Τέλος εποχής για την Ε3, ακυρώνεται το The Last of Us Online

Περίληψη: Οι τίτλοι τέλους για την E3 έπεσαν κι επίσημα, με την ανακοίνωση να κυριαρχεί στα gaming news της εβδομάδας. Τι άλλο μάθαμε αυτές τις μέρες όμως;

Πλησιάζοντας στο τέλος της χρονιάς, το ενδιαφέρον της gaming κοινότητας ήταν στραμμένο στα Game Awards 2023, εκεί όπου έγιναν πολλές ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι έκτοτε η gaming επικαιρότητα έχει «στερέψει» όμως. Η εβδομάδα που ολοκληρώνεται μπορεί να μην είχε παρουσιάσεις ή κυκλοφορίες νέων παιχνιδιών, είχαμε όμως πολλές εξελίξεις. Τις συγκεντρώσαμε όλες λοιπόν σε ένα άρθρο και μπορείς να τις βρεις παρακάτω.

Και επίσημα τέλος η έκθεση E3

Για πολλά χρόνια, ο Ιούνιος και το gaming ήταν συνδυασμένα λόγω της έκθεσης E3. H Electronic Entertainment Expo συγκέντρωνε όλα τα βλέμματα και τους δημιουργούς και εκδότες της αγοράς στο Los Angeles, και όσοι επισκέπτονταν το event είχαν πάντα αρκετό υλικό για να μεταφέρουν στους επισκέπτες των sites και τους συνεργάτες τους. Η ESA (η διοργανώτρια αρχή της εκδήλωσης) ανακοίνωσε επίσημα πως η Ε3 πέρασε στην ιστορία, αφού η έκθεση σταματάει και επίσημα και δεν θα διοργανωθεί ποτέ ξανά.

Η μεγάλη πτώση της έκθεσης άρχισε το 2018, όταν και η Sony ανακοίνωσε την υποστήριξη του PlayStation στην εκδήλωση. H εξέλιξη αυτή έφερε ντόμινο εξελίξεων, με τους εκθέτες να αποσύρονται σιγά-σιγά και απλά να διοργανώνουν δικά τους events τις ίδιες ημέρες, σε άλλα σημεία του Los Angeles. Μάλιστα, το 2020 ο δημοσιογράφος Geoff Keighley ανακοίνωσε την διακοπή της συνεργασίας του με την ESA και ξεκίνησε το δικό του show, με την ονομασία Summer Game Fest. Η τελευταία E3 έγινε το 2019 με πρόσβαση και σε καταναλωτές. Υπήρξαν πλάνα για το 2020, αλλά η έκθεση ακυρώθηκε λόγω των lockdowns και των μέτρων που είχε πάρει η Πολιτεία της Καλιφόρνια. Το 2021 προγραμματίστηκε ένα ψηφιακό event, ενώ το αντίστοιχο του 2022 ακυρώθηκε. Το 2023 αναμενόταν να επιστρέψει δυναμικά η έκθεση, ωστόσο στις αρχές της χρονιάς ανακοινώθηκε η ακύρωσή της και το πλάνο για ανανέωση ενόψει και του 2024. Πριν από μερικές εβδομάδες ήρθε η ανακοίνωση ακύρωσης και της E3 2024, ενώ πλέον φαίνεται πως δεν βρέθηκε το πλαίσιο ευρύτερης συνεργασίας των εταιρειών και μπήκε και επίσημα ταφόπλακα στο άλλοτε σημαντικότερο event της βιομηχανίας του gaming.

Η Naughty Dog ακύρωσε το The Last of Us Online

Η Naughty Dog ανακοίνωσε με μια λιτή ανάρτηση στο site της ότι σταματάει την ανάπτυξη του The Last of Us Online. H εταιρεία σημείωσε πως πήρε την δύσκολη απόφαση, καθώς δεν θέλει να ασχοληθεί με την υποστήριξη ενός live service game, μιας και αυτό θα της στοιχίσει ανθρώπινο δυναμικό που θα απασχολείται με αυτό αντί για τα επόμενα single player games. Οι πληροφορίες πως το project δεν πήγαινε καλά άρχισαν να εμφανίζονται από τις αρχές του 2023 και μάλιστα μετά την εξαγορά της Bungie. Σύμφωνα με το Bloomberg, τον Μάιο αποκαλύφθηκε πως ο αριθμός των ατόμων που εργάζονταν στο online αυτό παιχνίδι είχε μειωθεί, καθώς η Bungie (που πλέον έχει σημαντική θέση στις αποφάσεις για τα live service games του PlayStation) θεώρησε πως το τελικό αποτέλεσμα δεν θα ήταν βιώσιμο και δεν θα κρατούσε το ενδιαφέρον του κοινού.

Αυτή τη στιγμή η εταιρεία εργάζεται πάνω σε άλλα single player games, ενώ σε λίγες ημέρες ρίχνει στην κυκλοφορία το The Last of Us: Part II Remastered για το PS5.

Χριστουγεννιάτικη προσφορά για το Xbox Series X

Η Microsoft φαίνεται πως συνεχίζει την προσφορά της Black Friday για το Xbox Series X και τα Χριστούγεννα με στόχο να αυξήσει τις πωλήσεις της κονσόλας. Συγκεκριμένα, η αμερικανική εταιρεία αποφάσισε να επαναλάβει την εξαιρετική τιμή που πωλούσε το σύστημα στα τέλη του προηγούμενου μήνα και έτσι όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να το αποκτήσουν τώρα από τα καταστήματα Public έναντι €439.

Αυτά είναι τα games που έρχονται δωρεάν τον Δεκέμβριο στο PS Plus

Η Sony ανακοίνωσε τα παιχνίδια που θα προσφέρει τον Δεκέμβριο δωρεάν στους συνδρομητές των δύο ακριβότερων πακέτων PS Plus, των Extra και Premium. Τα παιχνίδια αυτά προσφέρονται από τις 19 Δεκεμβρίου και στη λίστα του Game Catalog μπαίνουν τα Gigabash (PS5, PS4), Grand Theft Auto V (PS5, PS4), GRIME (PS5, PS4), Mega Man 11 (PS4), Metal: Hellsinger (PS5, PS4), Moonscars (PS5, PS4), Moto GP23 (PS5, PS4), Prodeus (PS5, PS4), Salt and Sacrifice (PS5, PS4), Shadowrun Returns (PS5, PS4), Shadowrun: Dragonfall – Director’s Cut (PS5, PS4), Shadowrun: Hong Kong – Extended Edition (PS5, PS4), Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin (PS5, PS4) και Tinykin (PS5, PS4). Στην ενότητα Classic Catalog μπαίνουν τα Buzz Lightyear of Star Command (PS5, PS4), Thrillville: Off the Rails (PS5, PS4), Thrillville (PS5, PS4), Mega Man Legacy Collection (PS4) και Mega Man Legacy Collection 2 (PS4).

Σημαντική ενημέρωση για το Marvel’s Spider-Man 2 στις αρχές του 2024

Η Insomniac Games ανακοίνωσε μια πολύ σημαντική ενημέρωση για το Marvel’s Spider-Man 2 που θα κυκλοφορήσει μέσα στις αρχές του 2024. Η βασικότερη προσθήκη της θα είναι το New Game Plus mode, που θα αλλάξει αρκετά πράγματα στο παιχνίδι. Η ομάδα ανάπτυξης δήλωσε πως χρειάζεται λίγο ακόμη χρόνο για να ολοκληρώσει το update και να το προσφέρει στους παίκτες. Πέραν του New Game Plus mode, θα έρθουν στον τίτλο ηχητικές περιγραφές, δυνατότητα επανάληψης μιας αποστολής, δυνατότητα αλλαγής ώρας για τις αποστολές (για να διαλέγεις ανάμεσα σε μέρα και νύχτα) και αρκετές βελτιώσεις.

Κυκλοφόρησε το demo του Tekken 8 για το PS5, ο Yoshimitsu μπαίνει στη μάχη

Η Bandai Namco κυκλοφόρησε το επίσημο demo του Tekken 8 από τις 14 Δεκεμβρίου για το PS5, ενώ στις 21 του μήνα θα έρθει η αντίστοιχη δοκιμαστική έκδοση για τα Xbox Series X/S και PC. To demo προσφέρει μια πρώτη ματιά στην νέα εμπειρία gameplay και μάχες ανάμεσα σε μερικούς αγαπητούς χαρακτήρες. Η δοκιμαστική έκδοση περιλαμβάνει τα «Story» και «Arcade Quest», καθώς και battle modes όπως τα «Super Ghost Battle» και «Versus». Οι διαθέσιμοι χαρακτήρες στο demo είναι οι Jin, Kazuya, Nina και Paul. Οι διαθέσιμες πίστες είναι οι Sanctum, Urban Square και Yakushima. Το Tekken 8 κυκλοφορεί στις 26 Ιανουαρίου 2024 για PC, PS5 και Xbox Series X/S. Παράλληλα με την ανακοίνωση του demo αποκαλύφθηκε και το πρώτο gameplay trailer με τον δημοφιλή χαρακτήρα Yoshimitsu, το οποίο και τονίζει την παρουσία του στο παιχνίδι.

Video Duration
2:26

Αποζημίωση για το trailer του GTA 6 ζητάει ο «Florida Joker»

To πρώτο trailer του GTA 6 περιελάμβανε διάφορα σκηνικά που θυμίζουν Florida και ένας από τους χαρακτήρες που εμφανίστηκε στο υλικό ήταν ένας κακοποιός γεμάτος τατουάζ. Φαίνεται πως η Rockstar εμπνεύστηκε τον χαρακτήρα από τον Lawrence Sullivan, ο οποίος έγινε γνωστός ως «Florida Joker» και συνελήφθη πριν από μερικά χρόνια για διάφορα εγκλήματα. Ο ίδιος ανέβασε στα social media του ένα video που κατηγορεί την εταιρεία ανάπτυξης ότι τον εκμεταλλεύτηκε και ζητάει αποζημίωση 2 εκατομμυρίων δολαρίων για την ομοιότητά του με τον κακοποιό που εμφανίζεται στο video. O Sullivan γέμισε τατουάζ το πρόσωπό του για να θυμίζει τον Joker του Suicide Squad.