Προπαραγγελίες God of War Ragnarok, Bayonetta 3 και PlayStation Stars

Περίληψη: Η εβδομάδα που ολοκληρώνεται ήταν γεμάτη με gaming ειδήσεις. Πάμε να δούμε τα σημαντικότερα gaming news των τελευταίων ημερών.

Πολλά και ευχάριστα τα νέα από τον κόσμο του gaming για άλλη μια εβδομάδα. Μεταξύ άλλων, έχουμε τη λίστα του Ιουλίου για το PlayStation Pass, ενώ η Sony συνεχίζει δυναμικά ανακοινώνοντας το δικό της πρόγραμμα επιβράβευσης. Από νέες κυκλοφορίες έχουμε επιτέλους ημερομηνία για το Bayonetta 3, αλλά και νέο Assassin's Creed! Πάμε να δούμε τι μας απασχόλησε περισσότερο τις τελευταίες ημέρες.

Άνοιξαν οι προ-παραγγελίες του God of War Ragnarok

Ξέρουμε ήδη πως το God of War Ragnarok θα κυκλοφορήσει στις 9 Νοεμβρίου και οι προ-παραγγελίες για το νέο παιχνίδι του Kratos και του Atreus ξεκίνησαν. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποκτήσουν την απλή/launch έκδοση για το PS4 ή το PS5 (η αναβάθμιση από τη μία έκδοση στην άλλη θα κοστίζει 10€) ή κάποια από τις δύο συλλεκτικές. Υπενθυμίζεται πως οι συλλεκτικές δεν περιλαμβάνουν μέσα το CD του game, αλλά έναν κωδικό για το PS4 ή το PS5. Μέσα από τις σχετικές αναφορές μάθαμε ακόμη πως το παιχνίδι θα προσφέρει δράση στα 4Κ 30ps ή dynamic 4K στα 60fps, ανάλογα με το πως θέλει να το απολαύσει ο κάθε παίκτης

Video Duration
7:25

Ημερομηνία κυκλοφορίας για το Bayonetta 3

Γεμίζει σιγά-σιγά το πρόγραμμα κυκλοφοριών για το φετινό φθινόπωρο και η Nintendo θέλησε να βάλει άλλο ένα παιχνίδι σε αυτό. Η ιαπωνική εταιρεία, σε συνεργασία με την PlatinumGames, αποκάλυψε πως το Bayonetta 3 έρχεται στις 28 Οκτωβρίου 2022 και πως αυτή τη φορά οι μάχες που θα δούμε θα λάβουν χώρα σε διάφορες περιοχές, όπως τους δρόμους του Τόκυο και τα βουνά της Κίνας. Η πρωταγωνίστρια θα κληθεί να τα βάλει με αμέτρητες ορδές εχθρών, αξιοποιώντας τα όπλα της και τα combos που όσο πιο μεγάλα είναι, τόσο πιο εντυπωσιακά αποδίδονται και στην οθόνη του Nintendo Switch. Παράλληλα με την απλή έκδοση, θα διατεθεί και μία συλλεκτική με την ονομασία Trinity Masquerade Edition και η οποία θα περιλαμβάνει ένα art book 200 σελίδων και τρία title sheets (ένα για κάθε παιχνίδι της σειράς). Ταυτόχρονα, έγινε γνωστό πως το πρώτο Bayonetta θα κυκλοφορήσει ως αυτόνομος τίτλος για το Nintendo Switch στις 30 Σεπτεμβρίου.

gaming-news-17-01

Η Sony ανακοίνωσε το πρόγραμμα επιβραβεύσεων PlayStation Stars

Τη δική της πρόταση στα προγράμματα επιβραβεύσεων παρουσίασε η Sony με το PlayStation Stars. Πρόκειται για μία κίνηση που θέλει να κάνει τον κόσμο να παίζει περισσότερο τα games του σε PS4 και PS5 και ταυτόχρονα να κερδίζει πόντους και δώρα. Η ιαπωνική εταιρεία σημείωσε πως οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν αποκτούν παίζοντας πρόσβαση σε ειδικά ψηφιακά αντικείμενα (όχι NFTs), αλλά και πόντους που θα μπορούν να μετατρέπονται μέχρι και σε χρηματικά ποσά για το πορτοφόλι τους. Πόντοι θα προσφέρονται ακόμη και μέσα από τις αγορές που γίνονται στο PlayStation Store ή και από διάφορα επιτεύγματα (πχ. ξεκλείδωμα trophies και νίκες σε τουρνουά).

Στη Βαγδάτη το Assassin’s Creed Rift;

Στις αρχές της εβδομάδας κυκλοφόρησε μια φήμη πως το νέο παιχνίδι της σειράς Assassin’s Creed θα μας ταξιδέψει στην ιστορία των Αζτέκων, ωστόσο κάτι τέτοιο φαίνεται πως αναιρείται από γνωστό insider της αγοράς. Όπως σημειώνει ο Jason Schreier του Bloomberg, το νέο παιχνίδι της σειράς θα μας ταξιδέψει στη Βαγδάτη και θα έχει την ονομασία Rift. Ο ίδιος σημειώνει πως μετά από αυτό θα ακολουθήσει το Assassin’s Creed Infinity, το οποίο θα περιλαμβάνει διαφορετικές εμπειρίες και στιλ μάχης. Προς το παρόν η Ubisoft δεν έχει ανακοινώσει κάτι επίσημα και αναμένουμε το επόμενο παιχνίδι της σειράς Assassin’s Creed το νωρίτερο μέσα στο 2023.

Αυτά είναι τα δωρεάν παιχνίδια του PlayStation Plus για τον Ιούλιο

Μπορεί το PlayStation Plus να άλλαξε μορφή, ωστόσο συνεχίζει να προσφέρει δωρεάν παιχνίδια κάθε μήνα για τους συνδρομητές του. Η Sony ανακοίνωσε τα πρώτα νέα παιχνίδια που θα είναι διαθέσιμα χωρίς έξτρα χρέωση σε όσους έχουν επιλέξει τα PlayStation Plus Extra και PlayStation Plus Premium και έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Συγκεκριμένα, από τις 19 Ιουλίου, θα προσφέρονται τα Stray, Final Fantasy VII Remake Intergrade, Marvel’s Avengers, πέντε παιχνίδια της σειράς Assassin’s Creed και δύο παιχνίδια της σειράς Saints Row. Τα μέλη του PlayStation Plus Premium θα έχουν ακόμη πρόσβαση στα δύο κλασικά games No Heroes Allowed! και LocoRoco Midnight Carnival. Αναλυτικά, τα παιχνίδια είναι τα εξής: Stray (PS4, PS5), Final Fantasy 7 Remake Intergrade (PS5), Marvel's Avengers (PS4, PS5), Saints Row IV: Re-Elected (PS4), Saints Row Gat out of Hell (PS4), Spirit of the North: Enhanced Edition (PS5), Ice Age: Scrat's Nutty Adventure (PS4), Jumanji The Video Game (PS4), Paw Patrol on a Roll! (PS4), ReadySet Heroes (PS4), No Heroes Allowed! (PSP) και LocoRoco Midnight Carnival (PSP).

Έρχεται μέσα στο καλοκαίρι το multiplayer game Kirby’s Dream Buffet

Ο Kirby πρωταγωνιστεί σε ένα ακόμη παιχνίδι του Nintendo Switch, αφού η Nintendo ανακοίνωσε το Kirby’s Dream Buffet. Το παιχνίδι θα είναι online και οι παίκτες θα καλούνται να φάνε όσα περισσότερα φαγητά που είναι διασκορπισμένα σε πολύχρωμες πίστες, απλά κυλώντας τον ήρωα που ελέγχουν. Η Nintendo υπόσχεται διασκέδαση για όλους, ασχέτως ικανοτήτων, και οι χαρακτήρες θα αποκτούν δυνάμεις για να αντιμετωπίζουν όλους τους υπολοίπους και πχ. να τους πετάνε εκτός πίστας.
 

Video Duration
1:13

Το Skate 4 θα κυκλοφορήσει τελικά ως Skate και θα είναι free to play

Το νέο μέρος της σειράς Skate το περιμέναμε ως Skate 4 στην αγορά, αλλά η ΕΑ έκανε μερικές επίσημες ανακοινώσεις για να διευκρινίσει αρκετές λεπτομερείς. Συγκεκριμένα, το game θα διατεθεί στο κοινό με την ονομασία «Skate» και για PC, PS4, PS5, Xbox One και Xbox Series X/S, με υποστήριξη cross-play και cross-progression. Δεν πρόκειται για ένα τυπικό sequel των τριών προηγούμενων τίτλων, αλλά για μια νέα σελίδα στη σειρά που θα λειτουργεί και στη λογική game as a service. Αυτή τη φορά ταξιδεύουμε στην πόλη San Vansterdam και η εταιρεία σημείωσε πως όσα αντικείμενα διατίθενται με πληρωμή θα είναι απλά διακοσμητικά.
 

Video Duration
18:09