Σπίτι από την αρχή: Διαλέγοντας τις σωστές συσκευές

Περίληψη: Πρώτες-πρώτες στη λίστα οι ηλεκτρικές συσκευές, γιατί είναι οι πιο χρήσιμοι «βοηθοί» του σπιτιού σου. Για να σε βγάλουμε από τη δύσκολη θέση, ετοιμάσαμε έναν σύντομο αγορά αγοράς. Ξεκινάμε;

Τα σενάρια πολλά και διαφορετικά: Ο εξοπλισμός του σπιτιού σου χρειάζεται ανανέωση λόγω... ηλικίας, ενδεχομένως να ανακαινίζεις κάποιο δωμάτιο ή -ακόμα καλύτερα- έφτασε η στιγμή να μείνεις μόνος! Πρώτες-πρώτες στη λίστα αγορών βρίσκονται οι ηλεκτρικές συσκευές, γιατί είναι οι πιο χρήσιμοι «βοηθοί» του σπιτιού σου. Οι προτάσεις και οι εναλλακτικές πολλές, γεγονός που κάνει την επιλογή σωστή... σπαζοκεφαλιά! Για να σε βγάλουμε από τη δύσκολη θέση, ετοιμάσαμε έναν σύντομο αγορά αγοράς. Ξεκινάμε;

Design και πάλι design!

Όσο και αν σου φαίνεται παράξενο, το πρώτο που πρέπει να σκεφτείς είναι ο σχεδιασμός του σπιτιού ή του χώρου που θα ανανεώσεις. Εξηγούμαστε: Σκοπεύεις να τοποθετήσεις εντοιχιζόμενες ή ελεύθερες συσκευές; Με το που απαντήσεις αυτό το... θεμελιώδες ερώτημα, έχεις αμέσως κάνει πιο συγκεκριμένες τις επιλογές σου, οπότε κάνεις focus στην κατηγορία που σε ενδιαφέρει.

Ξεκινάμε από τα βασικά!

Ψυγείο, πλυντήριο ρούχων και ηλεκτρική κουζίνα ας πούμε ότι διαλέξαμε. Από εκεί και πέρα πάμε στα συμπληρωματικά, που θα επιλέξεις ανάλογα με τις ανάγκες σου: Τηλεόραση θα βάλεις στο σαλόνι; Air Condition για ψύξη και θέρμανση χρειάζεται ο χώρος; Επιπλέον, αν η οικογένεια αποτελείται από πολλά άτομα, τότε και το πλυντήριο πιάτων πρέπει να λογίζεται ως απαραίτητο, καθώς θα λύσει το καθημερινό πρόβλημα των πιάτων που γεμίζουν το νεροχύτη.

Μικρές αλλά πολύτιμες!

Και αφού τακτοποιήσαμε τα απολύτως βασικά, ας εξοπλιστούμε με μικρότερες συσκευές αλλά εξίσου σημαντικές: για περιποιημένα ρούχα θα χρειαστείς ένα ανθεκτικό ηλεκτρικό σίδερο και μια αποδοτική ηλεκτρική σκούπα για εύκολο καθάρισμα. Για να αποφύγεις υπερβολές και περιττά έξοδα, φτιάξε μια λίστα με όσα πραγματικά χρειάζεσαι πριν ξεκινήσεις να αγοράζεις. Και έτσι περνάμε στο...

Budget, budget, budget!

Αφού κατέληξες στα είδη τα οποία θα χρειαστείς, ήρθε η ώρα να βάλεις τον οικονομικό παράγοντα στην εξίσωση. Φτιάξε λίστα, υπολόγισε τα χρήματα που μπορείς να ξοδέψεις και μείνε πιστός στα πλάνα σου μέχρι να βρεις αυτό που ακριβώς ψάχνεις! 

Άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά...

Έχεις τη λίστα, έχεις το budget, τώρα είσαι έτοιμος να επιλέξεις τις νέες σου ηλεκτρικές συσκευές. Καθεμιά έχει τις δικές τις λειτουργίες, υπάρχουν όμως κάποια κοινά χαρακτηριστικά, που πρέπει να ελέγξεις: το πρώτο είναι οι διαστάσεις. Πολλές κουζίνες και μπάνια έχουν συγκεκριμένους χώρους για τις μεγάλες λευκές συσκευές. Ανάλογα με αυτές θα κινηθείς και εσύ στην έρευνα αγοράς που θα κάνεις. Μέτρα πλάτος, ύψος και βάθος, για να μη βρεθείς προ εκπλήξεως!

Αν ακόμα δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τον... νικητή, μη ξεχάσεις να ρίξεις μια ματιά και στην ενεργειακή ετικέτα. Η κατανάλωση ενέργειας είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για την επιλογή μιας συσκευής, οπότε προτίμησε αυτή που θα εξασφαλίσει τη μεγαλύτερη δυνατή οικονομία.

Ψάχνεις κορυφαίες επώνυμες οικιακές συσκευές; Το Public Marketplace καλωσορίζει τη Media Markt, την κορυφαία εταιρεία ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών στην Ευρώπη!