Microsoft με άρωμα Ε3, Call of Duty: Modern Warfare 2 και άλλα

Περίληψη: Η εβδομάδα που ολοκληρώνεται ήταν γεμάτη με gaming ειδήσεις. Πάμε να δούμε τα σημαντικότερα gaming news των τελευταίων ημερών.

Μία είδηση από το χώρο του gaming που ξεχωρίσαμε το τελευταίο διάστημα είναι το επερχόμενο event της Microsoft. Οι μεγάλες εκδηλώσεις μας έχουν λείψει, οπότε όταν διοργανώνονται τέτοια event μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Επιπλέον, έχουμε νέα για το Diablo Immortal, VRR στο PS5, και πολλές ακόμα gaming ειδήσεις σχετικά με τα παιχνίδια και τις κονσόλες της Sony. Ας τα δούμε αναλυτικότερα.

Xbox & Bethesda Games Showcase

Μπορεί να μην έχουμε φέτος έκθεση E3, μιας και η ESA ανακοίνωσε ότι δεν θα διοργανωθεί ούτε με φυσική παρουσία ούτε ψηφιακά το σημαντικό event, αλλά η Microsoft θέλει να μας δώσει ένα… άρωμα Los Angeles. Η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε και για φέτος την ειδική εκδήλωση Xbox & Bethesda Games Showcase, όπου και θα παρουσιάσει τις νέες τις κυκλοφορίες για το PC και τις κονσόλες Xbox, αλλά και θα προσφέρει ενημερώσεις για projects που ήδη ξέρουμε ότι ετοιμάζει. Το γραφικό στην ανακοίνωση μαρτυρά πως σίγουρα ένας από τους πρωταγωνιστές θα είναι το Starfield, μιας και είναι και το μόνο μεγάλο game που ξέρουμε πως θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2022. Η μετάδοση του event θα γίνει στις 12 Ιουνίου και ώρα 20.00 για την Ελλάδα και θα μπορείτε να το παρακολουθήσετε μέσω Twitch, Facebook και YouTube. Το ενδιαφέρον για την εκδήλωση είναι μεγάλο, μιας και πλησιάζει η ώρα που τα studios της αμερικανικής εταιρείας θα πρέπει να δείξουν πάνω σε τι δουλεύουν τα τελευταία χρόνια. Αναμένουμε…

Το Call of Duty: Modern Warfare 2 επιβεβαιώθηκε για το 2022

Είναι γνωστό πως η Activision θέλει να ρίχνει στην αγορά κάθε χρόνο και ένα νέο παιχνίδι της σειράς Call of Duty και η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα πως φέτος θα πρέπει να περιμένουμε το Call of Duty: Modern Warfare II. Την ανάπτυξή του έχει αναλάβει η Infinity Ward και θα πρόκειται για ένα sequel του game που γνωρίσαμε το 2019. Το game θα έχει ίδιο όνομα με την κυκλοφορία του 2009, αλλά είναι γνωστό πως η σειρά έχει κάνει reboot εδώ και πάνω από 3 χρόνια. Αναμένουμε περισσότερα μέσα στις επόμενες εβδομάδες και την κυκλοφορία του Call of Duty: Modern Warfare 2 κάποια στιγμή στο τελευταίο τρίμηνο. Μέχρι να έχουμε στα χέρια μας κάτι παραπάνω, δείτε το επίσημο λογότυπο, όπως το αποκάλυψε η ίδια η Infinity Ward.

To VRR έφτασε στο PS5

Χωρίς ιδιαίτερες τυμπανοκρουσίες, η Sony ενεργοποίησε την υποστήριξη VRR (Variable Refresh Rate) για το PS5. Η κονσόλα της ιαπωνικής εταιρείας μπορεί να προσφέρει αυτό το χαρακτηριστικό σε όλα τα συμβατά monitors και 4K τηλεοράσεις νέας γενιάς, αρκεί να το υποστηρίζουν και αυτά. Παράλληλα, πολλοί developers άρχισαν να υποστηρίζουν το VRR στα παιχνίδια τους, ενώ άλλοι ξεκλείδωσαν πλήρως το frame rate, αφήνοντάς το στην ίδια την κονσόλα. Τα αποτελέσματα που καταγράφονται μέχρι στιγμής είναι εντυπωσιακά.

Video Duration
6:49

Τα παιχνίδια που υποστηρίζουν το μηχανισμό μέχρι στιγμής είναι τα: Astro’s Playroom, Call of Duty: Vanguard, Call of Duty: Black Ops Cold War, Destiny 2, Devil May Cry 5 Special Edition, DIRT 5, Godfall, Marvel’s Spider-Man Remastered, Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Ratchet & Clank: Rift Apart, Resident Evil Village, Tiny Tina’s Wonderlands, Tom Clancy’s Rainbow Six Siege και Tribes of Midgard.

Για να ενεργοποιήσετε το VRR στην κονσόλα σας πρέπει να πάτε στις ρυθμίσεις της οθόνης. Αν δεν σας έχει εμφανιστεί ακόμη το σχετικό μενού, δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε πλήρως το σύστημα και να το ανοίξετε εκ νέου.

Το Diablo Immortal έρχεται και στο PC

Η Blizzard έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό την ανάπτυξη του Diablo Immortal για φορητές συσκευές και πλέον ήρθε η ώρα για περισσότερες πληροφορίες και μια νέα πλατφόρμα. Αρχικά, το παιχνίδι θα διατεθεί για κινητά και tablets στις 2 Ιουνίου, ενώ την ίδια ημέρα θα ξεκινήσει να «τρέχει» μια open beta του για το PC. Όσοι ενδιαφέρονται να πάρουν μια πρώτη γεύση μπορούν να εγγραφούν από τώρα μέσα από το επίσημο site, εδώ. Οι δύο εκδόσεις θα υποστηρίζουν cross-play και cross-progression και θα μπορείτε να διαλέξετε για τη δράση μία από τις 6 κλάσεις χαρακτήρα και συγκεκριμένα ανάμεσα σε Barbarian, Demon Hunter, Crusader, Monk, Necromancer και Wizard. Δείτε και ένα σχετικό video που δίνει μερικές ακόμη πληροφορίες για το project.

Video Duration
8:45

Ενημέρωση και νέο περιεχόμενο για το Gran Turismo 7

H Sony θα συνεχίσει να ενημερώνει το Gran Turismo 7 στη λογική που έχει κάνει για όλα τα παιχνίδια της σειράς τα τελευταία χρόνια. Ο τίτλος του PS4 και του PS5 έφτασε ήδη στην έκδοση 1.13 και με το πιο πρόσφατο update προστέθηκαν 3 οχήματα (2 Subaru και 1 Suzuki) και μία νέα πίστα, η Spa-Francochamps 24h Layout. Ακόμη, οι παίκτες μπορούν να βρουν 3 νέα World Circuits, τα European Sunday Cup, Japanese Clubman Cup και World Touring Car 800. Πέραν αυτών, το Gran Turismo 7 υποδέχτηκε και μια σειρά βελτιώσεων και αναβαθμίσεων για να προσφέρει ακόμη καλύτερη επίδοση στους παίκτες που το απολαμβάνουν από τη μέρα που κυκλοφόρησε.

Video Duration
0:31

Πλησιάζει η ώρα του ανανεωμένου PS Plus

Η Sony ανακοίνωσε πως το PS Plus θα διατεθεί στην ανανεωμένη του μορφή και στην Ελλάδα από τις 22 Ιουνίου. Μάλιστα, η χώρα μας θα ξεκινήσει να υποστηρίζει το game streaming (την υπηρεσία που ξέραμε μέχρι σήμερα ως PS Now), ξεκλειδώνοντας έτσι και τα τρία επίπεδα συνδρομής. Ήδη κάποια παιχνίδια παλαιότερων κονσολών έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στο PlayStation Network και τα ονόματα ξυπνούν μνήμες σε όλους τους παλιότερους. Υπενθυμίζεται πως το PS Plus θα προσφέρει μια απλή συνδρομή με τις σημερινές παροχές του, μία δεύτερη με έξτρα παιχνίδια από τα PS4 και PS5 και μια τρίτη με τίτλους και από παλαιότερες κονσόλες, όπως PSone, PS2, PS3 και PSP. Τα πρώτα games που φαίνεται πως έχουν μπει ήδη είναι τα Mr Driller (PS1), Tekken 2 (PS1), Ridge Racers 2 (PSP), Worms Armageddon (PS1) και Worms World Party (PS1).

Πάει για το 2023 και μόνο next-gen το Star Wars Jedi: Fallen Order 2

Η συνέχεια του εξαιρετικού Star Wars Jedi: Fallen Order αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2023 και μάλιστα μόνο για υπολογιστές και κονσόλες νέας γενιάς. Την παραπάνω πληροφορία μετέδωσε ο καλά πληροφορημένος δημοσιογράφος Jeff Grubb του Giant Bomb, ο οποίος σημείωσε πως η ΕΑ πήρε την απόφαση για διάθεσή του μόνο σε PC, PS5 και Xbox Series X|S. Πρόκειται για το πρώτο mainstream game που μαθαίνουμε πως δεν θα διατεθεί για PS4 και Xbox One, κάτι που δείχνει πως σιγά-σιγά οι εταιρείες αποφασίζουν να γυρίσουν σελίδα και να απελευθερώσουν και τους developers από την ανάπτυξη σε δύο γενιές ταυτόχρονα.