Τα οφέλη του να ξεκινάς την ημέρα σου με έναν καφέ

Περίληψη: Εκτός από τις απολαυστικές του ιδιότητες, ο καφές φημίζεται και για τα οφέλη που έχει στην υγεία μας. Πάμε να δούμε ποια είναι μερικά από αυτά.

Ο καφές είναι μία από τις αγαπημένες καθημερινές συνήθειες για πολλούς. Το άρωμα, η γεύση και η τόνωση που προσφέρει μία κούπα καφέ είναι μερικοί από τους λόγους που ο καφές πάει χέρι-χέρι με το πρωινό ξύπνημα και την αρχή κάθε παραγωγικής μέρας. Αυτοί είναι μόνο λίγοι από τους λόγους για να συνοδεύσεις κάθε μέρα σου με καφέ όμως. Το ήξερες πως ο καφές έχει πολλά ακόμα πλεονεκτήματα για την υγεία και την ευεξία του οργανισμού; Ναι, είναι αλήθεια και πολλά από αυτά είναι άγνωστα στους περισσότερους. Τι λες να τα κάνουμε γνωστά λοιπόν;

Για το πρώτο μεγάλο πλεονέκτημα του καφέ μιλήσαμε ήδη και είναι ο βασικότερος λόγος που ο καφές καταναλώνεται σε όλο τον πλανήτη. Η άμεση ενέργεια που μας χαρίζει είναι πολλές φορές απαραίτητη για να πετύχουμε τους στόχους της ημέρας. Αυτό συμβαίνει διότι ο καφές περιέχει καφεΐνη η οποία έχει τονωτική δράση. Η τόνωση που μας χαρίζει ο καφές αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας, την γνωστική λειτουργία, τα αντανακλαστικά και τη σωματική απόδοση γενικότερα.

Πέρα από αυτό το πολύ θετικό χαρακτηριστικό, ο καφές επιδρά θετικά στο σώμα με τρόπους που δεν είχες φανταστεί και είναι ευεργετικός στην πρόληψη μίας σειράς ασθενειών!

Σύμφωνα με πολλές έρευνες, η καφεΐνη επιταχύνει τον μεταβολικό ρυθμό και την καύση λίπους στο σώμα. Επιπλέον, ο καφές περιέχει πολλά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Τα βασικότερα από αυτά είναι οι βιταμίνες B2, B3, B5, αλλά και μαγγάνιο και κάλιο. Αυτά είναι συστατικά που πρέπει να προσλαμβάνεις κάθε μέρα και ο καφές περιέχει μερική από την προτεινόμενη ποσότητα για όλα τα παραπάνω. Ο καφές είναι επίσης μία από τις μεγαλύτερες πηγές αντιοξειδωτικών για τον οργανισμό, μαζί με τα φρούτα και τα λαχανικά. Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν τα κύτταρα του οργανισμού από βλάβες και οξείδωση.

Οι ευεργετικές δράσεις του καφέ δεν σταματούν εκεί. Έρευνες έχουν δείξει πως ο καφές μπορεί να προστατεύει από ασθένειες όπως το Αλτσχάιμερ, το Πάρκινσον και ο διαβήτης τύπου 2. Επιπλέον, ο καφές φαίνεται πως προστατεύει το συκώτι και πως καταπολεμά την κατάθλιψη.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα περισσότερα οφέλη του καφέ ισχύουν και για την περίπτωση του ντεκαφεϊνέ! Άρα, αν είσαι κι εσύ λάτρης του καφέ, τώρα έχεις ακόμα περισσότερους λόγους να απολαμβάνεις το αγαπημένο σου ρόφημα κάθε μέρα. Ό,τι χρειάζεσαι για να φτιάξεις τέλειο καφέ στο σπίτι θα το βρεις στο Public.