Πλυντηριο-tips: Κόλπα για τέλειο πλύσιμο!

Περίληψη: Το να βάλεις πλυντήριο είναι μια σχετικά απλή υπόθεση αλλά δεν παύει να κρύβει τις παγίδες της. Κράτα σημειώσεις, για να αποφύγεις τις κακοτοπιές!

Ξεκινάμε με ερωτήματα σχεδόν υπαρξιακά: Παίρνεις το maximum της απόδοσης από το νέο σου πλυντήριο; Καθαρίζουν σωστά τα ρούχα σου; Χειρίζεσαι σωστά το στεγνωτήριό σου; Αν δεν είσαι απόλυτα σίγουρος για την απάντηση, δες τα τρία πιο συχνά λάθη κατά τη χρήση ενός πλυντηρίου, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν όχι μόνο σε βρώμικα ρούχα, αλλά και σε πρόωρα προβλήματα στη συσκευή σου.

Μη το παραφορτώνεις!

Το συνηθέστερο πρόβλημα σε ένα πλυντήριο ή στεγνωτήριο είναι να το παραγεμίζουμε με ρούχα. Είναι ένα από τα «αμαρτήματα» που όλοι έχουμε κάνει, αλλά καλό θα είναι να το αποφεύγουμε. Μπορεί να νομίζεις ότι κερδίζεις χρόνο βάζοντας λιγότερα πλυντήρια, στην πραγματικότητα όμως χάνεις με διάφορους άλλους τρόπους. Ένα πλυντήριο γεμάτο πολύ πάνω από το όριό του δεν μπορεί να καθαρίσει σωστά τα ρούχα. Επίσης το επιπλέον βάρος μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής της συσκευής λόγω της αυξημένης πίεσης. Για να αποφύγεις τα προβλήματα της... υπερφόρτωσης, συμβουλέψου το εγχειρίδιο χρήσης της συσκευής σου για το πόσο πρέπει να γεμίζεις το πλυντήριο. Σαν γενικό κανόνα έχε στον νου σου πως ο κάδος πρέπει να είναι γεμάτος περίπου μέχρι τα 2/3 του όγκου του!

Μη το παρακάνεις με το απορρυπαντικό!

Το υπερβολικό φόρτωμα δεν αφορά μόνο τα ρούχα - αλλά και το απορρυπαντικό. Τα ρούχα που θα πλυθούν με περιττό απορρυπαντικό μπορεί να μην έχουν πια λεκέδες, είναι πολύ πιθανό όμως να έχουν εκείνα τα αντιαισθητικά λευκά σημάδια από υπολείμματα απορρυπαντικού και άρα να χρειαστούν ακόμα μία πλύση, για να καθαρίσουν σωστά. Επιπλέον ο αφρός που δημιουργεί το παραπανίσιο απορρυπαντικό μπορεί να φτάσει σε σημεία εκτός του κάδου και, μακροχρόνια, να οδηγήσει σε βλάβες της συσκευής. Συμβουλέψου και εδώ το εγχειρίδιο του πλυντηρίου, για να καταλήξεις στην απαραίτητη ποσότητα απορρυπαντικού. Επειδή δεν έχουν όλα τα απορρυπαντικά την ίδια αποδοτικότητα, όμως, δοκίμασε και μόνος σου διαφορετικές ποσότητες από το απορρυπαντικό της επιλογής σου, αν δεις ότι η πρόταση του κατασκευαστή δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα!

Σιγουρέψουν ότι το πλυντήριο «πατάει» καλά!

Το ταρακούνημα του πλυντηρίου μπορεί να μοιάζει φυσιολογικό αλλά δεν είναι. Φυσικά και θα υπάρχουν δονήσεις κατά τη λειτουργία του, αλλά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μετακινούν το πλυντήριο από τη θέση του. Σιγουρέψου ότι το πλυντήριό σου έχει τοποθετηθεί σωστά, γιατί, εκτός από τη συσκευή, μπορεί να προκαλέσεις ζημιά ακόμα και στο πάτωμα, αν οι κραδασμοί είναι δυνατοί. Κάθε πλυντήριο εξοπλίζεται με πόδια, το ύψος των οποίων μπορεί να προσαρμοστεί. Ακόμα και αν η αρχική τοποθέτηση ήταν σωστή, μπορεί με τον καιρό να χρειαστεί ρύθμιση εκ νέου. Φρόντισε, λοιπόν, η συσκευή σου να είναι «αλφαδιά» και να πατάει σωστά στο δάπεδο!

Ψάχνεις κορυφαίες επώνυμες οικιακές συσκευές; Το Public Marketplace καλωσορίζει τη Media Markt, την κορυφαία εταιρεία ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών στην Ευρώπη!