God of War Ragnarοk τον Νοέμβριο, επιστροφή Ε3 και Gamescom

Περίληψη: Πολλές και σημαντικές οι ειδήσεις και αυτής της εβδομάδας στο χώρο των videogames, ας δούμε τις πιο ενδιαφέρουσες από αυτές.

Πλούσια σε gaming news ήταν η εβδομάδα που μας πέρασε. Επιτέλους έχουμε release date για τα πολυαναμενόμενα God of War Ragnarok και Skull & Bones, ενώ ο θρυλικός Michael Jordan θα κοσμίσει και πάλι το εξώφυλλο του νέου NBA 2K23. Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα είναι και τα νέα που μας έρχονται από το χώρο των events. Πάμε να δούμε τις ειδήσεις που απασχόλησαν τους gamers την τελευταία εβδομάδα.

God of War τον Νοέμβριο

Το God of War Ragnarok έχει επιτέλους ημερομηνία κυκλοφορίας και έρχεται μέσα στη χρονιά, όπως περιμέναμε. Η Sony Interactive Entertainment ανακοίνωσε πως ο τίτλος θα διατεθεί σε εκδόσεις για PS4 και PS5, συνοδεύοντας τις εξελίξεις με ένα σύντομο teaser trailer που δείχνει ένα μέρος του κόσμου, μάχη με μεγάλους εχθρούς, αλλά και τονίζει τη συνεργασία των δύο χαρακτήρων (Kratos και Atreus).

Video Duration
0:31

Παράλληλα με το game, ανακοινώθηκαν και οι συλλεκτικές του εκδόσεις, οι οποίες θα είναι αρκετά πλούσιες και θα γίνουν διαθέσιμες για προ-παραγγελία τις επόμενες ημέρες.

Video Duration
7:25

Υπενθυμίζεται πως η ελληνική ομάδα του PlayStation έχει επιβεβαιώσει πως το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει με εξώφυλλο, υπότιτλους και φωνές στη γλώσσα μας.

O Michael Jordan στο εξώφυλλο του NBA 2K23

Η 2K Sports ανακοίνωσε πως ο θρυλικός NBAer Michael Jordan θα είναι ο πρωταγωνιστής εξωφύλλου για τις συλλεκτικές εκδόσεις του φετινού παιχνιδιού. Ο MJ θα κοσμεί με την παρουσία του τις NBA 2K23 Michael Jordan Edition και NBA 2K23 Championship Edition, με τα δύο αυτά πακέτα να κυκλοφορούν παράλληλα με τις απλές εκδόσεις στις 9 Σεπτεμβρίου. Πέραν της παρουσίας του ίδιου, οι παίκτες θα απολαύσουν στο NBA 2K23 τα Jordan Challenges, όπου και θα μπορέσουν να ζήσουν 15 μοναδικές στιγμές από την καριέρα του Jordan στο NBA. Υπενθυμίζεται ότι ο αθλητής είχε βρεθεί στο εξώφυλλο και προηγούμενων εκδόσεων του παιχνιδιού, όπως στο NBA 2K11, το NBA 2K12, αλλά και την NBA 2K16 Special Edition.

Video Duration
0:58

Επιτέλους ημερομηνία κυκλοφορίας για το Skull & Bones

Το Skull & Bones είναι παιχνίδι που περιμέναμε εδώ και πάρα πολύ καιρό και πλέον έχουμε και πάλι επιβεβαίωση πως επιστρέφει στο σήμερα. Η Ubisoft, μετά από πολλές καθυστερήσεις και αναβολές, ανακοίνωσε πως ο τίτλος θα κυκλοφορήσει φέτος και συγκεκριμένα στις 8 Νοεμβρίου για PC, PS5, Xbox Series X/S και κάποιες άλλες πλατφόρμες, όπως τα Stadia και Luna. Θα προσφερθεί στους gamers σε μία κλασική και μια premium έκδοση, με την δεύτερη να περιλαμβάνει το Ballad of Bloody Bones Collection, δύο αποστολές, ένα soundtrack σε ψηφιακή μορφή και μερικά ακόμη στοιχεία. Όσοι κάνουν προ-παραγγελία θα έχουν ακόμη πρόσβαση στο Highness of the High Sea Pack.

Video Duration
7:37

Η ESA συνεργάζεται με την ReedPop για την επιστροφή της E3 με την E3 2023

Η E3 απουσιάζει τα χρόνια της πανδημίας και αν και φέτος περιμέναμε να δούμε κάτι να κινείται, διαψευστήκαμε. Η ESA είχε αποφασίσει -όπως φαίνεται- να μην διοργανώσει ούτε φέτος την έκθεση κυρίως γιατί δεν είχαν λυθεί τα ζητήματα με τους μεγάλους της αγοράς που αρνούνται ακόμη να επιστρέψουν. Σε μια προσπάθεια να αλλάξει μορφή, ύφος και στιλ, η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την ReedPop, την εταιρεία πίσω από τα PAX, EGX, New York Comic Con και Star Wars Celebration για να δούμε κάτι διαφορετικό τον Ιούνιο του 2023. Η ReedPop είναι η ιδιοκτήτρια εταιρεία Μέσων όπως το Eurogamer, το GamesIndustry και το Rock Paper Shotgun και φιλοδοξεί να φέρει πίσω τους πάντες για να δώσει ξανά στην E3 τη χαμένη της αίγλη. Μοναδικό εμπόδιο φαίνεται να είναι στην παρούσα φάση ο Geoff Keighley, ο οποίος και σημειώνει πως θα συνεχίσει το δικό του ξεχωριστό event Summer Game Fest τον ίδιο μήνα την επόμενη χρονιά. Θα δούμε πως θα εξελιχθεί αυτή η μάχη και ελπίζουμε όλες οι πλευρές να καταλήξουν σε ένα μεγάλο κοινό event, που σίγουρα θα ωφελήσει την αγορά.

Το Xbox και πάνω από 500 εκθέτες στη Gamescom 2022

Μπορεί Sony και Nintendo να απουσιάζουν από την Gamescom 2022, αλλά δεν φαίνεται πως ακολούθησε τα βήματά τους και το Xbox. H Microsoft ανακοίνωσε πως θα συμμετέχει στο γερμανικό show που θα «τρέξει» στα τέλη του Αυγούστου και θα παρουσιάσει στους fans αρκετά από τα παιχνίδια που έχει ήδη ανακοινώσει και είναι προγραμματισμένα να κυκλοφορήσουν μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Στις αρχές Αυγούστου θα ξέρουμε πάνω-κάτω τι να περιμένουμε από πλευράς Xbox σε επίπεδο παιχνιδιών και διαθέσιμων demos που θα υπάρχουν για το κοινό. Πέραν της Microsoft, από τους μεγάλους της αγοράς, έχουν δηλώσει τη στήριξή τους στην Gamescom 2022 οι 2K, 505 Games, Bandai Namco, Koch Media, Razer, SEGA Europe, Team17, THQNordic, Ubisoft και Warner Bros. Games.

Έρχεται ειδική έκδοση του Nintendo Switch για το Splatoon 3

Η Nintendo ανακοίνωσε μια ειδική έκδοση του Nintendo Switch στα χρώματα του Splatoon 3, η οποία μάλιστα θα κυκλοφορήσει πριν το ίδιο το game στην αγορά. Το Nintendo Switch OLED Splatoon 3 Edition θα γίνει διαθέσιμο από τις 26 Αυγούστου, ενώ το παιχνίδι αναμένεται στις 9 Σεπτεμβρίου 2022. Πέραν του ειδικού πακέτου, θα κυκλοφορήσει και μια ειδική έκδοση του Nintendo Switch Pro Controller, αλλά και μια ειδική θήκη μεταφοράς.

Video Duration
0:46

Πρώτο gameplay trailer για το RoboCop: Rogue City

Ένα νέο videogame για το RoboCop αποκαλύφθηκε και έρχεται το 2023. Η Nacon αποκάλυψε πως ο Peter Weller θα επιστρέψει στο ρόλο που αγάπησε και θα κληθεί να αντιμετωπίσει για άλλη μια φορά την εγκληματικότητα στο Detroit. Το παιχνίδι αναμένεται τον Ιούνιο του 2023 για PC, PS5, Xbox Series X/S και Nintendo Switch και μπορείτε να δείτε ένα πρώτο trailer στη συνέχεια.

Video Duration
1:32

Επιστρέφει το Lollipop Chainsaw μετά από 10+ χρόνια

Το θρυλικό και cult videogame Lollipop Chainsaw θα επιστρέψει στο σήμερα του gaming και μάλιστα το 2023. Η Dragami Games (εταιρεία του πρώην CEO της Kadokawa Games, Yoshimi Yasuda) θα αναλάβει το project και αυτό μάλιστα θα είναι και ένα από τα πρώτα της. Το remake θα έχει την υπογραφή αρκετών προγραμματιστών που δούλεψαν και στο αρχικό project του 2012, ενώ αλλαγές θα πρέπει να περιμένουμε σίγουρα στα του soundtrack, όπου τα θέματα με τα δικαιώματα των τραγουδιών είναι αρκετά πιο σύνθετα.

Ανακοινώθηκε το The Division Resurgence για κινητά

H Ubisoft ανακοίνωσε το Division Resurgence, ένα νέο παιχνίδι στον κόσμο του δημοφιλούς franchise της που θα διατεθεί στη μορφή free to play για κινητά τηλέφωνα. Οι παίκτες θα μπορούν να κινηθούν ελεύθερα στην περιοχή της Νέας Υόρκης και να αγωνιστούν solo ή co-op σε μια σειρά από PvE δραστηριότητες.

Video Duration
1:12