Επετειακές εκδόσεις PS5 και PS5 Pro, πρώτες διαρροές για το Nintendo Switch 2

Περίληψη: Με συλλεκτικά PS5 και PS5 Pro, αλλά και διαρροές για το Nintendo Switch 2 κλείνει η εβδομάδα στον κόσμο video games. Ώρα να δούμε τις πιο σημαντικές ειδήσεις!

Πολλές οι ειδήσεις από τον κόσμο του gaming αυτή την εβδομάδα, με νέες κονσόλες και επετειακές κυκλοφορίες στον ορίζοντα, αλλά και ενδιαφέροντα updates για επερχόμενα games. Ακόμα ένα σημαντικό milestone ετοίμαζεται να προσθέσει στη σχετική λίστα η Sony. Το PlayStation γίνεται...30, με την ιαπωνική εταιρεία να λανσάρει ένα πλούσιο επετειακό bundle που θα περιλαμβάνει ένα PS5 στα χρώματα του πρώτου PlayStation και ένα επίσης γκρι PS5 Pro. Ευχάριστα τα νέα και από το στρατόπεδο της Nintendo, καθώς έχουν ξεκινήσει οι υποθέσεις και οι πρώτες (;) εικόνες για το πολυαναμενόμενο διάδοχο του Nintendo Switch.

Επετειακή συλλογή για τα 30 χρόνια του PlayStation

Η Sony ανακοίνωσε μία νέα συλλογή για τα 30α γενέθλια του PlayStation και μέσα σε αυτή βρίσκονται τόσο ένα γκρι PS5, όσο και ένα γκρι PS5 Pro. Η 30th Anniversary PS5 Digital Special Edition θα προσφέρεται μια έκδοση της τωρινής κονσόλας χωρίς drive, στα γκρι χρώματα του πρώτου PlayStation, ένα DualSense στον ίδιο χρωματισμό και ένα κάλυμμα κονσόλας, αλλά και μια θήκη στήριξης, ένα συλλεκτικό poster (με τυχαίο σχέδιο από τα 30 που θα είναι διαθέσιμα), ένα καλώδιο με τα λογότυπα του PlayStation, 4 δεσίματα καλωδίων με τα λογότυπα του PlayStation, ένα αυτοκόλλητο PlayStation και ένα συλλεκτικό συνδετήρα. Η αντίστοιχη έκδοση του PS5 Pro θα έρχεται με την κονσόλα, όλα τα παραπάνω και μαζί ένα DualSense Edge, αλλά και έναν φορτιστή για χειριστήρια. Κάθε επετειακή έκδοση της κονσόλας PS5 Pro θα έχει έναν μοναδικό αριθμό επάνω της χαραγμένο και θα βγουν συνολικά στην αγορά 12.300 συστήματα. Τα 30th Anniversary DualSense και DualSense Edge θα κυκλοφορήσουν και αυτόνομα, ενώ θα δούμε στην αγορά και μια 30th Anniversary έκδοση του PlayStation Portal που θα θυμίζει κι αυτή το πρώτο PlayStation. Οι προ-παραγγελίες για όλα αυτά μόλις ξεκίνησαν και τα επετειακά προϊόντα αναμένεται να κυκλοφορήσουν στις 21 Νοεμβρίου.

Video Duration
6:04

Διέρρευσαν πιθανές εικόνες του Nintendo Switch 2

Η αγορά υποδέχτηκε πριν από μερικές ημέρες όλες τις ανακοινώσεις για το PS5 Pro και πλέον όλοι μετράμε αντίστροφα για να γνωρίσουμε το Nintendo Switch 2. Κάποια σχέδια από ένα σύστημα που εικάζεται πως είναι το Nintendo Switch 2 ήρθαν στη δημοσιότητα και δείχνουν ένα μοντέλο σχεδιαστικά κοντά στην υπάρχουσα κονσόλα. Οι εικόνες δημοσιεύτηκαν στο Reddit και προέρχονται από κινεζικά social media, παρουσιάζοντας μια εικόνα ενός φορητού συστήματος με οθόνη κοντά στις 8 ίντσες, μαγνητικά Joy-Cons, θύρες USB-C στο επάνω και κάτω μέρος και αρκετές λεπτομέρειες τόσο για το κυρίως σώμα, όσο και για τα χειριστήρια. Η πηγή τους είναι άγνωστη προς το παρόν, ωστόσο αρκετά ΜΜΕ κατάφεραν να επιβεβαιώσουν από developers πως κάπως έτσι τους έχει περιγραφεί από την Nintendo το νέο σχέδιο του συστήματος. Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, το Nintendo Switch 2 θα έρχεται με 12GB RAM (σε σχέση με τα 4GB RAM της τωρινής κονσόλας), θύρα HDMI 2.1, αποθηκευτικό χώρο 256GB (αντί για τα τωρινά 32GB) και μένει να διασαφηνιστεί αν θα ισχύσει τελικά το concept με την LCD ή την OLED οθόνη.

Κάποιοι αναφέρουν πως η Nintendo θα προτιμήσει και πάλι να ξεκινήσει με οθόνη LCD για να κρατήσει χαμηλά τα κόστη, ενώ κάποιοι άλλοι πως θα πάει απευθείας στο μοντέλο με οθόνη OLED, αλλά θα βγάλει την κονσόλα σε δύο διαφορετικά μοντέλα. Η κινεζική εταιρεία περιφερειακών Mobapad έχει αναφέρει πρόσφατα πως το Nintendo Switch 2 θα υποστηρίζει σε handheld mode ανάλυση 1080p, η οποία με τη βοήθεια του dock θα βγάζει σε τηλεόραση ανάλυση 4Κ. Η ίδια η Nintendo παραμένει προς το παρόν σιωπηλή, καθώς έχει επιβεβαιώσει μόνο πως θα ανακοινώσει τον διάδοχο του Nintendo Switch μέσα στο οικονομικό έτος που διανύει και το οποίο τελειώνει στις 31 Μαρτίου του 2025. Οι τελευταίες πληροφορίες από developers αναφέρουν πως το νέο σύστημα θα κυκλοφορήσει μετά τον επερχόμενο Απρίλιο. Αυτό που μένει να δούμε τώρα είναι τι από τα παραπάνω θα επιβεβαιωθεί και πότε θα μάθουμε περισσότερα για τον διάδοχο της πολύ πετυχημένης κονσόλας της ιαπωνικής εταιρείας.

Ανακοινώθηκε το επόμενο Battlefield videogame

H EA ανακοίνωσε επίσημα το επόμενο Battlefield videogame, στο πλαίσιο ενημέρωσης των επενδυτών της. Την ανάπτυξη του παιχνιδιού υπογράφουν πολλά και διαφορετικά studios που θα λειτουργήσουν σε μία λογική αντίστοιχη με αυτήν του Call of Duty της Activision. Επικεφαλής του project είναι ο Vince Zampella, συνιδρυτής της Infinity Ward και της Respawn, ο οποίος και θα φέρει τη σειρά ξανά στη σύγχρονη εποχή. Το νέο game αφήνει για πάντα πίσω του τις μάχες των 128 παικτών που δεν φαίνεται να κέρδισαν το κοινό, μαζί με το σύστημα Specialist που ήρθε από το Battlefield 2042 και θα επιστρέψει σε ένα παραδοσιακό multiplayer 64 παικτών. Η EA δεν επιβεβαιώνει προς το παρόν ημερομηνία κυκλοφορίας ή έστω κάποια περίοδο. Στο project συμμετέχουν σίγουρα οι ομάδες ανάπτυξης Motive, DICE, Criterion και Ripple Effect. Ο επικεφαλής του Battlefield, Byron Beede, δήλωσε στο ίδιο meeting πως εσωτερικά δοκιμάζεται ένας κώδικας του νέου Battlefield εδώ και περίπου ένα χρόνο και πως έχουν αρχίσει ήδη οι δοκιμές με εξωτερικούς συνεργάτες-παίκτες. Επιβεβαίωσε, δε, ένα μεγάλο πρόγραμμα τεσταρίσματος του game από την ίδια την κοινοτητα, που θα αποκαλυφθεί πλήρως στις αρχές του νέου έτους.

Το Darksiders 2: Deathinitve Edition έρχεται και σε PS5 και Xbox Series X/S

H THQ Nordic ανακοίνωσε πως το Darksiders II: Deathinitive Edition έρχεται και σε εκδόσεις για PS5 και Xbox Series X/S. Το παιχνίδι θα επιστρέψει στην αγορά με γραφικά 4Κ, υποστήριξη ray tracing, βελτιωμένο σύστημα φωτισμού και σκιάσεων, καλύτερους χρόνους φορτώματος και haptic feedback για την έκδοση του PS5. Η νέα έκδοση θα κυκλοφορήσει στις 15 Οκτωβρίου 2024 και όσοι έχουν ήδη την έκδοση του παιχνιδιού για PS4 ή και Xbox One, θα μπορούν να αναβαθμίσουν στις αντίστοιχες new-gen χωρίς έξτρα χρέωση. Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει τρία διαφορετικά Darksiders games, κάθε ένα εκ των οποίων έφερνε στον πρωταγωνιστικό ρόλο και έναν διαφορετικό καβαλάρη της Αποκάλυψης: τον War στο Darksiders, τον Death στο Darksiders II και τον Fury στο Darksiders III. Κυκλοφόρησε και το 2019 ένα spin-off της σειράς με το όνομα Darksiders Genesis και όπου ο παίκτης έλεγχε τον τέταρτο καβαλάρη της Αποκάλυψης, τον Strife. Παράλληλα με την ανακοίνωση δημοσιεύτηκε και ένα σχετικό trailer που δίνει ένα πρώτο δείγμα γραφής της δουλειάς που έχει γίνει μέχρι στιγμής.

Video Duration
0:23