Πωλήσεις PS5, trailer FIFA 23, γυναίκα πρωταγωνίστρια στο GTA 6

Περίληψη: Οι ειδήσεις και αυτής της εβδομάδας στο χώρο του gaming έχουν το ενδιαφέρον τους και ξεχωρίσαμε τις πιο σημαντικές από αυτές.

Μπορεί να είμαστε στα τέλη Ιουλίου αλλά οι ειδήσεις από τη βιομηχανία του gaming δεν σταματούν ούτε αυτή την περίοδο! Από τα gaming news αυτής της εβδομάδας μάθαμε για παιχνίδια που αναμένεται να δούμε σύντομα και την εμπορική επιτυχία του PlayStation 5, διαβάσαμε τις πρώτες φήμες για το GTA 6 μετά από καιρό, ενώ πήραμε και μία πρώτη γεύση από το επερχόμενο FIFA 23. Αυτά ήταν τα πιο hot news, αλλά η εβδομάδα είχε πολλές ακόμα ενδιαφέρουσες ειδήσεις. Θα τις δούμε πιο αναλυτικά όλες παρακάτω.

Στα 21,7 εκατ. οι πωλήσεις του PS5

H Sony ανακοίνωσε πως οι αποστολές του PS5 από τις αποθήκες της προς τα καταστήματα και τους καταναλωτές έφτασαν πλέον τα 21,7 εκατ. συστήματα. H εταιρεία σημειώνει πως μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του τρέχοντος οικονομικού της έτους έριξε άλλα 2,4 εκατ. PS5 στην αγορά. Από την άλλη, οι πωλήσεις παιχνιδιών την ίδια περίοδο έφτασαν τα 47,1 εκατ. αντίτυπα (για PS4 και PS5), ενώ και οι ενεργοί συνδρομητές του PS Plus άγγιξαν τα 47,3 εκατ. Ο τομέας των games και των διαδικτυακών υπηρεσιών παρουσίασε πτώση 11,7% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι και η Sony αναγκάστηκε να αναθεωρήσει προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για τη φετινή χρονιά.

Νέες φήμες για γυναίκα πρωταγωνίστρια στο GTA 6

Μπορεί η Rockstar Games να δουλεύει πυρετωδώς στο GTA 6, αλλά επίσημες ανακοινώσεις δεν έχουμε δει ακόμη. Ωστόσο, αρκετές φήμες από αξιόπιστες πηγές έφεραν στη δημοσιότητα κάποιες πρώτες πληροφορίες. Το παιχνίδι φαίνεται πως βρίσκεται τουλάχιστον μία διετία μακριά από την κυκλοφορία του και θα λαμβάνει χώρα σε μια φανταστική εκδοχή του Miami. Θα περιλαμβάνει για πρώτη φορά γυναίκα ως playable χαρακτήρα και θα συνοδεύει δύο άνδρες, με ιστορία που θα θυμίζει αυτή των Μπόνι και Κλάιντ. Στόχος της Rockstar Games είναι να ενημερώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα τον χάρτη με νέες αποστολές σε επίπεδο single player campaign, ενώ θα υπάρχουν και αρκετά κτίρια με προσβάσιμους εσωτερικούς χώρους.

Χειριστήριο της Backbone για iPhone με τη σφραγίδα του PlayStation

H Backbone ανακοίνωσε επίσημα το Backbone One – PlayStation Edition, ένα νέο χειριστήριο για κινητά iPhone που έρχεται με την επίσημη άδεια της Sony. Το εν λόγω περιφερειακό θα πωλείται στην τιμή των €100 και έχει -σε επίπεδο σχεδιασμού- πολλά κοινά με το DualSense Controller. Διατίθεται σε λευκό χρώμα, στο δεξί μέρος βλέπουμε όλα τα κλασικά πλήκτρα δράσης, ενώ και στο πίσω μέρος του υπάρχει το λογότυπο του PlayStation. Αξιοποιεί την ενέργεια που αντλεί από το κινητό, οπότε δεν χρειάζεται και μπαταρία, και είναι ιδανικά σχεδιασμένο για το PS Remote Play, αλλά και διάφορα άλλα παιχνίδια σε κινητό, όπως τα Genshin Impact και Call of Duty Mobile.

Video Duration
0:30

Το νέο firmware του PS5 ενεργοποιεί τους φακέλους και την ανάλυση 1440p

Η Sony ανακοίνωσε ένα νέο firmware που προσφέρεται πλέον σε συγκεκριμένους χρήστες και σε δοκιμαστική μορφή. Το update αυτό ενεργοποιεί ένα χαρακτηριστικό που ζήτησαν αρκετοί, την υποστήριξη ανάλυσης 1440p, έτσι ώστε να μπορούν να συνδέουν το PS5 με πολλά σύγχρονα gaming monitors. Κάτι που έχει επίσης ενδιαφέρον είναι τα gamelists, οι φάκελοι που θα μπορεί δηλαδή ο παίκτης να δημιουργεί και να αποθηκεύει εκεί παιχνίδια χωρισμένα σε κατηγορίες. Σε κάθε έναν από τους 15 φακέλους που μπορούν να δημιουργηθούν, μπορούν να ενταχθούν έως και 100 παιχνίδια, με κάθε τίτλο να είναι δυνατό να προστεθεί σε παραπάνω από ένα σημείο. Τέλος, με το νέο αυτό update (που θα διατεθεί σε όλους μέσα στη χρονιά) θα ενεργοποιηθούν και παραπάνω λειτουργίες επικοινωνίας με άλλους χρήστες.

Πολλά νέα παιχνίδια στο PS Plus και τον Αύγουστο

H Sony συνεχίζει να προσφέρει νέα παιχνίδια για τους συνδρομητές της υπηρεσίας PS Plus και ανακοίνωσε τους τίτλους του Αυγούστου. Οι συνδρομητές των τριών πακέτων PS Plus θα μπορούν να προσθέσουν από τις 2 Αυγούστου στην ψηφιακή τους βιβλιοθήκη τα Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 (PS4/PS5), Yakuza: Like a Dragon (PS4/PS5) και Little Nightmares (PS4). Η δυνατότητα αυτή θα προσφέρεται έως και τις 6 Σεπτεμβρίου, όταν και θα έρθουν τα παιχνίδια του Σεπτεμβρίου. Πέραν αυτών, για τους συνδρομητές των δύο πιο ακριβών πακέτων, ανακοινώθηκε πως θα προστεθούν έως και τα τέλη του 2022 πολλά παιχνίδια της σειράς Yakuza και συγκεκριμένα τα Yakuza 0, Yakuza Kiwami, Yakuza Kiwami 2, Yakuza 3 Remastered, Yakuza 4 Remastered, Yakuza 5 Remastered και Yakuza 6” The Song of Life.

Video Duration
4:07

Πρώτο gameplay video για το FIFA 23

Η EA δημοσίευσε το πρώτο gameplay video της για το FIFA 23, το φετινό ποδοσφαιρικό game που αναμένεται στις 30 Σεπτεμβρίου. Η τεχνολογία HyperMotion 2 είναι το επόμενο βήμα της μηχανής animation που γνωρίσαμε στο περσινό game και βασίζεται στο machine learning για να βελτιώνεται συνεχώς. Τα δεδομένα προήλθαν από δύο αγώνες γεμάτoυς ένταση, όπου και έγινε το σχετικό motion capture. Το FIFA 23 αναμένεται στις 30 Σεπτεμβρίου 2022 για PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X και Xbox Series S και υπενθυμίζεται πως θα είναι το τελευταίο παιχνίδι της σειράς με τη σφραγίδα της FIFA, καθώς η σειρά μετονομάζεται από το 2023 σε EA Sports FC.

Video Duration
11:33

Η ΕΑ ετοιμάζει single player open world παιχνίδι για τον Μαύρο Πάνθηρα

Η EA φαίνεται πως ετοιμάζει ένα νέο single player open world game με θέμα τον κόσμο του Μαύρου Πάνθηρα και πρωταγωνιστή τον εν λόγω υπερήρωα. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Giant Bomb, το παιχνίδι βρίσκεται στα αρχικά στάδια ανάπτυξης και την ευθύνη της παραγωγής έχει αναλάβει η ομάδα του πρώην επικεφαλής της Monolith Productions, Kevin Stephens. Η ιστορία θέλει τον Black Panther να πεθαίνει στην αρχή του τίτλου και τον παίκτη να καλείται να γίνει ο αντικαταστάτης του. Η κωδική του ονομασία στο εσωτερικό της ΕΑ είναι “Project Rainier” και αναπτύσσεται στο στούντιο της ΕΑ στο Σιάτλ.

Για το 2023 πάει το επόμενο Assassin’s Creed

Η Ubisoft φαίνεται πως έχει προχωρήσει αρκετά την ανάπτυξη του επόμενου Assassin’s Creed videogame της, αλλά δεν αναμένεται να το δούμε φέτος. Στο πλαίσιο του εορτασμό για τα 15 χρόνια της σειράς, η γαλλική εταιρεία αναμένεται να κάνει κάποιες ανακοινώσεις τον Σεπτέμβριο, αλλά οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν πως το νέο παιχνίδι θα κυκλοφορήσει το 2023. Τα δεδομένα που εμφανίζονται από διάφορες πηγές αναφέρουν πως ένα μικρότερο project θα είναι το Assassin’s Creed Rift, που θα μας στέλνει στη Μέση Ανατολή και στη Βαγδάτη και μάλιστα εικάζεται πως ήταν αρχικά προγραμματισμένο ως expansion του Assassin’s Creed Valhalla, αλλά στην πορεία άλλαξαν οι όποιες αποφάσεις είχαν παρθεί. Πέραν αυτού, αναμένεται και το επόμενο μεγάλο project που είναι το Assassin’s Creed Infinity και θα αποτελεί συνεργασία της Ubisoft Quebec (Assassin’s Creed Odyssey) και Ubisoft Montreal (Assassin’s Creed Origins και Assassin’s Creed Valhalla). Ευελπιστούμε να μάθουμε περισσότερα σε λίγες εβδομάδες από σήμερα.