Το φθινόπωρο το Marvel's Spider-Man 2, νέα launch games για το PSVR2

Περίληψη: Release window για το Marvel's Spider-Man 2, live action adaptations και δυνατοί τίτλοι στο launch του PSVR2! Ας δούμε αναλυτικά τα highlights της εβδομάδας!

Μπορεί το πρόσφατο Game Awards στο Λος Άντζελες να τράβηξε όλα τα βλέμματα της gaming κοινότητας, οι εξελίξεις όμως συνεχίζουν να τρέχουν με αμείωτο ρυθμό. Το PlayStation Blog παρουσίασε το παράθυρο κυκλοφορίας του Marvel's Spider-Man 2 ενώ μετά την ανεπανάληπτη επιτυχία του God of War Ragnarok, η Amazon ανακοίνωσε πως ετοιμάζει τηλεοπτική σειρά, η οποία θα βασίζεται στο prequel του δημοφιλούς παιχνιδιού. Ένα ακόμα project που προμηνύεται άκρως ενδιαφέρον, είναι το κινηματογραφικό adaptation του Death Stranding, με τη συμμετοχή της Kojima Productions. Αυτή την εβδομάδα μάθαμε ακόμη τους νέους τίτλους που θα απολαύσουμε με το λανσάρισμα του πολυαναμενόμενου PSVR2, και πήραμε μια νέα γεύση για το Hogwarts Legacy. Πάμε να δούμε όλα τα σημαντικά gaming news των τελευταίων ημερών.

Το φθινόπωρο του 2023 το Marvel’s Spider-Man 2

Η Sony μπορεί να μην έχει ανοίξει ακόμη όλα τα χαρτιά της για τα παιχνίδια που περιμένουμε το 2023, αλλά ένα ένα αρχίζει να τα παρουσιάζει. Μέσω ανακοίνωσης που ανέβηκε στο PlayStation Blog, η ιαπωνική εταιρεία έκανε γνωστό πως το Marvel’s Spider-Man 2 θα κυκλοφορήσει για το PS5 το φθινόπωρο της νέας χρονιάς, χωρίς ωστόσο να δώσει παραπάνω πληροφορίες. Ο αντιπρόεδρος του τμήματος δημιουργίας στην Marvel Games έχει περιγράψει το νέο παιχνίδι ως «όλα όσα αγαπήσατε στο Marvel’s Spider-Man και στο Marvel’s Spider-Man: Miles Morales και ακόμη παραπάνω». Η ιστορία του νέου παιχνιδιού θα συνεχίσει με τους δύο πρωταγωνιστές από εκεί που τους αφήσαμε στα αντίστοιχα παιχνίδια και μένει να δούμε πόσο θα εμπλουτιστεί σε επίπεδο gameplay. Υπενθυμίζεται πως η Insomniac Games ετοιμάζει εκτός από το Marvel’s Spider-Man 2 και το νέο παιχνίδι που θα βασίζεται στον  Wolverine.

Έρχεται ταινία Death Stranding

Το Death Stranding είναι ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια που κυκλοφόρησαν το 2019 και ένα από τα σπουδαιότερα νέα franchises της αγοράς, καθώς πέραν όλων των άλλων, φέρει την υπογραφή του θρυλικού δημιουργού Hideo Kojima. Πέραν της ανακοίνωσης του Death Stranding 2 στο πλαίσιο των Game Awards που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, ο Kojima μας εξέπληξε με μία ακόμη ανακοίνωση που αφορά τη μεταφορά του franchise στη μεγάλη οθόνη. Η Kojima Productions θα συνεργαστεί λοιπόν με τα Hammerstone Studios για να κάνει ταινία την ιστορία του Sam Porter Bridges σε αυτό το δυστοπικό μέλλον της ανθρωπότητας. Οι δύο πλευρές δήλωσαν ενθουσιασμένες από αυτήν τη συνεργασία και μένει να δούμε αν οι μεγάλοι stars που συμμετέχουν στα δύο games συμμετάσχουν και στην ταινία.
 

To God of War γίνεται τηλεοπτική σειρά

To πράσινο φως για τη δημιουργία σειράς που θα βασίζεται στο God of War του 2018 πήρε η Amazon και λίγο αργότερα ακολούθησαν οι επίσημες ανακοινώσεις. Η παραγωγή της έχει ξεκινήσει με showrunner τον Rafe Judkins (The Wheel of Time) και σεναριογράφους τους Mark Fergus και Hawk Ostby (Children Of Men, Iron Man, The Expanse). Στις επιτελικές θέσεις συμμετέχουν ακόμη άνθρωποι από την Sony Santa Monica, όπως οι Yumi Yang και Cory Barlog, αλλά και ο επικεφαλής της PlayStation Production, Asad Qizilbash. Η σειρά θα ακολουθήσει τα γεγονότα του πρώτου ανανεωμένου παιχνιδιού της σειράς, όπου ο Kratos έχει αφήσει πίσω του την Ελλάδα, έχει καταλήξει στην Νορβηγία και καλείται να εκπληρώσει το όνειρο της γυναίκας του να σκορπίσει τις στάχτες της στην πιο ψηλή κορυφή. Μαζί του στο περιπετειώδες ατό ταξίδι, ο γιος του Atreus.
 

Σε Χριστουγεννιάτικη τιμή το Xbox Series S

Το Xbox Series S είναι για άλλη μια φορά πρωταγωνιστής στις προσφορές της Microsoft και έτσι η πιο λεπτή κονσόλα της Microsoft στη νέα γενιά θα πωλείται την περίοδο των εορτών σε πιο χαμηλή τιμή. Συγκεκριμένα, μπορείς να τη βρεις στα καταστήματα Public στα €269,01, έτσι ώστε να μπεις δυναμικά στη νέα γενιά με το μικρότερο δυνατό κόστος. Και για εσένα που θέλεις το κάτι παραπάνω, «τρέχει» η προσφορά του special Gilded Hunter Bundle, η οποία περιλαμβάνει την κονσόλα αλλά και έξτρα περιεχόμενο για τα παιχνίδια Fortnite, Rocket League και Fall Guys.
 

Νέο video για το Hogwarts Legacy και αλλαγές στην κυκλοφορία

Νέο gameplay video για το Hogwarts Legacy παρουσίασε η Avalanche Software. Μέσα από το υλικό αυτό είδαμε περισσότερες πληροφορίες για το gameplay με τη βοήθεια του game director Alan Tew, την systems designer Mekenzy Toner, του community manager Chandler Wood και του Ben Snow. Οι παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν το Dark Arts Battle Arena για να δουν τις Unforgiveable Curses, χωρίς καν να χρειάζεται να τις κερδίσουν. Ακόμη, παρουσιάστηκε το Room of Requirement, όπου ο ήρωας θα μπορεί να έχει έναν δικό του προσωπικό χώρο. Οι εκδόσεις του Hogwarts Legacy για PC, PS5 και Xbox Series X/S θα κυκλοφορήσουν στις 10 Φεβρουαρίου 2023, ενώ θα ακολουθήσουν στις 4 Απριλίου αυτές για PS4 και Xbox One και στις 25 Ιουλίου αυτή για το Nintendo Switch.

Video Duration
34:19

Στο λανσάρισμα του PlayStation VR2 το Resident Evil Village VR

H Capcom έχει ήδη ανακοινώσει την κυκλοφορία του Resident Evil Village για το PSVR2, με ένα νέο mode που θα προστεθεί στο παιχνίδι. Πλέον έχουμε περισσότερες πληροφορίες, καθώς το νέο αυτό περιεχόμενο θα δοθεί δωρεάν στους κατόχους του τίτλου για PS5 (Resident Evil Village ή Resident Evil Village Gold Edition) τον Φεβρουάριο του 2023. Για όσους δεν γνωρίζουν, με το νέο VR mode, οι παίκτες θα μπορούν να απολαύσουν όλη την κεντρική ιστορία της περιπέτειας αυτής με άποψη πρώτου προσώπου. Ο δημιουργός του Resident Evil Village σημειώνει πως η δυνατότητα απεικόνισης υψηλής ανάλυσης εικόνων σε συνδυασμό με το 3D audio και τα Sense Controllers της νέας κάσκας εικονικής πραγματικότητας, θα προσφέρουν μια ανώτερη εμπειρία στους gamers.
 

Και η Amazon Games εμπλέκεται στην ανάπτυξη του νέου Tomb Raider

Έχουμε μάθει εδώ και αρκετό καιρό πως η Crystal Dynamics ετοιμάζει το νέο Tomb Raider videogame, που θα είναι και το πρώτο παιχνίδι της σειράς που θα αξιοποιεί την Unreal Engine 5. Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση, η Amazon Games θα συμμετέχει ενεργά στο project, από τη φάση της δημιουργίας έως και τη φάση της κυκλοφορίας στα καταστήματα. Το νέο Tomb Raider θα είναι single player game, θα βασίζεται στην εξιστόρηση και θα συνεχίζει την ιστορία από εκεί που την άφησε ο τελευταίος τίτλος της σειράς. Υπενθυμίζεται πως η Crystal Dynamics δεν ανήκει πλέον στην Square Enix αλλά στην Embracer Group και μένει να δούμε αν αυτή η αλλαγή θα βοηθήσει τη σειρά να περάσει στη νέα της εποχή.
 

Έρχεται παιχνίδι Fantavision στην κυκλοφορία του PlayStation VR2

Το Fantavision ήταν ένα από τα παιχνίδια που συνόδευσαν την κυκλοφορία του PlayStation 2 στις δυτικές αγορές και η σειρά επιστρέφει το 2023, αυτή τη φορά για το PlayStation VR2. Η Sony ανακοίνωσε πως το Fantavision 202X θα γίνει διαθέσιμο στις 22 Φεβρουαρίου, μαζί με τη νέα κάσκα εικονικής πραγματικότητας και τη βοήθεια της μηχανής γραφικών Unreal Engine. Το gameplay του καλεί τους παίκτες να ενεργοποιήσουν πυροτεχνήματα με τη χρήση ίδιων χρωμάτων φωτιάς που εκτοξεύουν προς το μέρος τους. Θα υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στο νέο παιχνίδι, με τους δημιουργούς να σημειώνουν πως και σε επίπεδο απεικόνισης έχουν γίνει αρκετά βήματα προς τα εμπρός.