Τι τρέχει με την Kojima Productions;

Περίληψη: Η επικαιρότητα της εβδομάδας ήταν ξανά πλούσια και το Public Blog καταγράφει τα όσα σημαντικά είδαμε και διαβάσαμε τις τελευταίες μέρες στη βιομηχανία του gaming.

Την εβδομάδα που ολοκληρώνεται πολλά ήταν τα gaming νέα που μας τράβηξαν το ενδιαφέρον. Από τις φήμες για ένταξη της Kojima Productions στα PlayStation Studios μέχρι τις πρώτες πληροφορίες για το φετινό Need for Speed, οι ειδήσεις ήταν αρκετές και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες. Πάμε να τις δούμε πιο αναλυτικά!

Kojima Productions + Sony = γάμος;

Μια αλλαγή στο κεντρικό banner της σελίδας του PlayStation ήταν αρκετή για να ξεκινήσουν οι συζητήσεις και οι φήμες για εξαγορά της Kojima Productions από την ομάδα της Sony. Η Sony αντικατέστησε το πρώτο μέρος στο διαφημιστικό χώρο των PlayStation Studios και έδωσε θέση στον Sam Bridges, τον πρωταγωνιστή του Death Stranding. Το παιχνίδι αποτελεί την πρώτη δημιουργία στην μετά-Konami εποχή για τον Kojima και αναπτύχθηκε σε στενή συνεργασία με τη Sony. Πολλοί θεώρησαν αυτήν την εξέλιξη ως προεόρτια μιας μεγάλης ανακοίνωσης, αλλά ο ίδιος ο Ιάπωνας δημιουργός έσπευσε να τονίσει πως η εταιρεία του δημιουργήθηκε με στόχο να μείνει ανεξάρτητη και κάτι τέτοιο θα συνεχίσει να ισχύει.

Kingdom Hearts 4: Πρώτες επίσημες ανακοινώσεις

H Square Enix προχώρησε σε μια σειρά από ανακοινώσεις για τη σειρά Kingdom Hearts πριν από μερικές ημέρες και για πρώτη φορά είδαμε να επιβεβαιώνεται το Kingdom Hearts 4. Ο τίτλος θα κυκλοφορήσει σε χρονική στιγμή που δεν έχει γίνει γνωστή ακόμη και θα είναι η αφετηρία για μια νέα σελίδα στη γνωστή σειρά videogames. Οι παίκτες θα γνωρίσουν την Quadratum, μια νέα, ρεαλιστικά σχεδιασμένη πόλη και στο πρώτο υλικό είδαμε τους γνωστούς ήρωες Sora, Donald και Goofy. 

Video Duration
3:26

Φήμες για Xbox Series X με βελτιωμένο κεντρικό chip

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Brad Sams, η Microsoft ετοιμάζει ένα νέο κεντρικό chip για την κονσόλα Xbox Series X. Σύμφωνα με τον ίδιο, η αμερικανική εταιρεία σχεδιάζει βελτιώσεις σε επίπεδο επιδόσεων και σε επίπεδο θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια της χρήσης, αλλά ψάχνει και τρόπο να λύσει τα προβλήματα παραγωγής και διαθεσιμότητας που έχουν κάνει την κονσόλα άφαντη στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, ακόμη και 1,5 χρόνο μετά το επίσημο λανσάρισμά της. Μένει να δούμε αν και πότε θα έχουμε μια αναθεωρημένη έκδοση της κονσόλας και αν μέσα στο 2022 θα υπάρξουν κάποιες σχετικές ανακοινώσεις.

Καθυστερεί η new-gen αναβάθμιση για το The Witcher 3: Wild Hunt

Η CD Projekt RED παρέδωσε στη διάθεση των gamers το next-gen upgrade για το Cyberpunk 2077 που έφερε τον τίτλο στις εκδόσεις PS5 και Xbox Series X/S και όλοι πλέον περιμένουν τι θα γίνει με το έτερο σημαντικό franchise της, το The Witcher. Σε ό,τι αφορά το The Witcher 3: Wild Hunt και την αναβάθμισή του για τις κονσόλες νεότερης γενιάς, η πολωνική εταιρεία ανακοίνωσε πως καθυστερεί επ’ αόριστον τη διάθεσή του, καθώς χρειάζεται ακόμη να γίνει αρκετή δουλειά που θα ολοκληρωθεί in-house. Στην παρούσα φάση δεν υπάρχει κάτι περαιτέρω, οπότε θα χρειαστεί απλά να περιμένουμε λίγο παραπάνω. Σε ό,τι αφορά τώρα το Cyberpunk 2077, είχαμε κι εδώ εξελίξεις…

Πάνω από 18 εκ. πωλήσεις για το Cyberpunk 2077, το 2023 το πρώτο expansion

Μπορεί το Cyberpunk 2077 να έκανε ιδιαίτερα προβληματικό ντεμπούτο, με τρομερά προβλήματα σε επίπεδο bugs, ωστόσο φαίνεται πως μετά από αρκετούς μήνες η κατάσταση έχει ηρεμήσει. Η CD Projekt RED ανακοίνωσε πως ο τίτλος της έφτασε σε πωλήσεις τα 18 εκ. αντίτυπα από τον Δεκέμβριο του 2020 και πως αυτή τη στιγμή η ομάδα της (πάνω από 160 άτομα) εργάζεται στη δημιουργία ενός νέου expansion που θα διατεθεί μέσα στο 2023. Πρόκειται για ένα νέο μέρος του παιχνιδιού, με «φρέσκο» storyline, ενώ ταυτόχρονα ο developer θα συνεχίσει να εργάζεται σε βελτιώσεις πάσης φύσεως για το βασικό game.

Αναλυτής εκτιμά πως το PSVR 2 θα κυκλοφορήσει το 2023

H Sony έχει κάνει αρκετές ανακοινώσεις σε ό,τι αφορά το PSVR 2, ωστόσο προς το παρόν δεν έχει πει κάτι για την ημερομηνία κυκλοφορίας του. Γνωστός αναλυτής της αγοράς σημειώνει πως η συσκευή θα κυκλοφορήσει το 2023 τελικά, με μια μικρή καθυστέρηση σε σχέση με όσα περίμενε η αγορά. Από τα όσα ξέρουμε μέχρι τώρα είναι πως το PSVR 2 θα προσφέρει εικόνα με 800ppi για κάθε μάτι και θα έχει δύο AMOLED panels 2000x2040 pixels.

Πρώτα στοιχεία για το φετινό Need for Speed

Το Need for Speed είναι ένα από τα «προβληματικά» franchises της ΕΑ, καθώς στην πορεία των ετών έχει γνωρίσει τρομερά σκαμπανεβάσματα. Φαίνεται πως μετά την περσινή παύση, η σειρά επιστρέφει με ένα νέο game που εκτιμάται πως θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο. Ο πάντα καλά πληροφορημένος δημοσιογράφος Jeff Grubb τόνισε πως το game αναμένεται στο τελευταίο τρίμηνο του 2022 και μάλιστα θα διατεθεί μόνο για PC και κονσόλες PS5 και Xbox Series X/S, κάτι που θα βοηθήσει την Criterion να αξιοποιήσει το νέο hardware. Πέραν των παραπάνω, ο Grubb τόνισε πως το παιχνίδι θα χρησιμοποιεί έναν ρεαλιστικό τρόπο απεικόνισης των πιστών (σε μια εναλλακτική εκδοχή του Σικάγο) και θα «ντύνει» τη δράση με διάφορα οπτικά εφέ που θα θυμίσουν στους παίκτες ταινίες και σειρές anime. Μένει να δούμε πλέον το τελικό αποτέλεσμα από όλες αυτές τις αλλαγές.

Ψηφιακή και η QuakeCon 2022

Η Bethesda επιβεβαίωσε τη διοργάνωση της QuakeCon 2022, του συνεδρίου της για τα παιχνίδια της σειράς Quake. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η εκδήλωση θα γίνει ψηφιακά για λόγους προστασίας κατά της εξάπλωσης του COVID-19 και στόχος των εμπλεκόμενων πλευρών είναι να επιστρέφει σε φυσιολογική μορφή με επισκέπτες το 2023. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα από τις 18 έως και τις 20 Αυγούστου 2022. Η QuakeCon διοργανώνεται από το 1996 και υποδέχεται κατά μέσο όρο 10.000 φίλους της εταιρείας. Πέρσι ξεχώρισαν οι ανακοινώσεις για το Quake 25th Anniversary Remaster, το νέο περιεχόμενο της MachineGames για το Wolfenstein, η ανακοίνωση για το νέο Indiana Jones game, αλλά και η αποκάλυψη του multiplayer για το Deathloop.

Bandai Namco και Nintendo ετοιμάζουν ένα HD remaster αγαπημένου κλασικού τίτλου

Bandai Namco και Nintendo συνεργάζονται εδώ και χρόνια για πολλά projects και σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες, ετοιμάζουν ένα HD remaster ενός τίτλου που έχουν αγαπήσει ιδιαίτερα οι fans της δεύτερης. Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί το παραμικρό, αλλά από μια αγγελία που δημοσιεύτηκε φαίνεται πως είναι ένα 3D action game. Οι δύο εταιρείες έχουν συνεργαστεί για τίτλους όπως τα Super Smash Bros. Ultimate, New Pokemon Snap, Mario Kart Tour, Pokken Tournamen, Arms και Mario Sports Superstars. Λέτε να δούμε κάτι σε επίπεδο StarFox;