Καλοκαίρι με Xenoblade Chronicles 3 και Sonic Origins

Περίληψη: H gaming επικαιρότητα της εβδομάδας για ακόμα μια φορά μας άφησε ενθουσιασμένους. Πάμε να δούμε τα σημαντικότερα νέα!

Πολλές και οι gaming ειδήσεις αυτής της εβδομάδας με κυριότερες αυτές της ανακοίνωσης για την κυκλοφορία των Xenoblade Chronicles 3 και Sonic Origins για αυτό το καλοκαίρι. Ακόμη μάθαμε πολλά για το επερχόμενο expansion του World of Warcraft, αλλά και τα Crazy Taxi και Jet Set Radio που θέλει να επαναφέρει στο προσκήνιο η SEGA.

Το καλοκαίρι η κυκλοφορία του Xenoblade Chronicles 3

Η Nintendo ξάφνιασε τους πάντες, ανακοινώνοντας πως το Xenoblade Chronicles 3 θα κυκλοφορήσει στα μέσα του καλοκαιριού και συγκεκριμένα στις 29 Ιουλίου. Η νέα δουλειά της Monolith Soft αναμενόταν κάπου μετά τον Σεπτέμβριο, αλλά φαίνεται πως τα πλάνα της ιαπωνικής εταιρείας άλλαξαν. Από το σχετικό video που συνόδευσε την ανακοίνωση μαθαίνουμε πως οι παίκτες θα δίνουν μάχες με έως και 7 χαρακτήρες, θα μπορούν να αλλάξουν την κλάση τους όσο προχωρούν στην ιστορία, ενώ είδαμε πως θα υπάρχει και ένα νέο σύστημα Interlink. Μαζί με το game θα κυκλοφορήσει και μια συλλεκτική έκδοση με art book 250 σελίδων και μια μεταλλική θήκη.

Video Duration
2:59

Ανακοινώθηκε και επίσημα το World of Warcraft Dragonflight expansion

Η Blizzard αποκάλυψε και επίσημα το επόμενο μεγάλο expansion για το World of Warcraft, το οποίο θα έχει την ονομασία Dragonflight, ενώ ταυτόχρονα αποκάλυψε και το World of Warcraft Lich King Classic.

Video Duration
5:30

Στο Dragonflight θα δούμε για πρώτη φορά συνδυασμό από φυλές και κλάσεις, τους dracthyr Evokers, ενώ και το level cap ανεβαίνει πλέον στο 70.

Video Duration
5:48

Ακόμη, θα υπάρχει δυνατότητα για πτήσεις με δράκους μέσω του σχετικού skill, καθώς και σημαντικές αλλαγές στο talent system. Ενισχυμένα θα είναι τα professions, ενώ θα υπάρξουν και αλλαγές στο περιβάλλον χρήσης του τίτλου.

Video Duration
5:56

Ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας δεν γνωρίζουμε ακόμη. Μέσα στο 2022 θα κυκλοφορήσει πάντως το Wrath of the Lich King Classic, το expansion που γνωρίσαμε το 2008. Όσοι έχουν ενεργή συνδρομή στο game θα έχουν πρόσβαση δωρεάν και θα μπορέσουν να επισκεφθούν τις μοναδικές περιοχές του.

Video Duration
1:36

Το Sonic Origins ανακοινώθηκε για κυκλοφορία το καλοκαίρι

Επιστροφή στις ρίζες της σειράς Sonic κάνει η SEGA με την ανακοίνωση κυκλοφορίας του Sonic Origins. Το πακέτο θα περιλαμβάνει ελαφρώς βελτιωμένες εκδόσεις του SEGA Mega Drive για τα Sonic the Hedgehog, Sonic the Hedgehog 2, Sonic CD, Sonic the Hedgehog 3 και Sonic & Knuckles και θα πωλείται σε σχετικά χαμηλή τιμή. Θα υπάρξουν 3 πακέτα έξτρα περιεχομένου. Το πρώτο θα προσφέρεται δωρεάν σε όσους κάνουν προπαραγγελία και θα περιλαμβάνει 100 Bonus Coins, το Mirror Mode και το Letterbox Background. Για άλλα δύο θα είναι τα Premium Fan Pack και Classic Music Pack και θα προσθέτουν επίπεδα δυσκολίας, νέα animations στα menu και έξτρα μουσικές. Δείτε ένα πρώτο trailer του παιχνιδιού.

Video Duration
1:31

O director του God of War ζητάει υπομονή από τους fans για το God of War Ragnarok

Ο Cory Barlog έβαλε τη σφραγίδα του στο εξαιρετικό God of War και αναγνωρίζει πως η Sony δεν έχει μιλήσει αρκετά για το project εδώ και καιρό. Μέσα από ένα video που δημοσίευσε η Santa Monica Studio για τα τέσσερα χρόνια από την κυκλοφορία του τίτλου, ο Barlog μίλησε και για τον… «ελέφαντα στο δωμάτιο» σημειώνοντας πως «δεν έχουμε πει αρκετά για αυτό και αυτό συμβαίνει γιατί όλοι εργάζονται σκληρά. Είμαστε όλοι τελειομανείς και σας εγγυώμαι πως όταν έχουμε κάτι να μοιραστούμε μαζί σας θα το κάνουμε. Οπότε ζητάω να κάνετε λίγο υπομονή».

H SEGA δίνει το «πράσινο φως» για reboot στα Crazy Taxi και Jet Set Radio

Δύο παιχνίδια-θρύλους από το παρελθόν της φέρνει στο προσκήνιο ξανά η SEGA. Η ιαπωνική εταιρεία φαίνεται, σύμφωνα με ρεπορτάζ, να έχει δώσει το ΟΚ να ξεκινήσουν προσπάθειες reboot για τα Crazy Taxi και Jet Set Radio, τα οποία και θα εντάσσονται στο πλαίσιο του Super Game Initiative που έχει ήδη αποκαλυφθεί εδώ και καθαρό. Και οι δύο τίτλοι είναι ακόμη σε αρχικό στάδιο ανάπτυξης και η πιθανή κυκλοφορία τους ορίζεται για κάπου μέσα στο 2024 ή το 2025. Μένει να δούμε ποια ακόμη παιχνίδια του παρελθόντος θα επιστρέψουν, καθώς η SEGA φαίνεται να επενδύει αρκετά στο εν λόγω project.

Με πολλαπλές επιλογές customization έρχεται το νέο Saints Row

Η Volition θέλει να ζωντανέψει ξανά το Saints Row και έτσι παρουσίασε ένα νέο trailer για το παιχνίδι που θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στη χρονιά. Στο νέο αυτό υλικό παρουσιάζονται οι πολλές επιλογές που θα υπάρχουν για να κάνουν οι παίκτες customize όλους τους χαρακτήρες, τα όπλα, τα οχήματα και το αρχηγείο τους. Το πέμπτο παιχνίδι του franchise αναμένεται σε PC, PS4, PS5, Xbox One και Xbox Series X/S μέσα στο καλοκαίρι και συγκεκριμένα στις 23 Αυγούστου 2022.

Video Duration
5:36

Το No More Heroes III έρχεται σε PC και κονσόλες PlayStation και Xbox

To No More Heroes III, η ιδιαίτερη αυτή κυκλοφορία της Grasshopper Manufacture, δεν θα μείνει αποκλειστικότητα του Nintendo Switch, αλλά θα εμφανιστεί και σε άλλες πλατφόρμες. Η εταιρεία ανάπτυξης και ο εκδότης XSEED Games ανακοίνωσαν πως το ετοιμάζουν και για PC, αλλά και για PS4, PS5, Xbox One και Xbox Series X/S. Οι νέες εκδόσεις θα έχουν βελτιωμένο τομέα γραφικών, καλύτερο frame rate και ταχύτερους χρόνους φόρτωσης. Θα κυκλοφορήσει μάλιστα και μια Day 1 Edition που θα περιλαμβάνει ένα αντίτυπο του παιχνιδιού, ένα βιβλίο, ένα CD με το soundtrack, μία πινακίδα κυκλοφορίας και ένα custom box με σχέδιο του Yusuke Kozaki.

Η Amy Hennig του Uncharted ετοιμάζει νέο Star Wars videogame

Skydance New Media και LucasFilm Games ανακοίνωσαν ένα νέο παιχνίδι περιπέτειας στον κόσμο του Star Wars με επικεφαλής την Amy Henning, ένα από τα κορυφαία στελέχη πίσω από τη σειρά Uncharted της Naughty Dog. Οι δύο πλευρές δήλωσαν ενθουσιασμένες για αυτήν την συνεργασία και μένει να δούμε πότε θα έχουμε κάποια πρώτη εικόνα του τι θα πρέπει να περιμένουμε. Πρόκειται για το δεύτερο game της Skydance New Media με την Disney, καθώς οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν από πέρσι πως ετοιμάζουν από κοινού και ένα νέο Marvel videogame.

Το DualSense μπορεί πλέον να αναβαθμίζεται και μέσω του PC

Το χειριστήριο DualSense του PS5 αναβαθμίζεται κατά καιρούς από πλευράς Sony και οι κάτοχοί του απλά πρέπει να συνδέσουν το περιφερειακό στην κονσόλα τους. Η ιαπωνική εταιρεία θέλει να κάνει τη διαδικασία πιο απλή και έτσι ανακοίνωσε πως θα μπορεί να ολοκληρωθεί ακόμη και μέσα από υπολογιστή. Οι χρήστες το μόνο που θα έχουν να κάνουν είναι να επισκέπτονται το σχετικό site να κατεβάζουν το σχετικό πρόγραμμα Firmware Updater και στη συνέχεια να συνδέουν το DualSense με το σύστημά τους μέσω καλωδίου USB. Μοναδική απαίτηση είναι το σύστημα να έχει λειτουργικό Windows 10 ή Windows 11.