεων έχουν τεράστια ποικιλία επιλογών σε όλες τις διαστάσεις, και εμείς ξεχωρίσαμε τα μοντέλα που θα βρεις παρακάτω.

Hisense τηλεόραση και μεγάλος διαγωνισμός

Η Hisense είναι ένας από τους επίσημους χορηγούς του Euro 2024, οπότε δεν θα μπορούσε να μην έχει μία ολοκληρωμένη σειρά τηλεοράσεων για τη μεγάλη διοργάνωση. Οι πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις της για φέτος είναι οι εξής:

  • Hisense 75A6K: Με αυτή την τηλεόραση θα απολαύσεις μπάλα σε επικές διαστάσεις καθώς το πάνελ της είναι 75 ιντσών με ανάλυση 4K! Η τιμή της όμως είναι πολύ προσιτή! 
  • Hisense 55U6KQ: Για ακόμα πιο εντυπωσιακή απόδοση εικόνας, άσε την Mini LED τεχνολογία της 55άρα 55U6KQ να σε συνεπάρει! Ο λεπτομερής φωτισμός σου εξασφαλίζει την καλύτερη απόδοση κάθε φάσης, για ένα Euro πιο εντυπωσιακό από ποτέ.

Επιλέγοντας Hisense για να παρακολουθήσεις τη μεγάλη διοργάνωση δεν εξασφαλίζεις απλώς κορυφαία εμπειρία θέασης στο σαλόνι σου όμως! Για αγορές τηλεοράσεων Hisense μέχρι τις 19 Μαΐου μπαίνεις και στην κλήρωση για 2 εισιτήρια για το Euro 2024! Οπότε φέτος μπορεί να απολαύσεις αγώνα από τη Γερμανία και όχι μόνο από το σαλόνι σου! Για όλες τις λεπτομέρειες, μπορείς να βρεις τους όρους του διαγωνισμού εδώ.

Samsung

Η κορεάτικη εταιρία είναι μία εκ των κορυφαίων στην κατηγορία των τηλεοράσεων οπότε έχει πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις για νέα τηλεόραση για το Euro, είτε ψάχνεις κάτι «δυνατό» και οικονομικό, είτε θες μοντέλο με κορυφαία χαρακτηριστικά. Τσέκαρε τα 2 παρακάτω Samsung μοντέλα και απόλαυσε κορυφαία μπάλα στο σπίτι.

  • Samsung 75CU8572: Για τηλεόραση XL διαστάσεων από τη Samsung, πας κατευθείαν στην 75άρα 75CU8572! Πέρα από το μεγάλο πάνελ της, αξίζει να την επιλέξεις για τη λειτουργία Multi View, η οποία θα σου επιτρέψει να βλέπεις περιεχόμενο από το κινητό σου ταυτόχρονα με την εικόνα της ίδιας της τηλεόρασης.
  • Samsung 55Q70C: Η Samsung φημίζεται για την τεχνολογία QLED, οπότε μία ακόμα εξαιρετική επιλογή αυτή τη στιγμή είναι η Q70C στις 55 ίντσες. Το πάνελ με τεχνολογία οπίσθιου φωτισμού Dual LED εξασφαλίζει εξαιρετική απεικόνιση κάθε λεπτομέρειας, ενώ υποστηρίζει επίσης ρυθμό ανανέωσης 100Hz, για ομαλή εικόνα όταν θα κάνεις ένα διάλλειμα για gaming ανάμεσα στα ματς.

LG

Η πρωτοπόρος της τεχνολογίας OLED δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μας. Η LG προσφέρει ανταγωνιστικές επιλογές σε κάθε κατηγορία τιμής, και διαθέτει επίσης μοντέλα με κορυφαία ποιότητα εικόνας στη high-end κατηγορία. Εμείς ξεχωρίσαμε 3 μοντέλα από τη γκάμα της:

  • LG 48C36LA: Δεν θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε από οτιδήποτε άλλο πέρα από OLED. Η 48άρα C3 φέρνει το τέλειο μαύρο σε πιο προσιτές διαστάσεις και τιμή, για να έχεις πάντα άψογη εικόνα ό,τι κι αν βλέπεις.
  • LG 65QNED826RE: Η LG έχει πλέον μοντέλα και με Quantum Dot. Σε αυτή την 65άρα το Quantum Dot συνδυάζεται με τη NanoCell τεχνολογία της LG για ακόμα πιο πιστή απόδοση χρωμάτων. Ταυτόχρονα, με ανάλυση 4K και ρυθμό ανανέωσης 100Hz είναι ιδανική για κάθε περιεχόμενο.
  • LG 86NANO766QA: Θέαμα τεραστίων διαστάσεων σου εξασφαλίζει και η LG, με αυτή τη NanoCell τηλεόραση στις 86 ίντσες! Η ανάλυσή της είναι 4K και ο επεξεργαστής α5 Gen5 ΑΙ 4K θα αναλάβει να αναβαθμίσει το περιεχόμενο που δεν έχει τόσο υψηλή ανάλυση.

Sony

Η κορυφαία ιαπωνική εταιρεία ηλεκτρονικών φωνάζει επίσης «Παρών!» στις προτάσεις μας. Οι τηλεοράσεις της Sony προσφέρουν απαράμιλλη εμπειρία εικόνας και εξαιρετικό ήχο. Για το Euro 2024, μεταξύ των επιλογών σου πρέπει σίγουρα να βρίσκονται και αυτά τα μοντέλα:

  • Sony KD55X85LAEP: Σε αυτό το μοντέλο η Sony έχει ενσωματώσει τεχνολογία φωτισμού Full Array, μεγιστοποιώντας έτσι την ποιότητα που μπορεί να προσφέρει μία LED τηλεόραση. Παράλληλα η συσκευή υποστηρίζει έως 120Hz ρυθμό ανανέωσης, ενώ το σύστημα ηχείων X-Balanced Speaker προσφέρει κρυστάλλινη αναπαραγωγή ήχου.
  • Sony XR-55A80L: Η Sony δραστηριοποιείται και στις OLED τηλεοράσεις, με την 55άρα να σου χαρίζει κορυφαίο δυναμικό εύρος, τέλειο μαύρο και ακριβή απόδοση χρωμάτων και φωτισμού κάθε στιγμή, χάρη στο πάνελ της.
  • Sony XR55A95LAEP: Αν θες την απόλυτη εμπειρία εικόνας στο σαλόνι, τότε η XR55A95LAEP της Sony είναι μονόδρομος! Σε αυτό το μοντέλο θα βρεις τον απόλυτο συνδυασμό καθώς το πάνελ είναι QD-OLED, δηλαδή OLED και Quantum Dot ταυτόχρονα!

Ζήσε ακόμα πιο έντονα κάθε φάση

Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο κάθε αγώνα, οι συγκινήσεις γίνονται ακόμα πιο έντονες αν ο παλμός της εξέδρας γεμίζει το σαλόνι σου. Όσο καλά κι αν είναι τα ηχεία μίας τηλεόρασης, όμως, δεν μπορούν να ανταγωνιστούν με τίποτα ένα εξειδικευμένο σύστημα ήχου. Επιλέγοντας νέα τηλεόραση για το Euro 2024 βάλε στο καλάθι σου και ένα soundbar, έτσι ώστε να νιώσεις πως είσαι κι εσύ μέσα στο γήπεδο την ώρα του αγώνα!

Ό,τι χρειάζεσαι για Euro 2024 βρίσκεται στα Public

Ok, αν έρθεις σε εμάς για εισιτήρια αγώνων του φετινού Euro, δεν θα βρεις. Έχουμε όμως όλα τα υπόλοιπα! Από τη νέα τηλεόρασή σου για να «λιώσεις» με μπάλα αυτό το καλοκαίρι μέχρι air fryer για να ετοιμάσεις υγιεινά σνακ για την ώρα του αγώνα, ό,τι θες για να ζήσεις στο μέγιστο την εμπειρία του Euro 2024 είναι στα Public!