Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2: Γνωρίστε τις μοναδικές δυνατότητές της

Περίληψη: H νέα ρομποτική σκούπα της Xiaomi, η Mi Robot Vacuum Mop 2, είναι εδώ και ο Τίμος Κουρεμένος μας παρουσιάζει τις φοβερές δυνατότητές της.

Ρομποτικές σκούπες, κούπες, πατατάκια και χυμός πορτοκάλι, είναι τα στοιχεία που δημιουργούν το setting μέσα από το οποίο ο Τίμος μας συστήνει την Mi Robot Vacuum Mop 2 Pro, τo Pro μοντέλο της νέας σειράς ρομποτικών σκουπών της Xiaomi. Μέσα από challenges και εμπόδια που της βάζει ο Τίμος, μαθαίνουμε για τις μοναδικές λειτουργίες και δυνατότητές της, ενώ βλέπουμε εκ των πραγμάτων τι είναι αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει. 

Πάμε να δούμε, λοιπόν, τι μας έχει ετοιμάσει ο Τίμος. 

Video Duration
2:30

 

Χαρτογράφηση 

Ξεκινάμε με την χαρτογράφηση που αποτελεί, έτσι και αλλιώς, το πρώτο και βασικότερο βήμα για να λειτουργήσει οποιοδήποτε σκουπορομπότ. Μέσω την εφαρμογής Mi Home της Xiaomi, ο Τίμος μπόρεσε εύκολα και γρήγορα να ενεργοποιήσει την Mi Robot Vacuum Mop 2 Pro και να την βάλει να χαρτογραφήσει όλο τον χώρο όπου βρισκόταν. Ενώ μας μιλούσε για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, βλέπουμε από πίσω του την σκούπα να κινείται στον χώρο καθαρίζοντας, αφού πρώτα είχε χαρτογραφήσει το “ελεύθερο” πάτωμα, τα σημεία όπου βρίσκονται τα έπιπλα για να τα αποφεύγει καθώς βρίσκεται σε κανονική λειτουργία, αλλά ταυτόχρονα και σε ποια σημεία του χώρου υπάρχουν μοκέτες και εμπόδια, όπως για παράδειγμα σκάλες. Επιπλέον, αξίζει να αναφέρουμε ότι το νέο σκουπορομπότ της Xiaomi μας δίνει την δυνατότητα χαρτογράφησης πολλαπλών ορόφων. 

Αναβαθμισμένο Σύστημα Πλοήγησης  

Χάρη στο αναβαθμισμένο σύστημα πλοήγησης Laser LDS και τους 25 αισθητήρες που διαθέτει, η Mi Robot Vacuum Mop 2 Pro, όχι μόνο μπορεί να ξέρει σε ποιο δωμάτιο και συγκεκριμένο σημείο βρίσκεται κάθε φορά, αλλά παράλληλα μπορεί να αποφεύγει εύκολα τα εμπόδια που βρίσκει στον δρόμο της και έτσι να μην πέφτει σε περίπτωση που συναντήσει σκάλες.  

  

Μπαταρία 

Φυσικά, ο Τίμος δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στην χωρητικότητα της μπαταρίας της ρομποτικής αυτής σκούπας. Έτσι, η Mi Robot Vacuum Mop 2 Pro διαθέτει δυνατή μπαταρία που φτάνει στα 5200mAh και τα οποία μας επιτρέπουν να καθαρίζουμε μέχρι και 150 m2 με μία μόνο φόρτιση!  

  

Απορροφητικότητα  

Την ίδια στιγμή, η Mi Robot Vacuum Mop 2 Pro μπορεί να ανιχνεύει την επιφάνεια στην οποία καθαρίζει και, ανάλογα το υλικό, να προσαρμόζει αντίστοιχα και την λειτουργία σκουπίσματος, μια δυνατότητα που φαίνεται να εντυπωσιάζει τον Τίμο. Έτσι, μας τονίζει ότι το καθάρισμα είναι το ίδιο αποτελεσματικό, είτε πρόκειται για πλακάκι είτε για χαλί, αφού η ένταση και η απορροφητικότητα της ρομποτικής σκούπας, η οποία φτάνει έως και 3.000 Pa, τροποποιείται για να ανταποκριθεί στην εκάστοτε περίπτωση επιφάνειας.  

Σφουγγάρισμα 

Στην συνέχεια, ο Τίμος περνάει στο mopping mode της Mi Robot Vacuum Mop 2 Pro, επισημαίνοντας ότι η ρομποτική σκούπα της Xiaomi έχει λειτουργία σφουγγαρίσματος sonic υψηλής συχνότητας και συγκεκριμένα με 10.000 δονήσεις το λεπτό. Έτσι, απομακρύνει εύκολα και αποτελεσματικά οποιονδήποτε λεκέ χωρίς να αφήνει σημάδια, αφού ταυτόχρονα λειτουργεί και στο σφουγγάρισμα με τον ίδιο τρόπο, όπως με το σκούπισμα. Δηλαδή, προσαρμόζοντας την ένταση και την λειτουργία αναρρόφησης ανάλογα την επιφάνεια και το επίπεδο της βρωμιάς.  

  

Λειτουργίες  

Καταλήγοντας, ο Τίμος δίνει μεγάλη σημασία στις δυνατότητες που μας δίνει η εφαρμογή Mi Home, για να ρυθμίζουμε την διαδικασία καθαρίσματος του σπιτιού μας όπως μας βολεύει καλύτερα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να επιλέγουμε ανάμεσα σε 3 λειτουργίες σκουπίσματος – σφουγγαρίσματος, να οριοθετούμε τον χώρο ή και να επιλέγουμε μεμονωμένα δωμάτια στα οποία επιθυμούμε να καθαρίσει το σκουπορομπότ μας την εκάστοτε φορά, τον λεγόμενο καθαρισμό ζώνης. Ταυτόχρονα, έχουμε και την δυνατότητα να προγραμματίζουμε κάθε πότε θέλουμε να καθαρίζει. Πλέον, μπορούμε να απολαμβάνουμε μοναδικές στιγμές καθαριότητας χωρίς κανένα περιορισμό. 

Μπείτε στο Public.gr ή ελάτε σε ένα κατάστημα για να δείτε από κοντά την φανταστική Mi Robot Vacuum Mop 2 Pro αλλά και να αγοράσετε είτε την ίδια είτε κάποιο από τα μοναδικά αδερφάκια της