Το Xbox Games Showcase έρχεται το καλοκαίρι με ανακοινώσεις για Call of Duty

Περίληψη: Τα πλάνα του Xbox για το καλοκαίρι αποκαλύπτονται την ώρα που η Sony ανακοίνωσε τα δωρεάν PS Plus Games Μαΐου. Ας δούμε όλα τα τελευταία gaming news!

Ούτε τη Μεγάλη Εβδομάδα σταματά η βιομηχανία του gaming. Η πρόθεση του Xbox να κάνει μια νέα παρουσίαση το καλοκαίρι για να δείξει τα νέα του games (συν το νέο Call of Duty) είναι αυτή που κυριαρχεί στην επικαιρότητα του gaming αυτές τις ημέρες. Ας δούμε τις πιο σημαντικές ειδήσεις της εβδομάδας!

Έρχεται το Xbox Games Showcase

H Microsoft δηλώνει για άλλη μια φορά το «παρών» το καλοκαίρι στο Los Angeles. Μπορεί να μην έχουμε πλέον την έκθεση E3, αλλά ο Geoff Keighley έχει καταφέρει να μαζέψει και πάλι το ενδιαφέρον των εταιρειών και από τις 7 Ιουνίου και μετά θα έχουμε πολλά να δούμε. Μέχρι τότε, ξεκινάμε με μια σημαντική ανακοίνωση από το Xbox, το οποίο δήλωσε πως έχει προγραμματίσει ένα νέο Xbox Games Showcase για τις 9 Ιουνίου. Θα  ξεκινήσει στις 20:00 ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθεί μέσω YouTube, Twitch και Facebook, ενώ στο γραφικό της ανακοίνωσης περιλαμβάνεται και μια ακόμη παρουσίαση που θα ακολουθήσει αμέσως μετά. Θεωρείται βέβαιο ότι στην βασική παρουσίαση θα μάθουμε νέα games από τις Bethesda, Activision και Blizzard, ενώ το μεμονωμένο event θα έχει να κάνει κατά πάσα πιθανότητα με το νέο Call of Duty. Είναι λογικό, δε, να καλύπτεται σε ένα ξεχωριστό event, μιας και θα κυκλοφορήσει και σε άλλες πλατφόρμες (π.χ. PlayStation) και η Microsoft θέλει να κρατήσει τις ανακοινώσεις για τα του Xbox και του Game Pass σε ένα δικό της event.

Ανακοινώθηκαν τα PS Plus Games του Μαΐου

Η Sony ανακοίνωσε τα παιχνίδια που θα προσφέρει δωρεάν μέσω του PS Plus τον Μάιο στους συνδρομητές της υπηρεσίας. Η ιαπωνική εταιρεία αποκάλυψε πως τα παιχνίδια που θα «χαρίσει» στους fans της και κατόχους PS4 και PS5 είναι τα EA Sports FC 24 (PS4, PS5), Ghostrunner 2 (PS5), Tunic (PS4, PS5) και Destiny 2: Lightfall (PS4, PS5). Και τα 4 games θα είναι διαθέσιμα για όλους τους συνδρομητές σε όλες τις κατηγορίες της υπηρεσίας από τις 7 του μήνα έως και τις 17 Ιουνίου. Οι συνδρομητές του PS Plus μπορούν ακόμη να αποκτήσουν ένα FIFA Ultimate Team Starter Pack για το EA Sports FC 24 με 11 παίκτες που δεν ανταλλαχθούν και έχουν βαθμολογία άνω του 82/100. Μέχρι της 6 Μαΐου είναι διαθέσιμα ακόμη τα Immortals of Aveum (PS5), Minecraft Legends (PS4, PS5) και Skul: The Hero Slayer που διατέθηκαν από το PS Plus τον Απρίλιο.

Έρχεται το φθινόπωρο το Shattered Space expansion του Starfield

To Shattered Space expansion του Starfield θα κυκλοφορήσει μέσα στο φετινό φθινόπωρο, όπως επιβεβαίωσε η Bethesda μέσω του game director του τίτλου, Todd Howard. Ο επικεφαλής ανάπτυξης ανέφερε πως θα υπάρχει ένα μεγάλο update για το game μέχρι τότε, όπου θα προστεθούν αρκετά αντικείμενα στο χάρτη, αρκετές αποστολές και πολλά ακόμη στοιχεία όπως gear. Παράλληλα με αυτό θα διορθωθούν και πολλά ακόμη στοιχεία για το game και bugs που έχουν εντοπιστεί από το community.

Μέσω QR Codes θα μπορούν να μπαίνουν παίκτες σε parties του PlayStation

To PlayStation ανακοίνωσε ένα νέο update για το κομμάτι του community και του gaming γενικότερα στις κονσόλες του. Μέσω μιας αναλυτικής ανακοίνωσης στο PlayStation Blog, η Sony ανακοίνωσε πως τα multiplayer parties θα υποδεχτούν σύντομα νέους τρόπους για να καλούνται μέλη να μπαίνουν στην παρέα. Οι σύνδεσμοι για τα parties θα μπορούν να αποσταλούν σε τρίτους και μάλιστα σε μορφή QR Codes, ώστε να αναρτώνται ευκολότερα στα social media και να μοιράζονται μέσω πλατφορμών instant messaging, όπως το WhatsApp και το iMessage. Οι νέες αυτές λειτουργίες έρχονται να προστεθούν στους υπάρχοντες τρόπους συμμετοχής σε PlayStation Parties, ενώ θα υποστηρίζουν και ένα νέο Discord widget, που όταν μοιράζεται θα δείχνει τι παίζουν οι άλλοι παίκτες και αν ένα party ή game session είναι ακόμη ενεργό. Τέλος, οι παίκτες θα μπορούν να μοιράζονται σύντομα και τα PSN Profiles τους (ή φίλων τους) μέσα από το PlayStation App.

Ανακοινώθηκε το Batman: Arkham Shadow και έρχεται με άρωμα VR!

To επόμενο Batman Arkham videogame έρχεται μέσα στο 2024 και ανακοινώθηκε από τις Camouflaj και Oculus Studios. Τα πλήρη αποκαλυπτήριά του θα γίνουν τον Ιούνιο στο πλαίσιο του Summer Game Fest και θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024, αποκλειστικά για το Meta Quest 3. Το νέο VR game μάς φέρνει και πάλι στους δρόμους της Gotham City, όπου το κακό κυριαρχεί και ο παίκτης αναλαμβάνει τον «σκοτεινό ιππότη» για να λύσει όλα τα προβλήματα. Αυτό θα είναι το δεύτερο Batman Arkham VR game, μετά το Batman: Arkham VR που κυκλοφόρησε μαζί με το PlayStation VR.

Έρχεται τον Ιούνιο το Star Wars Hunters

Πλέον έχουμε επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας για το Star Wars Hunters. Το παιχνίδι αναμένεται στις 4 Ιουνίου για iOS, Android και Nintendo Switch, και θα ανήκει στην κατηγορία των free-to-play squad based arena combat games. Ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο του 2021 και ήταν αρχικά προγραμματισμένο για κυκλοφορία μέσα στην ίδια χρονιά, ωστόσο καθυστέρησε αρκετές φορές. Αναπτύσσεται από την NaturalMotion Games, μια βρετανική ομάδα που ανήκει στην Zynga, και οι παίκτες καλούνται να συνεργαστούν με τους κορυφαίους Hunters του Γαλαξία στον πλανήτη Vespaara, όπου και θα αντιμετωπίσουν τους πάντες και τα πάντα στην Arena. Η κάμερα της δράσης είναι τρίτου προσώπου.

Video Duration
1:12

Gameplay teaser για το Commandos: Origins, έρχεται beta το καλοκαίρι

H Kalypso Media και η Claymore Game Studios δημοσίευσαν ένα νέο gameplay teaser για το real-time strategy game Commandos: Origins. Οι παίκτες αναλαμβάνουν μια ομάδα στρατιωτών για να σώσουν τον κόσμο στο sequel της σειράς Commandos. Το παιχνίδι ανήκει στην κατηγορία των real-time games και θα ταξιδέψει τους παίκτες σε διάφορα σημεία του πλανήτη για να φέρουν εις πέρας πολλές και δύσκολες αποστολές. Το stealth παίζει για άλλη μια φορά πρωταγωνιστικό ρόλο και το σύστημα ελέγχου έχει βελτιωθεί για να προσφέρει μεγαλύτερη ακρίβεια σε κάθε εντολή του παίκτη. Το Commandos: Origins είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει το 2024 (χωρίς συγκεκριμένη ημερομηνία ακόμη) για PC, PS5 και Xbox Series X/S, ενώ μια closed beta θα «τρέξει» το καλοκαίρι. Αναμένεται να διατεθεί και μέσω του Game Pass.

To Assassin’s Creed Mirage έρχεται και στο iPhone

Μια έκδοση του Assassin’s Creed Mirage έρχεται στο iPhone, όπως ανακοινώθηκε επίσημα. Ο τίτλος έρχεται στις 6 Ιουνίου και θα χρειαστείς iPhone 15 Pro ή iPhone 15 Pro Max για να το απολαύσεις. Αργότερα μέσα στη χρονιά θα εμφανιστεί και μια έκδοση για iPad, αρκεί να έχεις έκδοση iPad Air ή iPad Pro (από έκδοση M1 chip κι έπειτα). Το Assassin’s Creed Mirage γίνεται έτσι το πρώτο Assassin’s Creed game που έρχεται σε smartphones μετά την αρχική του κυκλοφορία σε PC και κονσόλες PlayStation και Xbox πριν από μερικούς μήνες. Αν παίζεις το Mirage σε κάποια άλλη πλατφόρμα, θα μπορείς να συνδεθείς στο Ubisoft Connect και να συνεχίσεις την πρόοδό σου από το ίδιο σημείο. Τα πρώτα 90 λεπτά θα είναι διαθέσιμα και δωρεάν και αν επιθυμείς να συνεχίσεις, θα πρέπει απλά να το αγοράσεις.