Leak από GTA 6, νέα κονσόλα από τη Logitech και trailer για το PSVR2

Περίληψη: Πολλές και σημαντικές ήταν για άλλη μια εβδομάδα οι ειδήσεις από τον κόσμο του gaming, με κυριότερη φυσικά το leak του GTA 6. Δες τες όλες εδώ!

Με μια είδηση σοκ ξεκίνησε η εβδομάδα για την παγκόσμια gaming κοινότητα. Την Κυριακή που μας πέρασε, gameplay πλάνα και footage από το πολυαναμενόμενο GTA 6 διέρρευσαν στο διαδίκτυο, με πολλούς να κάνουν λόγο για το μεγαλύτερο leak στην ιστορία της βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών. Μπορεί η είδηση για το leak του νέου GTA να μονοπώλησε το ενδιαφέρον της αγοράς, όμως αυτές τις μέρες είδαμε επίσης φορητή κονσόλα από τη Logitech, καινούριο trailer για το PlayStation VR2 ενώ η Nvidia παρουσίασε τη νέα γενιά καρτών γραφικών. Πάμε να ανακαλύψουμε τα νέα που συζητήθηκαν περισσότερο την εβδομάδα που διανύσαμε!

GTA 6: Η διαρροή που έμεινε στην ιστορία

Ποιος θα το περίμενε πως το GTA 6, το πλέον αναμενόμενο multiplatform παιχνίδι των επόμενων ετών θα κατάφερνε να μας απασχολήσει τόσο πολύ πριν την επίσημη αποκάλυψή του; Ένας hacker κατάφερε να μπει στα συστήματα της Rockstar Games και να αποσπάσει υλικό από μια πρώιμη έκδοση του παιχνιδιού. Η αναστάτωση ήταν τεράστια, η εταιρεία άρχισε να μαζεύει με κάθε τρόπο το υλικό που είχε ανέβει σε διάφορες πλατφόρμες στο διαδίκτυο και στη συνέχεια φαίνεται πως υπήρξε προσπάθεια προσέγγισης των δύο πλευρών για να τελειώσει το ζήτημα (με το ανάλογο αντίτιμο βέβαια). Προς το παρόν, δεν έχει γίνει γνωστό κάτι παραπάνω για το θέμα, ωστόσο φαίνεται πως και το FBI έχει μπει στην έρευνα, καθώς θεωρείται πως ο υπεύθυνος της διαρροής είναι μέλος μιας ομάδας που έχει απασχολήσει ξανά την αγορά της τεχνολογίας, αφού συνδέεται με πρόσφατο hacking και στην εφαρμογή της Uber. Η Rockstar πάντως τοποθετήθηκε δημόσια για το ζήτημα της διαρροής και είπε πως η εξέλιξη αυτή δεν θα αλλάξει καθόλου τα πλάνα της για το GTA 6.

Το νέο trailer του PlayStation VR2 υπόσχεται αναβαθμισμένη εμπειρία gaming

Η Sony δημοσίευσε ένα νέο trailer για το PlayStation VR2, θέλοντας να κάνει τον κόσμο να περιμένει ακόμη πιο έντονα το νέο της περιφερειακό. Το trailer έχει τίτλο «Feel a New Real» και ουσιαστικά θέλει να περάσει το μήνυμα πως οι gamers θα μπορέσουν να ζήσουν κάτι το εντελώς διαφορετικό. Στο νέο υλικό, παρουσιάζονται μερικά από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του συστήματος, όπως η ανάλυση 4K HDR, η καταγραφή της κίνησης του ματιού και το οπτικό πεδίο των 110 μοιρών, μαζί με τα adaptive triggers και haptic feedback. Κάτι που επιβεβαιώθηκε επίσης τις τελευταίες ημέρες είναι πως τα παιχνίδια του PlayStation VR δεν θα είναι συμβατά με το PlayStation VR2, καθώς και ότι στο λανσάρισμά της η νέα κάσκα εικονικής πραγματικότητας θα συνοδευτεί από τουλάχιστον 20 τίτλους.

Video Duration
1:59

H Logitech παρουσίασε την φορητή κονσόλα G Cloud

H Logitech μπαίνει πιο ενεργά στο χώρο του gaming, αφού παρουσίασε μια νέα φορητή κονσόλα με την ονομασία G Cloud, η οποία είναι συμβατή με διάφορες υπηρεσίες streaming, όπως το Xbox Cloud Gaming, το Steam Link και το GeForce Now της Nvidia. Η κονσόλα αναμένεται στις 17 Οκτωβρίου στην τιμή των 350 δολαρίων και με βασικά χαρακτηριστικά την οθόνη αφής 7 ιντσών, την επαναφορτιζόμενη μπαταρία των 12 ωρών, το γυροσκόπιο και τα πλήκτρα που μπορούν να προγραμματιστούν εκ νέου.

Video Duration
0:56

Η Microsoft αναβάθμισε το λειτουργικό του Xbox με περισσότερες επιλογές για τη βιβλιοθήκη

H Microsoft συνεχίζει τις ενημερώσεις για το λειτουργικό του Xbox και μέσα σε όλα τα άλλα που φέρνει είναι βελτιώσεις στη βιβλιοθήκη των τίτλων του χρήστη, αλλά και δυνατότητες επιλογής στο κομμάτι της αποθήκευσης games. Οι παίκτες μπορούν πλέον (μετά την ενημέρωση) να κάνουν customize το χρώμα στο Xbox Elite Wireless Controller Series 2 τους, ενώ έχει βελτιωθεί αρκετά και η σειρά και ο τρόπος που εμφανίζονται οι τίτλοι που είναι εγκατεστημένοι στην κονσόλα.

ΕΑ και Motive Studio επιβεβαίωσαν νέο Iron Man game

Η συνεργασία ΕΑ και Marvel για περισσότερα παιχνίδια με σούπερ ήρωες συνεχίζεται και η Motive Studio ανακοίνωσε ένα νέο single player third person action adventure Iron Man videogame που είναι στο αρχικό στάδιο ανάπτυξης. Την ευθύνη του project έχει ο Oliver Proulx που είχε εργαστεί και στο Marvel’s Guardians of the Galaxy της Eidos Montreal. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε παραπάνω πληροφορίες για το πότε και σε ποιες πλατφόρμες θα διατεθεί το νέο αυτό παιχνίδι, οπότε θα χρειαστεί να περιμένουμε περισσότερο για αυτά τα στοιχεία.

Πάνω από 1 εκατ. παίκτες καθημερινά στο Cyberpunk 2077

Δυναμικό come back φαίνεται πως έκανε το Cyberpunk 2077 με τους gamers ανά τον κόσμο να του δίνουν δεύτερη ευκαιρία. Η εταιρεία CD Projekt RED ανακοίνωσε πως κάθε μέρα πάνω από 1 εκατ. παίκτες επισκέπτονται την Night City για να δουν τον κόσμο που έχει φτιάξει το πολωνικό στούντιο. Στην εξέλιξη αυτή βοήθησε σαφώς και η πρεμιέρα της σειράς Edgerunners στο Netflix, καθώς και το γεγονός ότι τα patches έχουν βελτιώσει σε τρομακτικά μεγάλο βαθμό τον τίτλο σε όλες τις κονσόλες.

8 λεπτά δράσης από το SCORN

Το τρομακτικό SCORN των Ebb Software και Kepler Interactive έρχεται ξανά στο προσκήνιο, μέσα από ένα νέο 8λεπτο gameplay video που δημοσιεύτηκε. Ο τίτλος τρόμου αναμένεται για PC και κονσόλες Xbox Series X/S (και day one στο Xbox Game Pass) στις 21 Οκτωβρίου. Οι υπεύθυνοι υπόσχονται αρκετές δύσκολες στιγμές στους παίκτες, με έντονα στοιχεία φόβου, πολλούς εχθρούς και εντυπωσιακά οπτικά και ηχητικά εφέ. Το SCORN ανακοινώθηκε τον Μάιο του 2020 σε μια παρουσίαση του Xbox και είναι βασισμένο στη δουλειά των H.R. Giger (Alien) και Zdislaw Beksinski.

Video Duration
8:31

Αποκαλύφθηκαν οι GeForce RTX 40 GPUs

H Nvidia ανακοίνωσε τη νέα γενιά καρτών γραφικών της, με πρωταγωνίστρια την Nvidia RTX 4090. Οι νέες κάρτες θα προσφέρουν έως και 4 φορές υψηλότερες επιδόσεις από τις αντίστοιχες 3090 και αναμένεται να κυκλοφορήσουν από τις 12 Οκτωβρίου. Η RTX 4080 θα διατεθεί τον Νοέμβριο σε δύο διαφορετικά SKUs, ένα με 16GB GDDR6 μνήμη στα 1199 δολάρια και ένα με 12GB GDDR6X μνήμη στα 899 δολάρια.

Video Duration
1:02

Οι νέες κάρτες υποστηρίζουν μια νέα γενιά τεχνολογίας RTX που είναι σχεδιασμένη για να βελτιώνει τα οπτικά εφέ στα παιχνίδια με τη χρήση του DLSS 3. Μπορείτε να δείτε ένα παράδειγμα εφαρμογής του στο Cyberpunk 2077, ενώ 35 παιχνίδια θα το υποστηρίζουν στην κυκλοφορία των καρτών.

Video Duration
0:57

O Ted Lasso στο FIFA 23

Το FIFA 23 θα υποδεχτεί και μία ομάδα και έναν manager που δεν περιμέναμε. Ο λόγος για τον Ted Lasso και την AFC Richmond από την γνωστή ομώνυμη τηλεοπτική σειρά. Ο ηθοποιός Jason Sudeikis θα βρίσκεται στον τίτλο ως manager, ενώ μαζί του θα φέρει και την αγαπημένη ομάδα που έχουμε δει στη σειρά. Το FIFA 23 κυκλοφορεί στις 30 Σεπτεμβρίου για όλες τις γνωστές πλατφόρμες.

Video Duration
1:02