Home manual: 4 προβλήματα (και λύσεις) για κάθε blender!

Περίληψη: Αν το μπλέντερ σου κάνει… νερά, δες πώς μπορείς να βρεις το πρόβλημα. Η λύση είναι πιο απλή από όσο φαντάζεσαι!

Ας το παραδεχτούμε: Μετά τις κατσαρόλες, το blender είναι το πιο σημαντικό εργαλείο της κουζίνας σου. Μπορεί να τεμαχίσει, να θρυμματίσει, να πολτοποιήσει και να αναμείξει κάθε υλικό γρήγορα και με ασφάλεια. Ειδικά για τους πρωτάρηδες, μπορεί να γίνει πολύτιμος βοηθός. Οπότε, αν δεν έχεις ήδη ένα στο «οπλοστάσιό» σου, φρόντισε να εξασφαλίσεις. Και αν με τον καιρό παρουσιάσει προβλήματα; No worries, πάμε να δούμε τα πιο συνηθισμένα και πώς μπορείς να τα αντιμετωπίσεις! 

Μήπως η κανάτα έχει διαρροές;

Με τις επαναληπτικές χρήσεις, η κανάτα του blender ίσως αρχίσει να... κάνει νερά. Το πρώτο που πρέπει να ελέγξεις είναι οι λεπίδες στη βάση της, καθώς μάλλον ο μηχανισμός ίσως έχει χαλαρώσει και δεν εφαρμόζει καλά. Δοκίμασε, λοιπόν, να σφίξεις το όλο σύστημα. Αν αυτό δεν λύσει το πρόβλημα, τότε ίσως υπάρχει κάποια ρωγμή στην κανάτα ή τον μηχανισμό - σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστεί να βρεις ανταλλακτικό.

Μήπως οι λεπίδες δεν κόβουν καλά;

Όπως κάθε μαχαίρι, έτσι και οι λεπίδες του blender σου μπορεί με τον καιρό να μη κόβουν το ίδιο καλά. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται ακόνισμα. Συνήθως, όμως, λόγω χαμηλού κόστους, είναι απλούστερο να τις αλλάξεις με καινούργιες. Και ξανά προς τη δόξα τραβά!

Μήπως σταματάει μόνο του; 

Τα περισσότερα blender είναι εξοπλισμένα με λειτουργία αυτόματης απενεργοποίησης, χαρακτηριστικό που υπάρχει για λόγους ασφαλείας, λόγω αυξημένης θερμότητας στη συσκευή. Απόφυγε να χρησιμοποιείς το blender για εκτεταμένο χρονικό διάστημα ή μην ανακατεύεις σε αυτό πολύ ζεστά υλικά. Εναλλακτικά, έλεγξε αν υπάρχει στη βάση της συσκευής κάποιος διακόπτης reset. Αν υπάρχει, βγάλε τη συσκευή από την πρίζα, πίεσε το διακόπτη και σύνδεσέ την πάλι στο ρεύμα. Τώρα το blender αρχίζει και πάλι να λειτουργεί χωρίς να περιμένεις να κρυώσει.

Μερικά ακόμα συνηθισμένα προβλήματα... 

Ένα ακόμα πρόβλημα που μπορεί να εμφανιστεί αφορά τη σύνδεση της βάσης με την κανάτα. Ο μηχανισμός που συνδέει τα δυο βασικά μέρη του blender μπορεί να χαλάσει ή να σπάσει με τα χρόνια. Μη δοκιμάσεις να προχωρήσεις μόνος σου σε επισκευή - απευθύνσου σε ειδικό, για να δεις αν είναι δυνατή η επιδιόρθωση, διαφορετικά θα πρέπει να προμηθευτείς καινούργιο blender. Ευκαιρία για ανανέωση!

Είτε ψάχνεις για το πρώτο σου blender, είτε θες να κάνεις level up τον εξοπλισμό σου, επισκέψου το public.gr! Εδώ θα βρεις blender για τις ανάγκες κάθε κουζίνας, αλλά και πολλές ακόμα χρήσιμες συσκευές προετοιμασίας φαγητού.