Έφτασε η ώρα του Astro Bot, νέες πληροφορίες για το επόμενο Nintendo Switch

Περίληψη: Πολλές οι ανακοινώσεις για νέα games που έρχονται στο Nintendo Switch και ενδιαφέροντα updates για πολυαναμενόμενες κυκλοφορίες μας επιφύλασσε η εβδομάδα που κλείνει!

Με το Astro Bot να κυκλοφορεί και το Nintendo Switch 2 να έρχεται σε βάθος χρόνου κλείνει -κατά βάση- η ειδησεογραφία της εβδομάδας στο χώρο των videogames. Πάμε να δούμε τις πιο σημαντικές gaming εξελίξεις που μας απασχόλησαν τις τελευταίες ημέρες!

Διαθέσιμο πλέον το Astro Bot στο PS5

Η Sony διέθεσε στην αγορά επίσημα πλέον το Astro Bot, το νέο της videogame με ήρωα το γνωστό και συμπαθητικό ρομποτάκι. Η Team Asobi ολοκλήρωσε τη δουλειά της και έδωσε στη διάθεση των fans το game, αλλά και κάποια νέα videos. Το πρώτο από αυτά είναι το ντεμπούτο μιας σειράς video που θα έρθει με υλικό από το παρασκήνιο και τη φάση δημιουργίας του game. Ο ήρωας μπορεί πλέον να χρησιμοποιήσει πολλά νέα gadgets και χαρακτήρες για να κολυμπήσει, να σπάσει αντικείμενα, να πετάξει πέτρες και να χτυπήσει με αυτά τους αντιπάλους του, διατηρώντας ωστόσο το παιχνίδι τον καθαρόαιμο χαρακτήρα platforming που έχει.

Video Duration
2:02

Στο game υπάρχουν διασκορπισμένα 300 bots που πρέπει να σωθούν, τα 150 εκ των οποίων είναι με μορφή χαρακτήρων άλλων παιχνιδιών του PlayStation, όπως πχ. το God of War και το Ratchet & Clank, αλλά και πιο παλιών κυκλοφοριών, όπως του Parappa the Rapper. Όταν σωθούν τα ρομπότ αυτά, μπορούν να βοηθήσουν τον πρωταγωνιστή στο κεντρικό hub του παιχνιδιού, έτσι ώστε να φτάσει σε νέα σημεία, να βρει κρυμμένες πίστες και να ξεκλειδώσει επιπλέον υλικό. Εκτός των άλλων, το παιχνίδι προσφέρει και συγκεκριμένα θεματικά επίπεδα, όπως αυτό του God of War, όπου και το ρομπότ μπορεί να χρησιμοποιήσει το θρυλικό Leviathan Axe.

Video Duration
2:16

Nintendo Switch 2: Οι νεότερες πληροφορίες μιλούν για συμβατότητα προς τα πίσω

To Nintendo Switch 2 φαίνεται πως θα είναι συμβατό με τα παιχνίδια του τωρινού μοντέλου, όπως αναφέρουν οι νεότερες φήμες. Η νεότερη κονσόλα της Nintendo δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμη και φαίνεται πως ίσως και να μετράμε αντίστροφα μέχρι την αποκάλυψή τους, που οι insiders της αγοράς λένε πως δεν θα αργήσει ιδιαίτερα. Σύμφωνα με τον γνωστό insider Nate the Hate, μάλιστα, το Nintendo Switch 2 μπορεί να έχει μπει ήδη σε φάση παραγωγής και θα είναι συμβατό προς τα πίσω με τα παιχνίδια που κυκλοφορούν για την τωρινή έκδοση της κονσόλας. Αυτή η πληροφορία δεν έρχεται για πρώτη φορά, αφού και νωρίτερα στη σεζόν διαβάζαμε από αντίστοιχη πηγή πως το νέο σύστημα θα είναι συμβατό τόσο με τα ψηφιακά, όσο και με τα physical games του Nintendo Switch, άρα θα χρησιμοποιεί κι αυτό τα ίδια cartridges. Η Nintendo δεν μιλάει προς το παρόν επίσημα και το μόνο που έχει πει είναι πως θα ανακοινώσει την επόμενη κονσόλα της μέχρι και τα τέλη Μαρτίου του 2025. Η κινεζική εταιρεία περιφερειακών Mobapad, πάντως, έχει αναφέρει πως το Nintendo Switch 2 θα υποστηρίζει ανάλυση 1080p σε portable mode (με το dock θα φτάνει έως και το επίπεδο του 4Κ), θα έχει μεγαλύτερα Joy-Cons από αυτά του τωρινού μοντέλου και θα κουμπώνουν μαγνητικά στο κυρίως σώμα του.

Νέο trailer για τo The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom δείχνει όπλα και κόσμο

Η Nintendo δημοσίευσε ένα νέο trailer για το The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom, το οποίο και αναμένεται το επόμενο διάστημα να κυκλοφορήσει για το Nintendo Switch. Σε αυτό δείχνει τις δυνατότητες μάχης της Zelda, ξεκινώντας με την μορφή του Swordfighter. Με αυτό μπορεί η ηρωίδα να δώσει μάχες σώμα με σώμα, αλλά και να ανοίξει τον δρόμο, σπάζοντας κάποιο εμπόδιο που την ενοχλεί ή της κλείνει το πεδίο. Ακόμη, παρουσιάζεται ο μηχανισμός Echoes, ο οποίος μπορεί να τη βοηθήσει να δημιουργήσει αντικείμενα από πράγματα που βρίσκει στο δρόμο της. Στο trailer αναφέρονται ακόμη τα dungeons που θα υπάρχουν, ενώ γίνεται και αναφορά στον Dampe, έναν τεχνίτη που εργάζεται στην Hyrule και φτιάχνει τα λεγόμενα Automatons. Το The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom είναι προγραμματισμένο για κυκλοφορία στις 26 Σεπτεμβρίου για το Nintendo Switch.

Video Duration
5:33

To PS2 στο Μητρώο Τεχνολογικής Κληρονομιάς της Ιαπωνίας

Το Μητρώο Τεχνολογικής Κληρονομιάς της Ιαπωνίας περιλαμβάνει προϊόντα που είχαν σημαντικό αντίκτυπο στην κουλτούρα της χώρας και το PS2 είναι η πρώτη κονσόλα που καταφέρει να κερδίσει εκεί μια θέση. Ο κατάλογος των προϊόντων άρχισε να δημιουργείται το 2008 και πλέον φιλοξενεί πάνω από 380 αντικείμενα που σχεδιάστηκαν στην Ιαπωνία και άλλαξαν τη ζωή των ανθρώπων με τον οποιονδήποτε τρόπο. Στις λίστες του βρίσκουμε προϊόντα όπως το VHS format, το Walkman της Sony, τον πρώτο υπολογιστή τσέπης με οθόνη LCD, το PC-9801, το πρώτο CD player, το πρώτο DVD player και τον πρώτο δίσκο CD-R. Το μουσείο εξηγεί πως το PS2 επιλέχθηκε για τα πανέμορφα γραφικά που προσέφερε και τη διασκέδαση που έφερε στα σπίτια των καταναλωτών, αλλά και τη δυνατότητα που έδωσε στον καθένα να αποκτήσει με λίγα χρήματα και ένα DVD player.

H Pauline έρχεται στο Super Mario Party Jamboree μαζί με το Ninji

Pauline και Ninji θα είναι δύο ακόμη playable χαρακτήρες στο Super Mario Party Jamboree, όπως ανακοίνωσε η ίδια η Nintendo. To νέο party game της Nintendo αναμένεται να έχει πάνω από 7 ταμπλό και 110 minigames για να διασκεδάσει η παρέα και θα περιλαμβάνουν πολλά και διάφορα θέματα. Στα boards περιλαμβάνεται το Goomba Lagoon, το Rainbow Galleria, το Western Land και το Mario’s Rainbow Castle. Πέραν της παραδοσιακής δράσης, θα υποστηρίζει και νέα modes, όπως το 20-player online Koopathlon, όπου και 20 παίκτες θα αγωνίζονται online για να πιάσουν το υψηλότερο σκορ συνολικά. Τo Super Mario Party Jamboree αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 17 Οκτωβρίου για το Nintendo Switch.

Video Duration
0:30

To νέο video του Dragon Age: The Veilguard δείχνει πως λειτουργεί η πρόοδος στο game

H BioWare δημοσίευσε ένα νέο deep dive video για το Dragon Age: The Veilguard που εστιάζει στο κομμάτι των μηχανισμών προόδου. Μέσα από ένα εκτενές blog post, η ομάδα ανάπτυξης εξήγησε αναλυτικά το πως λειτουργεί η πρόοδος σε τρία βασικά τμήματα του game: στα skills, στα items και στα companions. Ο πρωταγωνιστής μπορεί να φτάσει στο level 50 ολοκληρώνοντας αποστολές, εξοντώνοντας αντιπάλους και βοηθώντας τους ανθρώπους του Thedas. Τα όπλα, οι ασπίδες και τα διάφορα αξεσουάρ θα μπορεί είτε να τα βρει στον κόσμο ή από αποστολές, είτε να τα αγοράζει από το Thedas.