Gamescom, Dead Island 2 & νέα καθυστέρηση για το Hogwarts Legacy

Περίληψη: Remakes, teasers, νέοι τίτλοι και φυσικά Gamescom. Πάμε να δούμε όλα όσα απασχόλησαν τον κόσμο του gaming την τελευταία εβδομάδα.

Πολλές και ενδιαφέρουσες ήταν οι ειδήσεις της εβδομάδας στο χώρο του gaming, εν αναμονή και της Gamescom 2022, όπου οι εταιρείες θα παρουσιάσουν τα σχέδιά τους. Επιτέλους έχουμε release date για το Dead Island 2, ενώ σε εκδήλωση της THQ Nordic παρουσιάστηκε το remake του πετυχημένου survival horror Alone In The Dark. Την εβδομάδα που μας πέρασε πήραμε επίσης μια γεύση από το Redfall της Arkane Austin, αλλά και από το πρώτο story DLC του Dying Light 2: Stay Human. Όσο για το πολυαναμενόμενο Hogwarts Legacy, οι fans του Harry Potter θα χρειαστεί να κάνουν λίγη υπομονή ακόμα, καθώς δια στόματος Warner Bros. Games επιβεβαιώθηκε πως η κυκλοφορία του open-world RPG μεταφέρεται για το 2023. Ας δούμε αναλυτικά τις κυριότερες ειδήσεις!

To Dead Island 2 επιστρέφει από τη λήθη

To Dead Island 2 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2014 και έκτοτε έχουμε χάσει τα ίχνη του, πέραν από κάποιες περιόδους αναλαμπής του εκδότη. Μέσα από μια διαρροή που έγινε από γνωστή ιστοσελίδα του εξωτερικού φαίνεται πως την επόμενη εβδομάδα (στο πλαίσιο της Gamescom) θα έχουμε ανακοινώσεις. Ο τίτλος αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 3 Φεβρουαρίου 2023 από την Deep Silver και θα ταξιδέψει τους παίκτες σε διάφορες περιοχές μιας εικονικής εκδοχή του Los Angeles. Θα υπάρχουν 6 playable χαρακτήρες με πολλές επιλογές παραμετροποίησης, αλλά και εκατοντάδες διαφορετικοί τύποι ζόμπι για να αντιμετωπίσετε. Το Dead Island 2 είχε ξεκινήσει να αναπτύσσεται από την ομάδα Yager (Spec Ops: The Line) και στη συνέχεια ανατέθηκε στην Sumo Digital. Από το 2019 βρίσκεται στα χέρια της Dambuster, ενός εσωτερικού studio της Deep Silver.

Ανακοινώθηκε το remake του Alone in the Dark

Στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης της THQ Nordic παρουσιάστηκε επίσημα το remake του πρώτου τίτλου της σειράς Alone in the Dark. Το παιχνίδι ετοιμάζεται από τη σουηδική ομάδα ανάπτυξης Pieces Interactive και ανήκει στην κατηγορία των third person horror games. Αναπτύσσεται εδώ και 4 χρόνια και συμμετέχουν σε αυτό οι Mikael Hedberg (Amnesia, SOMA) και Guy Davis (Evolve, Pacific Rim). Το remake θα μείνει πιστό στο πρωτότυπο παιχνίδι που καθόρισε το είδος των survival horrors και έκανε τα βήματα προς αυτήν την κατηγορία για να ακολουθήσουν πολλές ακόμη σειρές. Οι παίκτες θα διαλέγουν έναν από τους Edward Carnby και Emily Hartwood και θα καλούνται να εξερευνήσουν διάφορα σημεία της έπαυλης Derceto, να λύσουν διάφορους γρίφους και να έρθουν αντιμέτωποι με φρικτές αλήθειες και μυστήρια πλάσματα. Για τον τίτλο χρησιμοποιήθηκε η Unreal Engine 4 και αναμένεται σε PC, PS5 και Xbox Series X/S.

Video Duration
1:29

H Warner Bros. Games ανακοίνωσε την καθυστέρηση κυκλοφορίας του Hogwarts Legacy

Warner Bros. Games και Portkey ανακοίνωσαν πως το Hogwarts Legacy δεν θα κυκλοφορήσει μέσα στη χρονιά, όπως αναμενόταν, αλλά τον επόμενο χρόνο και συγκεκριμένα στις 10 Φεβρουαρίου 2023 για PC, Xbox και PlayStation (με την έκδοση του Nintendo Switch να ακολουθεί). «Η ομάδα μας χρειάζεται λίγο παραπάνω χρόνο για να προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία», σημείωσε ο Chandler Wood, community manager του τίτλου στον επίσημο λογαριασμό της WB Games Avalanche στο Twitter. To παιχνίδι αναπτύσσεται από την Avalanche Software (Disney Infinity) και ανήκει στην κατηγορία των open world RPGs, με τα γεγονότα του να λαμβάνουν χώρα και πέρα από το Hogwarts και να ταξιδεύουν τους παίκτες σε γνωστές και νέες τοποθεσίες.

Τον Σεπτέμβριο το νέο Marvel game της Amy Henning στο D23

Marvel και Disney ανακοίνωσαν ένα Disney & Marvel Games Showcase τον Σεπτέμβριο, όταν και θα δούμε για πρώτη φορά το νέο Marvel game της Amy Hennig (που έχει βάλει την υπογραφή της στη σειρά Uncharted του PlayStation). Την παρουσίαση της βραδιάς θα κάνει ο Blessing Adeoye Jr του Kinda Funny και το event αναμένεται στις 9 Σεπτεμβρίου. Εκεί περιμένουμε να δούμε όλες τις σχετικές ανακοινώσεις από τις Disney & Pixar Games, Marvel Games, Lucasfilm Games και 20th Century Games, καθώς και κάποιες νέες ανακοινώσεις για παιχνίδια που ξέρουμε ήδη, όπως τα Disney Dreamlight Valley, Marvel’s Midnight Suns, LEGO Star Wars: The Skywalker Saga, αλλά και το νέο Marvel game της Skydance New Media.

20 λεπτά από το Redfall της Arkane Austin

Η Arkane Austin παρουσίασε ένα νέο video του αναμενόμενου Redfall videogame που θα κυκλοφορήσει μέσα στο πρώτο μισό του 2023. Η αποκάλυψη έγινε στο πλαίσιο της QuakeCon και η ομάδα ανάπτυξης μιλάει για τα όσα έρχονται στο game. Στο video συμμετέχουν οι Harvey Smith (studio director), Ricardo Bare (creative director), Karen Segars (art director) και Aaron Carter (lead producer). To παιχνίδι ανήκει στην κατηγορία των story-driven open world FPS και οι παίκτες θα μπορούν να το απολαύσουν solo ή σε συνεργασία με την ομάδα τους για να τα βγάλουν πέρα με ορδές ζόμπι που έρχονται από τον έξω κόσμο προς το μέρος τους.

Video Duration
21:49

Πολλές ανακοινώσεις και νέα trailers για το Opening Night Live της Gamescom

Η Gamescom επιστρέφει δυναμικά και ο Geoff Keighley ετοιμάζει για τους fans μια μεγάλη γιορτή με το Opening Night Live. Η ειδική εκδήλωση θα λάβει χώρα την Τρίτη 23 Αυγούστου και ο παρουσιαστής έχει αποκαλύψει ήδη ορισμένα από τα πολλά νέα trailers που θα δούμε εκεί. Μέσα σε αυτά βρίσκονται τα Goat Simulator 3, Hogwarts Legacy και Sonic Frontiers, ενώ φαίνεται πως ίσως δούμε και κάτι ακόμη από πλευράς Microsoft που συμμετέχει στην έκθεση, αν και θα κάνει και το δικό της live stream. Το Opening Night Live αναμένεται να μεταδοθεί ζωντανά την Τρίτη 23 Αυγούστου από τις 20.30 ώρα Ελλάδος με το pre-show.

Νέο παιχνίδι Lord of the Rings ετοιμάζει η Take Two σε συνεργασία με την Weta Workshop

Η Take Two, η Private Division και η Weta Workshop ετοιμάζουν ένα νέο videogame στον κόσμο του Lord of the Rings, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από τον γνωστό εκδότη. Η αποκάλυψη έγινε μέσα από ένα απλό tweet και έχει ενδιαφέρον το ότι συμμετέχει η ομάδα των οπτικών εφέ που ασχολήθηκε με πολλές ταινίες σχετικές με τον μαγικό κόσμο του J.R.R. Tolkien (The Lord of the Rings, Hobbit). Ο τίτλος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα πρώιμα στάδια ανάπτυξης και θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο οικονομικό έτος 2024 της Take Two. H Private Division ιδρύθηκε το 2017 και έχει εκδώσει παιχνίδια όπως το The Outer Worlds, Olli Olli World και Rollerdrome.

Πρώτο teaser trailer για το story DLC του Dying Light 2

Η Techland δημοσίευσε το πρώτο teaser trailer για το πρώτο story DLC του Dying Light 2: Stay Human που θα κυκλοφορήσει με τον τίτλο Bloody Ties. Οι παίκτες θα ταξιδέψουν στην επικίνδυνη περιοχή του Carnage Hell και η ομάδα ανάπτυξης υπόσχεται απλά δύσκολες καταστάσεις και μάχες. Τα επίσημα αποκαλυπτήρια θα γίνουν την Τρίτη 23 Αυγούστου στο Opening Night Live και η κυκλοφορία του ίσως και να ανακοινωθεί τότε (μέχρι στιγμής ξέρουμε πως θα διατεθεί κάπου ανάμεσα στον Σεπτέμβριο και τον Νοέμβριο).

Video Duration
0:37