Samsung Galaxy SmartTag και δεν θα (ξε)χάσεις τίποτα!

Περίληψη: Το Galaxy SmartTag της Samsung θα σε βοηθήσει να βρεις ό,τι έχασες αλλά και να μη φύγεις ποτέ από το σπίτι χωρίς όλα τα αναγκαία. Πώς ακριβώς λειτουργεί;

Κατά τη διάρκεια του πρώτου Unpacked του 2021 της Samsung το μεγαλύτερο ενδιαφέρον ήταν στραμμένο στα νέα Samsung Galaxy S21 Series smartphones. Όχι άδικα, καθώς μιλάμε για τρία flagship smartphones, που για ακόμη μία χρονιά θέτουν τα (υψηλά) standards στα Android smartphones. Στο ίδιο event είχαμε και την παρουσίαση των Samsung SmartTag και SmartTag+. Μπορεί οι δύο αυτές συσκευές να μην είναι τόσο.. hot όσο τα νέα smartphone, ίσως όμως να γίνουν το αγαπημένο σου gadget μόλις μάθεις τα πάντα για αυτές! 

Τα SmartTag είναι μικρές συσκευές εντοπισμού, τις οποίες μπορείς να προσαρτήσεις πανεύκολα σε ό,τι έχει σημασία για εσένα. Από καθημερινά αντικείμενα, όπως τα κλειδιά μέχρι το... κατοικίδιό σου, τα SmartTags της Samsung είναι εκεί όταν τα χρειαστείς, για να μπορέσεις να εντοπίσεις τα αντικείμενα στα οποία τα έχεις τοποθετήσει. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ανοίξεις την εφαρμογή SmartThings Find και να ξεκινήσεις την αναζήτηση!

Το Samsung SmartTag λειτουργεί με Bluetooth LE για τον εντοπισμό του. Όταν το αναζητήσεις μέσω της εφαρμογής, το tag αναπαράγει έναν ήχο, τον οποίο ακολουθείς για να φτάσεις σε αυτό. Όταν το SmartTag βρίσκεται εκτός της εμβέλειας του Bluetooth, η τοποθεσία του μπορεί να προσδιοριστεί μέσω άλλων Galaxy συσκευών, που θα τύχει να περάσουν κοντά σε αυτό. Όταν εντοπιστεί το SmartTag, η τοποθεσία του μεταδίδεται κρυπτογραφημένα σε εσένα.

Το SmartTag+ διαθέτει όλα τα παραπάνω μαζί με έναν ακόμα τρόπο επικοινωνίας, το ultra wide band, το οποίο προσθέτει παραπάνω features σε αυτό. Το πιο χρήσιμο είναι ο ακριβέστερος προσδιορισμός θέσης. Επιπλέον το SmartTag+ μπορεί να εντοπιστεί και μέσω AR οδηγιών από την εφαρμογή SmartThings Find στο κινητό σου.

Τα SmartTags συνδέονται ακόμα και με το έξυπνο σπίτι, αφού με το πάτημα του κουμπιού τους μπορούν να ελέγξουν βασικές λειτουργίες, όπως το σβήσιμο των φώτων μόλις επιστρέψεις. Όταν φύγεις από το σπίτι, τα SmartTags θα σε βοηθήσει με ακόμα έναν τρόπο: το κινητό σου θα σε ειδοποιήσει πως ξέχασες σημαντικά αντικείμενα, αν εντοπίσει ότι απομακρύνεσαι από αυτά χωρίς να τα έχεις μαζί σου. Άρα δεν θα φύγεις ποτέ από το σπίτι χωρίς τα κλειδιά ή το πορτοφόλι σου!

Αυτή τη στιγμή το Samsung Galaxy SmartTag είναι άμεσα διαθέσιμο στο public.gr, για να κάνει την καθημερινότητά σου πιο ξένοιαστη με την ευκολία που προσφέρει.