NBA 2K23, Pokémon games & gameplay για το Gotham Knights!

Περίληψη: Πολλές και ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες και οι ειδήσεις της αγοράς των videogames και αυτήν την εβδομάδα που διανύουμε. Ας δούμε τις πιο σημαντικές.

Έφτασε ο Αύγουστος και έφερε πολλά νέα από την αγορά του gaming. Από αλλαγές που έρχονται στο πολυαναμενόμενο NBA 2K23 μέχρι το λανσάρισμα του Elden Ring στο YouTube, η πρώτη εβδομάδα του μήνα ήταν γεμάτη ενδιαφέρουσες ειδήσεις. Ας τις δούμε αναλυτικά!  

Πτώση στις πωλήσεις του Nintendo Switch που ξεπέρασε τα 111 εκ. πωλήσεις

To Nintendo Switch φαίνεται πως φτάνει κι αυτό σε ένα ταβάνι ανόδου πωλήσεων, μιας και η Nintendo ανακοίνωσε πως σημείωσε πτώση σε σχέση με την περσινή περίοδο για το τρίμηνο που έληξε στα τέλη Ιουνίου. Η ιαπωνική εταιρεία θεωρεί πως υπαίτιος για αυτήν την πτώση είναι η μικρή διαθεσιμότητα parts στην αγορά της τεχνολογίας. Οι πωλήσεις νέων κονσολών έφτασαν τα 3.43 εκατομμύρια (22.9% κάτω) και οι πωλήσεις νέων τίτλων τα 41.41 εκατομμύρια (8.6% κάτω). Μερικά ακόμη ενδιαφέροντα στοιχεία είναι πως οι συνολικές πωλήσεις του Nintendo Switch Sports έφτασαν τα 4.84 εκατομμύρια αντίτυπα, του Mario Strikers: Battle League τα 1.91 εκατομμύρια αντίτυπα, του Kirby and the Forgotten Land τα 4.52 εκατομμύρια αντίτυπα και του Mario Kart 8 Deluxe τα 46.82 εκατομμύρια αντίτυπα. Τα 10 πιο πετυχημένα παιχνίδια του Nintendo Switch μέχρι και σήμερα σε επίπεδο πωλήσεων είναι τα εξής:

1. Mario Kart 8 Deluxe
2. Animal Crossing: New Horizons
3. Super Smash Bros. Ultimate
4. Legend of Zelda: Breath of the Wild
5. Pokémon Sword/Shield
6. Super Mario Odyssey
7. Super Mario Party
8. Pokémon Brilliant Diamond/Shining Pearl
9. Pokémon Let’s Go
10. Ring Fit Adventure

Πολλές αλλαγές και βελτιώσεις αναμένονται στο φετινό NBA 2K23

Η 2K Sports δημοσίευσε μια σειρά από αλλαγές που έρχονται στο NBA 2K23, το φετινό της παιχνίδι στη σειρά τίτλων μπάσκετ. Σύμφωνα με τον επικεφαλής gameplay της Visual Concepts στο blog του τίτλου, η ομάδα άκουσε τις παρατηρήσεις των fans και έσπευσε να βελτιώσει το game σε διάφορα επίπεδα. Έτσι, φέτος, οι παίκτες θα δουν πιο ρεαλιστικές άμυνες, ένα νέο badge system, μοναδικά στατιστικά σε κάθε παίκτη για να γίνονται οι κινήσεις του ξεχωριστές στον κάθε αγώνα και πάνω από 15 ειδικά shot meters που θα διατεθούν μέσα στη χρονιά. Αλλαγές θα έχουμε και στα καρφώματα και στα animations τους και συνολικά θα πρέπει να περιμένουμε πολλές βελτιώσεις. Το NBA 2K23 αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 9 Σεπτεμβρίου για PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X, Xbox Series S και Nintendo Switch.

Video Duration
1:20

Νέες περιοχές, εχθροί και τέρατα έρχονται στα Pokémon Scarlet και Violet

H Nintendo δεν συμμετέχει στην έκθεση Gamescom, ωστόσο έκανε μια online παρουσίαση για τα φετινά της Pokémon games, τα Pokémon Scarlet και Pokémon Violet. Οι παίκτες θα ταξιδέψουν στην περιοχή Paldea και εκεί θα χρειαστεί να αξιοποιήσουν νέα θρυλικά τέρατα, όπως τα Koraidon και Miraidon. Τα παραδοσιακά γυμναστήρια και οι gym leaders θα βρίσκονται και στη φετινή έκδοση, με τη διαφορά ότι θα μπορείτε να τα επισκεφθείτε με όποια σειρά επιθυμείτε. Τα δύο νέα παιχνίδια αναμένονται για το Nintendo Switch στις 18 Νοεμβρίου.

H EA Sports είναι ο νέος μεγάλος χορηγός του ισπανικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου

Μπορεί να βρισκόμαστε λίγο πριν την κυκλοφορία του FIFA 23, ωστόσο η EA Sports ετοιμάζει τα επόμενα βήματά της και συγκεκριμένα το πως θα προχωρήσει η σειρά με νέα ονομασία από το 2023 κι έπειτα. Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, EA Sports και FIFA δεν προχωρούν μαζί και έτσι η γνωστή ομάδα ανάπτυξης θα συνεχίσει το παιχνίδι με άλλη ονομασία και συγκεκριμένα EA Sports FC. Στο πλαίσιο της ενίσχυσης του brand name και της επικοινωνίας, η EA Sports ανέλαβε την κεντρική χορηγία του ισπανικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου (La Liga), αντικαθιστώντας την εταιρεία Santander. Η ΕΑ φαίνεται να έχει πληρώσει πάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια ανά σεζόν, ξεκινώντας από την αγωνιστική περίοδο 2023/2024, όταν και το πρωτάθλημα της χώρας θα μετονομαστεί σε La Liga EA Sports.

Εκρηκτικό ξεκίνημα στο λανσάρισμα του Elden Ring και στο YouTube

Το Elden Ring κατάφερε να πετύχει μία από τις καλύτερες επιδόσεις στο λανσάρισμά του και στο YouTube. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την δημοφιλή πλατφόρμα video streaming της Google, ο τίτλος της From Software ξεπέρασε τα 3.4 δισεκατομμύριο θεάσεις μέσα σε 60 ημέρες, κάτι που αποτελεί ρεκόρ για την αγορά των videogames. Για να μπορέσουν να γίνουν και οι σχετικές συγκρίσεις, το Grand Theft Auto V (ένα από τα πλέον εμπορικά παιχνίδια των τελευταίων 10 ετών) συγκέντρωσε 1.9 δισεκατομμύρια views την ίδια περίοδο. Οι αντίστοιχες επιδόσεις άλλων γνωστών τίτλων έχουν ως εξής: Red Dead Redemption 2 (1.4 δισ. Θεάσεις), Super Mario Odyssey (828 εκ. θεάσεις), The Legend of Zelda: Breath of the Wild (638 εκ. θεάσεις) και The Elder Scrolls V: Skyrim (456 εκ. θεάσεις).

Τα πρώτα 16 λεπτά του Gotham Knights

H Warner Bros. Games αποκάλυψε τα πρώτα 16 λεπτά του gameplay για το επερχόμενο videogame Gotham Knights. Συγκεκριμένα, μέσω της ιστοσελίδας IGN ήρθε στο φως της δημοσιότητας νέο υλικό από την αρχή της ιστορίας, με την Batgirl να παρουσιάζει στους παίκτες τους βασικούς μηχανισμούς μάχης, αλλά και κάποια γεγονότα. Το παιχνίδι θα υποστηρίζει solo ή co-op δύο παικτών, οι οποίοι θα μπορούν να διαλέξουν έναν από τους 4 χαρακτήρες (Nightwing, Robin, Red Hood και Batgirl) σε έναν ανοιχτό κόσμο στην περιοχή της Gotham City. Τα γεγονότα θέλουν τον Batman (Bruce Wayne) να έχει φύγει από τη ζωή και τους κακοποιούς να… κάνουν πάρτι. Το Gotham Knights αναμένεται στις 25 Οκτωβρίου για PC, PS5 και Xbox Series X/S.

Video Duration
16:37

Blizzard και NetEase ακύρωσαν ένα Warcraft MMORPG για κινητά

Μια πολύ ενδιαφέρουσα και σημαντική πληροφορία ήρθε στη δημοσιότητα τις τελευταίες μέρες και αναφέρει πως η Blizzard και η κινεζική NetEase συνεργάστηκαν για καιρό για την ανάπτυξη ενός νέου Warcraft MMORPG για κινητά τηλέφωνα. Η κατάληξη του project ήταν, ωστόσο, αρνητική, μιας και υπήρξε έντονη διαφωνία για τη χρηματοδότησή του. Η κωδική ονομασία του project ήταν Neptune και θα βασιζόταν στο γνωστό MMO της Blizzard, απλά σε άλλη χρονική περίοδο από αυτή του τίτλου που ήδη κυκλοφορεί. Οι διάφορες πηγές αναφέρουν πως αναπτυσσόταν για πάνω από 3 χρόνια και από πάνω από 100 developers και πλέον μένει να δούμε αν θα έχουμε κάποια επίσημη ανακοίνωση το επόμενο χρονικό διάστημα για το θέμα. Η Blizzard πάντως εργάζεται αυτήν την περίοδο πάνω στο World of Warcraft: Wrath of the Lich King Classic που έχει ανακοινωθεί για τις 26 Σεπτεμβρίου 2022.

Video Duration
0:30