Έρχεται το A Plague Tale: Requiem, εκτός Gamescom το PlayStation

Περίληψη: Πολλές και οι ειδήσεις στο χώρο του gaming αυτήν την εβδομάδα, ας δούμε τις σημαντικότερες από αυτές.

Και αυτή την εβδομάδα οι ειδήσεις γύρω από τον κόσμο του gaming είναι άκρως ενδιαφέρουσες. Επιτέλους, έχουμε ημερομηνία κυκλοφορίας για το πολυαναμενόμενο A Plague Tale: Requiem καθώς και το νέο υλικό για το Xenoblade Chronicles 3 που θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο για Nintendo Switch. Πάμε να δούμε αναλυτικά τις σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας!

Ημερομηνία για το A Plague Tale: Requiem

Το A Plague Tale: Requiem είναι από τα πλέον ενδιαφέροντα παιχνίδια που έχουμε δει από τις παρουσιάσεις του Xbox και της Asobo και πλέον έχουμε περισσότερες πληροφορίες, την τελική ημερομηνία κυκλοφορίας, αλλά και ένα extended gameplay trailer. Η γνωστή ομάδα ανάπτυξης αποκάλυψε πως το sequel του A Plague Tale: Innocence θα διατεθεί προς πώληση στις 18 Οκτωβρίου 2022 για PC, PS5, Xbox Series X, Xbox Series S και Nintendo Switch (σε μορφή cloud). Παράλληλα, δημοσιεύτηκε και ένα extended gameplay trailer, όπου και βλέπουμε τους πρωταγωνιστές Amicia και Hugo σε μια μυστηριώδη αναζήτηση.

Video Duration
432:30

Η εταιρεία ανακοίνωσε και μια συλλεκτική έκδοση που περιλαμβάνει ένα αγαλματίδιο, λιθογραφίες και ένα mini LP με τη μουσική του παιχνιδιού. Υπενθυμίζεται πως το παιχνίδι θα είναι διαθέσιμο από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του στο Game Pass για κονσόλες Xbox και PC.

Νέο υλικό για το Xenoblade Chronicles 3

Στο πλαίσιο ενός νέου Nintendo Direct, η Nintendo παρουσίασε υλικό για το Xenoblade Chronicles 3. Η σχετική online παρουσίαση διήρκησε περί τα 20 λεπτά και έριξε βάρος σε διάφορα σημεία του τίτλου, όπως η πλοκή και το προφίλ των 6 βασικών πρωταγωνιστών. Ακόμη, είχαμε τη δυνατότητα να δούμε ένα μεγάλο μέρος του ανοιχτού κόσμου, το σύστημα μάχης, αλλά και τις διαφορές που παρουσιάζονται από τα προηγούμενα games της σειράς. Ενδιαφέρον έχει και η οπτική στα character classes Swordfighter, Zephyr, Medic Gunner, Tactician, Heavy Guard και Ogre, με τους παίκτες να μπορούν να διαλέξουν διάφορες από αυτές κατά τη διάρκεια που «χτίζουν» τον χαρακτήρα τους. Στο ειδικό αυτό video είδαμε ακόμη μηχανισμούς, όπως το fast travel, τα quest routes και τη δυνατότητα αλλαγής του χρόνου. Πέραν του game και του υλικού, η Nintendo ανακοίνωσε και το Xenoblade Chronicles 3 Expansion Pass που θα κοστίζει περί τα 30 ευρώ και θα προσφέρει τέσσερα πακέτα έξτρα περιεχομένου στη λογική DLC, αλλά και ένα νέο story scenario. Για τους fans των amiibo, με τη χρήση του Shulk, οι παίκτες θα μπορέσουν να αποκτήσουν πρόσβαση στο σπαθί Monado από το original game. Το Xenoblade Chronicles 3 έχει προγραμματιστεί για κυκλοφορία στις 29 Ιουλίου.

Video Duration
24:25

Το PlayStation εκτός Gamescom

Η έκθεση Gamescom αναμένεται φέτος να σημάνει φέτος τη δυναμική επιστροφή των εταιρειών του gaming στις ευρωπαϊκές εκθέσεις, αλλά φαίνεται πως κάποιες εταιρείες δεν θα προτιμήσουν να παρουσιαστούν. Ήδη ξέρουμε πως η Nintendo, η Activision Blizzard και η Take Two δεν θα βρίσκονται με παραδοσιακό booth στην Κολονία το καλοκαίρι, ενώ σε αυτήν την απουσία ήρθε να προστεθεί και αυτή του PlayStation. Εκπρόσωπος της Sony μίλησε σε Μέσο του εξωτερικού και σημείωσε πως δεν είναι στα πλάνα της ιαπωνικής εταιρείας η παρουσία στον εκθεσιακό χώρο της Κολονίας, ακολουθώντας πιστά μια τακτική που ακολουθεί η Sony από την αρχή της πανδημίας. Μένει να δούμε πότε θα επιστρέψει το PlayStation στα events, μιας και σιγά-σιγά η αγορά αρχίζει να δείχνει τάσης επιστροφής στην κανονικότητα, παρά το γεγονός ότι η ανθρωπότητα δεν έχει ξεμπλέξει ακόμη οριστικά από την πανδημία. Η Gamescom, πάντως, θα διεξαχθεί με αρκετούς εκθέτες, αφού οι διοργανωτές σημειώνουν πως πάνω από 250 εταιρείες έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους. Από τους παραδοσιακούς «παίκτες» της αγοράς θα είναι οι Bandai Namco, THQ Nordic και Koch Media, ενώ υπενθυμίζεται πως το γερμανικό show θα λάβει χώρα από τις 24 έως και τις 28 Αυγούστου σε μια υβριδική μορφή. Παραδοσιακά, την εκδήλωση θα «ανοίξει» το Gamescom Opening Night Live με τον Geoff Keighley στις 23 του ίδιου μήνα, ενώ στις 24 ο εκθεσιακός χώρος θα είναι προσβάσιμος μόνο για επαγγελματίες του χώρου. Από εκεί κι έπειτα, καταναλωτές από όλο τον κόσμο θα μπορέσουν να έρθουν σε επαφή με όλες τις νέες κυκλοφορίες.

Μέσα στο 2022 το νέο expansion του World of Warcraft

H Blizzard επιβεβαίωσε πως το νέο expansion του World of Warcraft, το Dragonflight, θα διατεθεί μέσα στη χρονιά που διανύουμε, ενώ αποκάλυψε και τις διάφορες εκδόσεις του τίτλου. Το νέο πακέτο επέκτασης για το δημοφιλές MMORPG θα κυκλοφορήσει προσφέροντας 4 νέες ζώνες για εξερεύνηση, μαζί με τον πρώτο συνδυασμό φυλών, τους Dracthyr Evokers. Οι εκδόσεις που ανακοινώθηκαν είναι οι εξής: Base Edition (περιλαμβάνει το game και ένα pre-order bonus pet), η Heroik Edition (περιλαμβάνει εξτρά ένα character boost level 50 και ένα Tangled Dreamweaver flying mount), η Epid Edition (περιλαμβάνει εξτρά το Timewalker’s Hearthstone effect, το Diam of the Spell-keeper head-slot transmog, το Wings of Awakening back-slot transmog και 30 μέρες παιχνιδιού) και η Epic Edition Collector’s (που περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω, ένα βιβλίο με σκληρό εξώφυλλο, ένα mousepad και ένα σετ με 5 pins). Το πακέτο επέκτασης αυτό θα είναι το πρώτο που έρχεται μετά το 2020 και το Shadowlands.

YouTuber κατασκεύασε το δικό του ξεχωριστό PS5 Slim

Μπορεί να βρισκόμαστε ακόμη στην εποχή του PS5 και της απλής έκδοσης και η Sony δεν δείχνει πως σύντομα θα παρουσιάσει κάποιο ανασχεδιασμένο μοντέλο της κονσόλας. Ωστόσο, ένας YouTuber μπήκε στη διαδικασία να φτιάξει το δικό του PS5 Slim, αφαιρώντας από το εσωτερικό του συστήματος κάποια μέρη (που τα προσάρμοσε εκτός του κεντρικού σασί) και δημιουργώντας το κάτι μοναδικό. Η διαδικασία αυτή διήρκεσε αρκετούς μήνες και την παρουσιάζει ο ίδιος βήμα προς βήμα σε ένα απολαυστικό video. To ενδιαφέρον είναι πως το τελικό αποτέλεσμα είναι αρκετά μικρότερο και πως εν τέλει, κανείς δεν ξέρει πόσο στοίχισε η δημιουργία του τελικού αυτού αποτελέσματος. Ωστόσο, έχει το ξεχωριστό ενδιαφέρον του. Δείτε και μόνοι σας.

Video Duration
29:07

Η SEGA ανακοίνωσε ένα νέο multiplayer shooter με τίτλο Hyenas

Η SEGA ανακοίνωσε το Hyenas, ένα νέο multiplayer shooter που έρχεται από την Creative Assembly για κονσόλες και PC. Πρόκειται για το project που αναπτύσσει εδώ και καιρό το studio της σειράς Total War και έχει περιγραφεί ως κάτι «δραματικά διαφορετικό από οτιδήποτε έχουμε δει στο είδος των FPS στο διάστημα». Μέσω ενός μεγάλης διάρκειας livestream, η ομάδα ανάπτυξης μίλησε για το multiplayer μέρος και το πως οι παίκτες θα μπορούν να σχηματίσουν πέντε ομάδες των τριών battle AI και να διεκδικήσουν λάφυρα από τους υπολοίπους. Η ιστορία θέλει τους πλούσιους να εγκαταλείπουν την Γη για τον Άρη, να την καταστρέφουν και μετά να στέλνουν μεταγωγικά διαστημόπλοια πίσω για να συλλέξουν αντικείμενα pop κουλτούρας που θέλουν να πουλήσουν στους πελάτες τους. Πληροφορίες για τους χαρακτήρες, τα όπλα και τα αντικείμενα θα μάθουμε σε δεύτερο επίπεδο. Το παιχνίδι αναμένεται να κυκλοφορήσει για PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X και Xbox Series S κάποια στιγμή μέσα στο 2023, χωρίς να ξέρουμε ακόμη ακριβή ημερομηνία. Το μόνο που μάθαμε σίγουρα είναι πως δεν θα ανήκει στην κατηγορία των “free to play”.

Video Duration
1:27