Sony LinkBuds: Ιδιαίτερος σχεδιασμός & εξαιρετική απόδοση

Περίληψη: Τα νέα truly wireless earbuds της Sony, σε κρατούν συνδεδεμένο με το περιβάλλον σου, όσο απολαμβάνεις την αγαπημένη σου μουσική σε υψηλή ποιότητα.

Πρωτοπόρα στα προϊόντα ήχου και με μακρά ιστορία, η Sony παρουσίασε ακόμη μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και καινοτόμα πρόταση στην κατηγορία των ασύρματων ακουστικών. Ο λόγος για τα Sony LinkBuds WF-L900, τα νέα ασύρματα ακουστικά τύπου ψείρες, τα οποία ξεχωρίζουν από την πρώτη στιγμή χάρη στην εμφάνισή τους. Η Sony αναφέρεται στη σχεδίαση των νέων LinkBuds με τον όρο «σχεδίαση ανοικτού δακτυλίου» και όπως θα δούμε παρακάτω, πρόκειται για το σημείο που τα κάνει να ξεχωρίζουν σε σχέση με τα υπόλοιπα TWS ακουστικά.

LinkBuds = Μείνε πάντα συνδεδεμένος με το περιβάλλον

Τι είναι όμως τα Sony LinkBuds; Όπως δηλώνει και το όνομά τους, αποτελούν μία πρόταση που δημιουργεί ένα link, δηλαδή μία σύνδεση, ανάμεσα στον πραγματικό και τον ψηφιακό κόσμο. Ο ιδιαίτερος σχεδιασμός τους επιτρέπει σε ήχους από το περιβάλλον να φτάνουν σε όποιον τα φοράει, χωρίς να χρειάζεται να τα αφαιρεί. Έτσι, ο χρήστης τους δεν κινδυνεύει φορώντας τα στις καθημερινές του μετακινήσεις σε πολυσύχναστους δρόμους, χωρίς να ανησυχεί πως θα τον πατήσει ένα διερχόμενο όχημα. Όπως αναφέρουν και πολλά reviews, τα Sony LinkBuds είναι η κατάλληλη πρόταση για άτομα που μετακινούνται συχνά, και θα γίνουν το αγαπημένο αξεσουάρ όσων είναι συνεχώς στο δρόμο. Η πιστοποίηση IPX4 και η ανθεκτικότητα στο νερό και τον ιδρώτα τα κάνει ιδανικά και για άσκηση στη φύση ή μετακίνηση υπό βροχή.

Ταυτόχρονα, ακόμη και σε χώρους εργασίας, όποιος φοράει τα νέα LinkBuds μπορεί εύκολα να ακούσει όποιον φωνάξει το όνομά του. Μάλιστα, μπορεί κανείς να τα ελέγξει, δηλαδή να σταματήσει την αναπαραγωγή, να αλλάξει τραγούδι ή ένταση, με απλές κινήσεις στην κάτω επιφάνεια του αυτιού. Όλη η διαδικασία γίνεται μέσω διπλών ή τριπλών πατημάτων, με τον χρήστη να μην χρειάζεται καν να αγγίξει τα ίδια τα ακουστικά.

sony-linkbuds-01

Εκτός από τα παραπάνω, τα LinkBuds είναι από τα πιο βολικά TWS ακουστικά που υπάρχουν. Ο χρήστης τους πραγματικά μπορεί να ξεχάσει πως τα φοράει, αφού προσαρμόζονται πολύ εύκολα και βολικά στο αυτί, με τη βοήθεια των άκρων τους τα οποία είναι κατασκευασμένα από σιλικόνη. Η Sony ετοίμασε ένα ειδικό video (δες το παρακάτω), στο οποίο παρουσιάζεται ο σωστός τρόπος για να φορέσει κανείς τα LinkBuds. Αξίζει να αναφερθεί πως η Sony δηλώνει πως έχει μία βάσει δεδομένων με σχήματα αυτιών από το 1982, η οποία συνεχώς εμπλουτίζεται με νέα δεδομένα. Επομένως η τέλεια εφαρμογή των LinkBuds και η άψογη εργονομική τους σχεδίαση μόνο τυχαία δεν είναι.

Τα LinkBuds δεν θα προδώσουν ποτέ τον χρήστη τους χάρη στη δυνατή τους αυτονομία, η οποία επιτρέπει 5.5 ώρες χρήσης, οι οποίες επεκτείνονται ακόμη 12 ώρες μέσω της κομψής προστατευτικής τους θήκης. Ακόμη και στη περίπτωση που έχουμε μία δύσκολη μέρα και ξεχαστούμε, 10 λεπτά γρήγορης φόρτισης χαρίζουν 90 λεπτά χρόνο αναπαραγωγής στα LinkBuds.

Video Duration
2:42

Ασύρματα ακουστικά με ήχο υψηλού επιπέδου με τη σφραγίδα της Sony

Τίποτα από όσα περιγράψαμε παραπάνω δεν θα είχε νόημα αν τα LinkBuds δεν έφεραν τον ποιοτικό ήχο που προσφέρουν οι λύσεις της Sony. Η εταιρία έχοντας τεράστια τεχνογνωσία και έχοντας κάνει τον ποιοτικό ήχο συνώνυμό της, τα πήγε εξαίσια και στο συγκεκριμένο τομέα. Για την ακρίβεια στο εσωτερικό των LinkBuds υπάρχει ο προηγμένος επεξεργαστής ήχου V1, ο οποίος εξοπλίζει και τα κορυφαία WF-1000XM4 TWS της Sony. Κύρια διαφορά ανάμεσα στα δύο μοντέλα είναι η απουσία ANC στην περίπτωση των LinkBuds, όμως όπως ήδη αναφέρθηκε αυτό είναι λογικό μιας και στοχεύουν αλλού.

Ο ήχος που προσφέρουν τα LinkBuds παραμένει ισορροπημένος, με αυθεντική απόδοση σε όλες τις συχνότητες. Έτσι ο χρήστης ακούει το μουσικό κομμάτι ακριβώς όπως το είχε οραματιστεί ο δημιουργός του. Σε αυτό το κομμάτι βοηθάει και το DSEE ένα σύστημα βελτίωσης ήχου που έχει αναπτύξει η Sony, το οποίο αποκαθιστά τις συχνότητες που χάνονται μετά την ψηφιακή συμπίεση των κομματιών. Όσον αφορά την ένταση, ο οδηγός των 12mm μπορεί να αγγίξει αρκετά υψηλά επίπεδα έντασης, διατηρώντας βέβαια την παραμόρφωση σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Πραγματοποίηση κλήσεων χωρίς θόρυβο και αστραπιαία σύνδεση με τα LinkBuds

Για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στη δύσκολη καθημερινότητα, τα Sony LinkBuds είναι εξοπλισμένα με την τεχνολογία Precise Voice Pickup. Αυτό σημαίνει πως η φωνή του χρήστη, φτάνει στο συνομιλητή του πεντακάθαρη, ακόμη και αν βρίσκεται μέσα σε ένα πολύ θορυβώδες χώρο, όπως ένας σταθμός του Μετρό ή μία πολυσύχναστη λεωφόρος. Μέσω μηχανικής μάθησης τα LinkBuds ξεχωρίζουν τη φωνή του χρήση από τον περιβαλλοντικό θόρυβο και μεταδίδουν μόνο αυτή.

Παράλληλα, η σύνδεση των ακουστικών με Android smartphone είναι άμεση, αφού αυτά υποστηρίζουν τη λειτουργία Fast Pair της Google. Μέσα σε δευτερόλεπτα ο χρήστης μπορεί να πραγματοποιήσει σύζευξη με αυτά και έπειτα έχει πρόσβαση σε διάφορες χρήσιμες λειτουργίες όπως ο εντοπισμός τους και η ειδοποίηση για τα επίπεδα της μπαταρίας τους. Το ίδιο ισχύει και για την αντιστοίχιση με υπολογιστές που τρέχουν Windows 10 ή Windows 11, λόγω της τεχνολογίας Swift Pair.