The Game Awards 2022: Οι νικητές και οι σημαντικότερες ανακοινώσεις

Περίληψη: Τα Game Awards 2022 ολοκληρώθηκαν! Εκτός από τους νικητές, μάθαμε και πολλές πληροφορίες για επερχόμενα videogames. Ας δούμε όλα τα highlights των βραβείων.

Πριν από μερικές ώρες ανακοινώθηκαν τα… Όσκαρ του gaming! Εννοούμε φυσικά τα Game Awards 2022, τα οποία διεξήχθησαν στο Microsoft Theater του Los Angeles. Τα παιχνίδια που ξεχώρισαν φέτος ήταν το God of War Ragnarök και το Elden Ring. Το πρώτο έφυγε από την τελετή με τα περισσότερα βραβεία (6). Το Elden Ring απέσπασε το σημαντικότερο βραβείο όλων και αναδείχθηκε Game of the Year. Δεν είχαμε μόνο απονομή βραβείων όμως. Όπως έχουμε συνηθίσει να γίνεται στο θεσμό, η διοργάνωση του 2022 μας επιφύλασσε και πολλές ανακοινώσεις σχετικά με videogames που έρχονται σύντομα. Πάμε να δούμε όλα τα σημαντικά gaming news που προέκυψαν κατά τη διάρκεια των Game Awards 2022.

Τον Ιούνιο η κυκλοφορία του Diablo 4

Το πολυαναμενόμενο Diablo 4 έχει πλέον ημερομηνία κυκλοφορίας και η οποία είναι η 6η Ιουνίου 2023. Όσοι κάνουν προ-παραγγελία θα αποκτήσουν πρώιμη πρόσβαση στην open beta του, χωρίς ωστόσο να δίνονται περισσότερες πληροφορίες για το θέμα.

Ανακοίνωση για το Death Stranding 2

Μετά από αρκετά μακρά περίοδο teasing από μεριάς Hideo Kojima, επιβεβαιώθηκε και επίσημα η κυκλοφορία του Death Stranding 2. Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει για άλλη μια φορά από τη Sony και θα είναι αποκλειστικότητα του PS5. Στη θέση του πρωταγωνιστή θα δούμε την Lea Seydoux, η οποία έπαιζε το ρόλο της Fragile στο πρώτο game. O δημιουργός σημείωσε πάντως πως το σενάριο του τίτλου ξαναγράφτηκε μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.

Video Duration
4:07

Τον Μάρτιο το Star Wars Jedi: Survivor

Ένα νέο gameplay trailer και η επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας για το Star Wars Jedi: Survivor αποκαλύφθηκαν στο πλαίσιο της εκδήλωσης. Το νέο παιχνίδι θα είναι sequel του Star Wars Jedi: Fallen Order και θα κυκλοφορήσει στις 17 Μαρτίου 2023. Για άλλη μια φορά, στο επίκεντρο των γεγονότων βρίσκεται ο Cal Kestis, με την Respawn Entertainment να υπόσχεται περισσότερη δράση στο νέο της action adventure.

Επίσημη επιβεβαίωση για το Horizon Forbidden West Burning Shores

Το DLC του Horizon Forbidden West επιβεβαιώθηκε και επίσημα για κυκλοφορία στις 19 Απριλίου 2023. Η Aloy θα ταξιδέψει σε μια νέα περιοχή του κόσμου του τίτλου, όπου και κρύβονται αρκετοί νέοι κίνδυνοι. Αυτή βρίσκεται τα νότια των Tenakth Clan Lands και εκεί θα γνωρίσει νέους χαρακτήρες, θα αντιμετωπίσει νέους εχθρούς και θα ανακαλύψει ένα νέο μέρος της ιστορίας.

Ανακοίνωση για το Cyberpunk 2077 Phantom Liberty Expansion

Το Cyberpunk 2077 αποκτά expansion με την ονομασία Phantom Liberty. Στο ρόλο του πρωταγωνιστή θα βρίσκεται ο ηθοποιός Solomon Red, ο οποίος και θα παίζει το ρόλο ενός πράκτορα του FIA. Οι παίκτες θα ζήσουν νέες αποστολές και θα κληθούν να επιβιώσουν δύσκολες μάχες σε διάφορες περιοχές της πόλης. Το expansion αναμένεται το 2023 στις εκδόσεις του παιχνιδιού για PC, PS5, Xbox Series X και Xbox Series S.

Video Duration
1:33

Τον Ιούνιο η κυκλοφορία του Final Fantasy XVI

Στις 22 Ιουνίου 2023 θα κυκλοφορήσει τελικά το Final Fantasy XVI, όπως ανακοίνωσε η Square Enix στο πλαίσιο των φετινών Game Awards. Το παιχνίδι θα είναι αποκλειστικότητα του PS5 τουλάχιστον έως και τις 31 Δεκεμβρίου της ίδιας χρονιάς και στο νέο υλικό είδαμε νέα στοιχεία του gameplay και μερικούς νέους χαρακτήρες.

Επίσημα αποκαλυπτήρια για το Hades 2

Το νέο ταξίδι της Supergiant Games στον κάτω κόσμο είναι εδώ. Η εταιρεία πίσω από το πολυβραβευμένο Hades ανακοίνωσε τη συνέχειά του, η οποία και θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή στο μέλλον, με μια πρώτη early access έκδοση να διατίθεται μέσα στο 2023. Το πρώτο game πήρε πάρα πολλά βραβεία από διάφορα ΜΜΕ ανά τον κόσμο και όπως είναι λογικό, πολλοί περιμένουν τη συνέχειά του. Στο Hades 2 οι παίκτες θα χρησιμοποιήσουν μαγεία για να αντιμετωπίσουν μια μεγάλη γκάμα εχθρών. Αυτή τη στιγμή ο τίτλος βρίσκεται σε φάση πλήρους ανάπτυξης και ως εκ τούτου δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας.

Video Duration
2:13

Τον Μάρτιο το The Last of Us Part 1 στο PC

Το νεότερο παιχνίδι της σειράς The Last of Us κάνει κι αυτό το ταξίδι του προς την αγορά των υπολογιστών. Όπως ανακοίνωσε το PlayStation, το The Last of Us Part 1 (το remaster του πρώτου τίτλου της σειράς που απολαύσαμε τον Σεπτέμβριο στο PS5) θα κυκλοφορήσει και για το PC στις 3 Μαρτίου 2023, με υποστήριξη -προφανώς- για πολλαπλές επιλογές απεικόνισης και πολλά περισσότερα monitors και αναλύσεις.

Νέο video, νέες μάχες στο Tekken 8

Ένα νέο video με τις μάχες του Tekken 8 είδε το φως της δημοσιότητας κατά τη διάρκεια της βραδιάς. Το παιχνίδι παρουσιάστηκε με τους Kazuya, Jin, Paul, King, Law, Lars, Jack-8 και Jun Kazama που έδειξαν στους παίκτες τι θα πρέπει να περιμένουν στις νέες μάχες που έρχονται σε PC, PS5 και Xbox Series X/S. Ακόμη, πήραμε μια γεύση από την ιστορία και το τι θα παρακολουθήσουμε στις οθόνες μας τους επόμενους μήνες.

Τον Ιούνιο η κυκλοφορία του Street Fighter 6

Πηγαίνοντας τώρα στην άλλη πλευρά της κατηγορίας των fighting games, η Capcom ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Street Fighter 6 για τον Ιούνιο του 2023. Το παιχνίδι αναμένεται σε PC, PS4, PS5 και Xbox Series X/S. Μαζί με την απλή έκδοση θα κυκλοφορήσουν ταυτόχρονα οι Deluxe και Ultimate Editions. Στην Deluxe Edition θα περιλαμβάνεται το Year 1 Character Pass με 4 έξτρα χρώματα για τους χαρακτήρες και 4200 Drive Tickets, ενώ στην Ultimate Edition το Year 1 Pass με 8 έξτρα χρώματα για τους χαρακτήρες και 3500 Drive Tickets.

Video Duration
2:33

Τα παιχνίδια Bayonetta αποκτούν prequel

Χωρίς να έχει κυκλοφορήσει καμία φήμη πρόσφατα σχετικά με τη σειρά Bayonetta, η Nintendo μας αιφνιδίασε και ανακοίνωσε το Bayonetta Origins: Cereza and the Lost Demon. Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει στις 17 Μαρτίου για το Nintendo Switch και θα καλύψει την ιστορία της Cereza, μιας νεαρής μάγισσας Umbra που θα μεταμορφωθεί στη Bayonetta του πρώτου game.

Judas, το νέο game από την ομάδα του Ken Levine

Το νέο παιχνίδι του Ken Levine, δημιουργού της σειράς BioShock, αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο των Game Awards 2022. Το όνομά του είναι Judas και ανήκει στην κατηγορία των single player narrative first person shooters. Αναπτύσσεται από την Ghost Story Games και θα κυκλοφορήσει για PC, PS5 και Xbox Series X/S. Από τη σύντομη περιγραφή του παιχνιδιού μαθαίνουμε ότι ο πρωταγωνιστής (Judas) θα κληθεί να συμμαχήσει με τους χειρότερους εχθρούς του!

To Returnal έρχεται και στο PC

Το ιδιαίτερα φιλόδοξο rogue-like videogame της Housemarque, που ξεχώρισε το 2020 στο PS5, έρχεται και στο PC. Το Returnal αναμένεται για υπολογιστές σύντομα, χωρίς να έχουμε κάποια πιο συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας που μπορούμε να μοιραστούμε αυτή τη στιγμή.

Video Duration
1:18

The Game Awards 2022: Οι νικητές της βραδιάς

Όπως σε κάθε τελετή απονομής βραβείων, έτσι και στα Game Awards το μεγαλύτερο μερίδιο της προσοχής στρέφεται στους νικητές της βραδιάς. Ο μεγάλος νικητής των Game Awards 2022 ήταν το Elden Ring της From Software, όπως είπαμε και στην αρχή, ενώ με αρκετά βραβεία έφυγε από την εκδήλωση το God of War Ragnarök.

Ας δούμε αναλυτικά τους νικητές:

Game of the Year - Elden Ring
Best Mobile Game - Marvel Snap
Best Fighting Game – Multiversus
Best eSports – Valorant
Best eSports Athlete – Yay
Best eSports Team – Loud
Best eSports Coach – BZKA
Best eSports Event - 2022 League of Legends World Championship
Best Family Game - Kirby and the Forgotten Land
Best Performance - Christopher Judge, God of War Ragnarök
Best Debut Indie – Stray
Best Adaptation - Arcane: League of Legends
Best Narrative - God of War Ragnarök
Best Art Direction - Elden Ring
Best VR/AR Game - Moss Book 2
Best Sim/Strategy Game - Mario + Rabbids: Sparks of Hope
Best Community Support - Final Fantasy XIV
Games For Impact - As Dusk Falls
Best Sports/Racing Game - Gran Turismo 7
Best Multiplayer Game - Splatoon 3
Best Audio Design - God of War Ragnarök
Content Creator – Ludwig
Most Anticipated Game - The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom
Best Action Game - Bayonetta 3
Best Score & Music - God of War Ragnarök
Innovation In Accessibility - God of War Ragnarök
Best Role Playing Game - Elden Ring
Players Voice - Genshin Impact
Best Independent Game – Stray
Best Action/Adventure Game - God of War Ragnarök
Best Ongoing Game - Final Fantasy XIV
Best Game Direction - Elden Ring