Σύντομα η κυκλοφορία του Dragon Age: The Veilguard & άλλες ανακοινώσεις εν αναμονή της Gamescom

Περίληψη: Λίγο πριν την πολυαναμενόμενη Gamescom και τις πολλές ανακοινώσεις που μας επιφυλάσσει, πάμε να δούμε τα πιο σημαντικά gaming νέα της προηγούμενης εβδομάδας.

Η αγορά των videogames παραμένει -φαινομενικά μόνο- ήρεμη μερικές ημέρες πριν την Gamescom, όπου και αναμένεται να έχουμε μπόλικες ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις. Ημερομηνία κυκλοφορίας για το Dragon Age: The Veilguard, updates για το Concord – μια από τις μεγαλύτερες και πιο πολυαναμενόμενες κυκλοφορίες της Sony για φέτος, αλλά και «χορταστικό» gameplay 36 λεπτών(!) για το STALKER 2: Heart of Chornobyl είναι, όμως, μόνο μερικά από τα νέα που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα. Πάμε να τα δούμε όλα αναλυτικά!

Επιτέλους ημερομηνία κυκλοφορίας για το Dragon Age: The Veilguard

Η ΕΑ και η BioWare επιβεβαίωσαν την ημερομηνία κυκλοφορίας του Dragon Age: The Veilguard. Ο αναμενόμενος τίτλος που φιλοδοξεί να δώσει ξανά πνοή στο δημοφιλές franchise αναμένεται στις 31 Οκτωβρίου για PC, PS5 και Xbox Series X/S. H νέα περιπέτεια θα είναι κι αυτή σε επίπεδο single player και θα προσφέρει μια «πλούσια» ιστορία. Ο παίκτης θα κληθεί να αντιμετωπίσει πανίσχυρους θεούς Elden με τον Rook και την ομάδα του. Όπως σε κάθε αντίστοιχο τίτλο της σειράς, κάθε απόφαση θα έχει και τον αντίκτυπό της και η μάχη θα είναι customizable.

Video Duration
2:56

Ανακοίνωση για DOOM + DOOM II

Η Bethesda Softworks και η id Software ανακοίνωσε το DOOM+DOOM II, ένα πακέτο-επανέκδοση των δύο πρώτων DOOM games, μαζί με μια πληθώρα έξτρα περιεχομένου. Κυκλοφορεί ήδη για τα PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S και Nintendo Switch, ενώ όσοι τα έχουν στην κατοχή τους θα λάβουν δωρεάν αναβάθμιση. Το πρώτο DOOM κυκλοφόρησε το 1993 και έδωσε σημασία και ζωή στην αγορά των first person shooters, ενώ το 1994 ήρθε η συνέχειά του, το DOOM II. To πακέτο DOOM+DOOM II περιλαμβάνει το εξής περιεχόμενο: DOOM, DOOM II, TNT: Evilution, The Plutonia Experiment, Master Levels for DOOM II, No Rest for the Living, Sigil, Legacy of Rust (ένα νέο επεισόδιο που δημιουργήθηκε από την id Software με τις Nightdive Studios και MachineGames) και ένα νέο πακέτο 25 χαρτών Deathmatch. Το πακέτο θα προσφέρει συνολικά 187 αποστολές και 43 χάρτες deathmatch στα δύο games. Οι τίτλοι θα υποστηρίζουν online, cross-platform και co-op για έως και 16 παίκτες, υποστήριξη για mods, βελτιωμένο rendering σε ανάλυση έως και 4Κ στα 120fps και «φρεσκαρισμένο» σύστημα χειρισμού.

Video Duration
1:00

Concord: Τι έρχεται μετά την κυκλοφορία του

Η Sony ετοιμάζεται για την πρώτη μεγάλη κυκλοφορία της για το δεύτερο μισό του 2024 και ο λόγος για το Concord. Η ομάδα ανάπτυξής του, Firewalk Studios, ανακοίνωσε το τι θα ακολουθήσει της κυκλοφορίας του σε επίπεδο περιεχομένου. Το Concord αναμένεται στις 23 Αυγούστου και θα υποστηρίζει στο λανσάρισμά του 16 playable Freegunners και διάφορες παραμετροποιήσεις τους, 12 χάρτες και 6 modes. Μετά την αρχική του κυκλοφορία θα έρθει το πρώτο σημαντικό πακέτο περιεχομένου, το Season 1: The Tempest. Με αυτό θα προστεθούν περισσότερες επιλογές παραμετροποίησης για τους Freegunners, νέα αντικείμενα, νέες επιβραβεύσεις και όχι μόνο. Στη Season 1 θα προστεθεί ένας νέος Freegunner, ένας νέος χάρτης, έξτρα επιλογές για την ενίσχυση των Freegunners, έξτρα επιβραβεύσεις και εβδομαδιαίες βινιέτες που θα δίνουν περισσότερες πληροφορίες για την ιστορία. Η Season 2 αναμένεται τον Ιανουάριο του 2025 και θα προσφέρει αντίστοιχη προσθήκη περιεχομένου, αλλά και ένα νέο game mode. Οι servers του Concord για το early access θα ανοίξουν στις 20 του μήνα.

«Φρέσκο» gameplay video 36 λεπτών για το STALKER 2: Heart of Chornobyl

H GSC Game World είχε υποσχεθεί ένα νέο gameplay video για το STALKER 2: Heart of Chornobyl και τήρησε την υπόσχεσή της. Πριν από μερικές ημέρες δημοσίευσε ένα νέο υλικό διάρκειας 36 λεπτών από τον τίτλο που θα μας φέρει για άλλη μια φορά σε μια ζώνη στο Τσερνόμπιλ. Η ζωή στην περιοχή άλλαξε μετά από μια δεύτερη μεγάλη έκρηξη που δημιούργησε ανωμαλίες στους ζωντανούς οργανισμούς, μεταλλάξεις και πολλά προβλήματα στους επιβιώσαντες που πλέον πρέπει να προσέχουν και τη σκιά τους. Ωστόσο, ταυτόχρονα εμφανίστηκαν και διάφορα αντικείμενα μεγάλης αξίας που είναι παρατημένα δεξιά-αριστερά και μεμονωμένοι άνθρωποι που ονομάζονται στον κόσμο του τίτλου STALKERS έχουν μπει στη ζώνη για να γίνουν πλούσιοι. Ο παίκτης αναλαμβάνει το ρόλο ενός από αυτούς και καλείται να εξερευνήσει μια μεγάλη ζώνη 64 τετραγωνικών χιλιομέτρων και να ολοκληρώσει διάφορες αποστολές. Θα έχει στην κατοχή του πάνω από 30 τύπους όπλων με πολλά mods για να αντιμετωπίσει εχθρούς που έρχονται από κάθε άκρη του κόσμου για να τον εξοντώσουν. Το STALKER 2: Heart of Chornobyl συνδυάζει στοιχεία first person shooter με τρόπο και μάχη για επιβίωση και στο PC θα υποστηρίζει και πολλές διαφορετικές τεχνικές απεικόνισης. Αναμένεται στις 20 Νοεμβρίου για PC και Xbox Series X/S.

Video Duration
35:55

Με πολλές ανακοινώσεις έρχεται το Gamescom Opening Night Live

Η Gamescom έρχεται την επόμενη εβδομάδα και ο κόσμος αναμένει πολλές ανακοινώσεις και πρώτες επαφές με επερχόμενα games. Η έκθεση θα ανοίξει την Τρίτη το βράδυ με το Opening Night Live και τον παρουσιαστή Geoff Keighley, ο οποίος υποσχέθηκε πολλά νέα games και νέα για παιχνίδια που ήδη ξέραμε. Σύμφωνα με μια ανάρτησή του στην πλατφόρμα X/Twitter, θα δούμε σίγουρα υλικό για τα Call of Duty: Black Ops 6, Monster Hunter Wilds, Marvel Rivals, Dune Awakening, Indiana Jones and the Great Circle και Civilization VII. Σε συνέχεια της ανάρτησής του, επιβεβαίωσε τους fans πως θα υπάρχουν και αρκετές ανακοινώσεις από παιχνίδια που δεν γνωρίζουμε ακόμη ή δεν έχουμε δει ακόμη υλικό τους. To Opening Night Live αναμένεται στις 20 Αυγούστου και 21.00 ώρα Ελλάδος, ενώ η έκθεση Gamescom ανοίγει τις πύλες της για δημοσιογράφους και επαγγελματίες στις 21 του μήνα. Μία ημέρα μετά, και μέχρι τις 25 Αυγούστου, ανοίγει τις πύλες της και για το κοινό που έχει αγοράσει εισιτήριο.

Στις 19 Σεπτεμβρίου έρχεται το Broken Sword: Shadow of the Templars – Reforged

Η επιστροφή του θρυλικού Broken Sword έχει πλέον ημερομηνία. Το Broken Sword: Shadow of the Templars – Reforged αναμένεται στις 19 Σεπτεμβρίου για PC, PS5, Xbox Series X/S και Nintendo Switch, όπως ανακοίνωσε η Revolution Software. Οι παίκτες θα ταξιδέψουν στο Παρίσι σε ένα από τα πλέον θρυλικά adventures και θα ζήσουν μια μοναδική εμπειρία με τον George Stobbart και την Nico Collard, εξερευνώντας μοναδικά τοπία και αποκαλύπτοντας «σκοτεινές» συνομωσίες όσο ψάχνουν την αλήθεια πίσω από το Knights Templar. To gameplay έχει παραμείνει στα επίπεδα του point and click, δηλαδή ο παίκτης θα καλείται να κλικάρει που θέλει να πάνε οι χαρακτήρες του και τα σημεία με τα οποία θέλει να αλληλεπιδράσουν με το περιβάλλον. Θα υπάρχει πλήρες  voice acting και αρκετοί γρίφοι που θα ζορίσουν τους παίκτες. Σε ό,τι αφορά τη νέα έκδοση, αυτή θα υποστηρίζει 4Κ remastered γραφικά για πρώτη φορά, αλλά και βελτιωμένο ήχο που θα έχει έρθει πιο κοντά στη σύγχρονη εποχή.

Video Duration
1:27