Hogwarts Legacy: νέο trailer – τι είδαμε και μας ενθουσίασε!

Περίληψη: Δόθηκε στη δημοσιότητα ένα preview βίντεο 14 λεπτών από το Hogwarts Legacy, το νέο παιχνίδι του κόσμου του Harry Potter, και τώρα δε μπορούμε να περιμένουμε!

Οι φανατικοί της σειράς βιβλίων και ταινιών με ήρωα τον Harry Potter λατρεύουν τον κόσμο που δημιούργησε η συγγραφέας J.K. Rowling. Ποιος δεν έχει ονειρευτεί πως, μια ωραία πρωία, θα έρθει η κουκουβάγια για να φέρει το γράμμα που θα τον καλεί στο Hogwarts, για να περάσει τα μαθήματα και να γίνει ένας φοβερός και τρομερός μάγος; Ok, αυτό στην πραγματικότητα – τουλάχιστον απ' όσο ξέρουμε – δεν γίνεται. Αυτό που γίνεται, όμως, είναι το να ανοίξεις το PlayStation 5 και να φορτώσεις το Hogwarts Legacy, και με αυτό τον τρόπο να ξεκινήσεις την περιήγησή σου στον κυριολεκτικώς μαγικό κόσμο του Harry Potter!

Εντάξει, ούτε αυτό γίνεται. Γιατί το παιχνίδι δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη. Όμως, η Warner Bros. Games μας άναψε φωτιές, δίνοντας στη δημοσιότητα ένα βίντεο με διάρκεια 14 ολόκληρα λεπτά, στο οποίο μπορούμε να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκεται το παιχνίδι και μερικά από τα κυριότερα χαρακτηριστικά του.

Εντυπώσεις από το Hogwarts Legacy

Λοιπόν, το παιχνίδι φαίνεται… ΚΑ-ΤΑ-ΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΟ! Τα γραφικά του περιβάλλοντος είναι φανταστικά (όχι με την έννοια του ότι δεν υπάρχουν, είναι φανταστικά!), η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι μεγάλη, όλος ο κόσμος του Hogwarts φαίνεται παραμυθένια ρεαλιστικός και πιθανότατα είναι η καλύτερη αναπαράσταση του κάστρου του Hogwarts που έχουμε δει μέχρις στιγμής, με κάθε δωμάτιο, κάθε αίθουσα, κάθε πέτρα να είναι προσεκτικά σχεδιασμένη. Ανοιγόκλεισε τα μάτια και το 'χασες!

Μαζί με το κάστρο και τα λιβάδια και τις βουνοκορφές, όμως, υπάρχουν και πολλά μαγικά πλάσματα τα οποία ζουν στα πέριξ. Και όλα υπάρχουν και στο παιχνίδι και φαίνονται στο preview του παιχνιδιού. Κάποια από αυτά είναι γνωστά και τα έχουμε ξαναδεί, κάποια είναι καινούρια! Θα δεις graphorn, niffler, mooncalves, κενταύρους, kneazles. Θα δεις και άλλα, τα οποία δεν έχεις ξαναδεί. Μάλιστα, κάποια από τα πλάσματα αυτά έχουν πέσει θύματα σκοτεινής μαγείας, ενώ άλλα τα κυνηγούν. Στο παιχνίδι θα μπορέσεις να τα σώσεις, όμως! Τι μάγος θα ήσουν;

Νέα (παλιά) μαγεία

Προφανώς, στο Hogwarts δε θα μπορούσε να λείπει η ίδια η μαγεία! Τόσα χρόνια και τόσα βιβλία, έχουμε δει όλα τα είδη της μαγείας και των μαγικών αντικειμένων. Έχουμε δει αόρατους μανδύες, έχουμε δει μαγικά ξόρκια, απ' όλα. Στο Hogwarts Legacy, όμως, βλέπουμε και κάτι καινούριο: το "forgotten magic", ένα νέο είδος μαγείας "ξεχασμένης" από παλιά, και η οποία απειλεί τους μάγους με εξαφάνιση! Σε κάποια στιγμή του βίντεο, βλέπουμε έναν χαρακτήρα να αγγίζει έναν καθρέπτη σαν να είναι υγρό, και να μετασχηματίζεται σε τοίχο. Αλλού βλέπουμε ένα potion να μεταμορφώνει κάποιον σε… πέτρα! Αλλά βλέπουμε και άλλου είδους μαγικά, τα οποία μας βάζουν σε μεγάλες σκέψεις, σε συσχετισμό με αυτό το "forgotten magic"!

Μια άλλη παράμετρος είναι πως ο χαρακτήρας μας δεν είναι… noob (δηλαδή πρωτοετής) αλλά πεμπτοετής, ο οποίος άργησε να πάει! Βέβαια, θα περάσει κι αυτός το sorting ceremony για να καταλήξει σε house, αλλά θα πρέπει να τρέξεις για να προλάβεις τους υπόλοιπους πεμπτοετείς.

Χαρακτήρες του Hogwarts Legacy

Μιας και μιλήσαμε για τον χαρακτήρα, θα έχουμε τη δυνατότητα να τον φτιάξουμε όπως εμείς θέλουμε. Θα μπορούμε να διαλέξουμε όψη, φυσικά χαρακτηριστικά – ναι, και κόκκινα μαλλιά και φακίδες – αλλά και σε τι είναι καλός. Με άλλα λόγια, διαλέγεις "ειδικότητα"! Επίσης, υπάρχει και το common room του κάθε house, και ως κάθε φοιτητής που σέβεται τον εαυτό του, θα μπορείς να πηγαίνεις στο common room και να… αράζεις μαζί με τους συμφοιτητές σου!

Βέβαια, η χρονολογική τοποθέτηση του Hogwarts Legacy είναι στα 1800, επομένως τα μαθήματα είναι παρόμοια με αυτά που γνωρίζουμε από τα βιβλία και τις ταινίες, οι καθηγητές, όμως, είναι άλλοι! Πολλά από τα μαθήματα είναι playable και θα μπορείς να τα παρακολουθήσεις, αλλά με νέους καθηγητές. Προφανώς, μαζί με τους νέους καθηγητές θα υπάρχουν και νέοι… συμμαθητές! Μπορείς να κάνεις φιλίες, να μπεις σε κλίκες ή να βλέπεις άλλους να μπαίνουν, και να προσπαθήσεις να βρεις τον δικό σου Ρον και τη δική σου Ερμιόνη!

Στο Hogwarts, όμως, δεν είναι πάντα καλοκαίρι! Οι εποχές αλλάζουν και θα μπορείς να δεις το περιβάλλον να αλλάζει μαζί με τις εποχές του χρόνου. Ναι, θα δεις και χιόνι! Και μάλιστα το παιχνίδι έχει και όλες τις περιοχές, τις οποίες μπορείς να εξερευνήσεις, καθώς θα "ανοίγονται" αχαρτογράφητες εκτάσεις, λιβάδια, βουνά και λίμνες!

Video Duration
14:44

Λοιπόν, φτάσαμε στο τέλος. Δες το βίντεο για να εκστασιαστείς κι εσύ από τη δουλειά του studio και είναι βέβαιο το ότι κι εσύ δε θα μπορείς να περιμένεις μέχρι την επίσημη κυκλοφορία του παιχνιδιού, για όλες τις κονσόλες και για PC, η οποία τοποθετείται προς τα τέλη του έτους.