Ετοιμασίες για PSVR2, νέα games από CD Projekt και Dead Space Remake

Περίληψη: Πολλές οι ειδήσεις στην αγορά του gaming, πάμε να δούμε όσες συγκέντρωσαν τις περισσότερες συζητήσεις από τους gamers ανά τον πλανήτη.

Μετά το σοκ στην παγκόσμια gaming κοινότητα από το leak του GTA 6, επιστρέφουμε σε ρυθμούς κανονικότητας, με ακόμα περισσότερα νέα games και σημαντικές ειδήσεις. Πρόσφατα, το Cyberpunk 2077 έσπασε το φράγμα των 20 εκατομμυρίων πωλήσεων, με τη CD Projekt RED να κρατάει το θετικό μομέντουμ. Σε μια κίνηση... έξω από τα νερά της, η πολωνική εταιρεία ανακοίνωσε το sequel του δημοφιλούς RPG, λίγο μόλις μετά το Phantom Liberty expansion. Ανακοινώσεις είχαμε και για το franchise του The Witcher, όπου τα επόμενα χρόνια αναμένεται να δούμε αρκετούς νέους τίτλους. Πάμε να δούμε αναλυτικά τις ειδήσεις που έπαιξαν πιο δυνατά την εβδομάδα που μας πέρασε.

Πέντε παιχνίδια από την ομάδα των Cyberpunk 2077 και The Witcher 3

H CD Projekt RED ασχολήθηκε πάρα πολύ μέχρι να «στρώσει» το Cyberpunk 2077 και μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις για το expansion που έρχεται, άνοιξε τα χαρτιά της για το μέλλον όλων των παιχνιδιών που ετοιμάζει. Σε μια κίνηση που δεν μας έχει συνηθίσει, το πολωνικό στούντιο ανακοίνωσε πέντε νέα παιχνίδια που βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης και έδωσε μια πρώτη γεύση για τα όσα θα ακολουθήσουν. Αρχικά, ανακοινώθηκε το sequel του Cyberpunk 2077 που έχει την κωδική ονομασία Orion και θα αναπτυχθεί από το νέο στούντιο στις ΗΠΑ, την CD Projekt RED North America. Η δουλειά για το εν λόγω project θα ξεκινήσει μετά τη διάθεση του Phantom Liberty expansion του Cyberpunk 2077.

Φεύγοντας από αυτό το franchise, πηγαίνουμε σε μια νέα σειρά και το πρώτο παιχνίδι της που θα έχει την κωδική ονομασία Hadar. Για το συγκεκριμένο δεν μάθαμε το παραμικρό, πέραν του ότι ετοιμάζεται σε φάση σχεδιασμού από μια μικρή ομάδα μέσα στην CD Projekt RED. Πηγαίνοντας τώρα στο The Witcher, είχαμε τις περισσότερες ανακοινώσεις για τίτλους που θα έρθουν μέσα στα επόμενα 6 χρόνια. Η πολωνική ομάδα ανακοίνωσε τρία νέα παιχνίδια που ετοιμάζονται με το πρώτο από αυτά να έχει την κωδική ονομασία Sirius. Αναπτύσσεται από την Molasses Flood (την αμερικανική εταιρεία πίσω από το Flame in the Flood), η οποία εξαγοράστηκε πέρσι και θα είναι άσχετο με τη νέα τριλογία παιχνιδιών. Το επόμενο project είναι το πρώτο παιχνίδι της νέας τριλογίας, ενώ το τελευταίο έχει κωδική ονομασία Canis Majoris και ετοιμάζεται από τρίτο συνεργάτη και ανθρώπους που έχουν ήδη εργαστεί σε κάποιο τίτλο της σειράς.
 

Πρώτο trailer για το Dead Space Remake

Η ΕΑ δημοσίευσε το πρώτο gameplay trailer για το ανανεωμένο Dead Space videogame που θα κυκλοφορήσει σε λίγες εβδομάδες. Το παιχνίδι εμφανίστηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2021 κι έκτοτε δεν είχαμε δει ιδιαίτερα πολλά πράγματα. Ο τίτλος ετοιμάζεται από τον Roman Campos-Oriola και τον game director του Assassin’s Creed Valhalla, αλλά και όλη την ομάδα της Motive. Θα κυκλοφορήσει για PC, PS5 και Xbox Series X, θα χρησιμοποιεί την Frostbite Engine και υπόσχεται να προσφέρει βελτιώσεις στην ιστορία, στους χαρακτήρες, στους μηχανισμούς και σε αρκετά ακόμη επίπεδα. Η κυκλοφορία του έχει προγραμματιστεί για τις 27 Ιανουαρίου 2023.

Video Duration
2:26

Στο φουλ οι μηχανές της Sony για το PSVR 2

Η Sony φαίνεται πως ετοιμάζεται πυρετωδώς για το λανσάρισμα του PlayStation VR2. Σύμφωνα με αναφορές που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η ιαπωνική εταιρεία ετοιμάζεται να ρίξει στην αγορά 2 εκατομμύρια συστήματα για την περίοδο λανσαρίσματος, η οποία και αναμένεται μέχρι τον Μάρτιο του 2023, όταν δηλαδή κλείνει και το τρέχον οικονομικό έτος της. Για να μπορούν να γίνουν συγκρίσεις, στο πρώτο PlayStation VR, η Sony διέθεσε τον Οκτώβριο του 2016 σχεδόν 1 εκατομμύρια τεμάχια, τα οποία και πήγαν ιδιαίτερα καλά σε εμπορικό επίπεδο. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι νεότερο για την εκτιμώμενη ημερομηνία κυκλοφορίας του περιφερειακού, ωστόσο θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα πρέπει να το περιμένουμε μέσα στο πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς.

Στο Call of Duty: Advanced Warfare 2 φαίνεται πως δουλεύει η Sledgehammer Games

Η δουλειά της Activision στα παλαιότερα παιχνίδια Call of Duty συνεχίζεται και σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η Sledgehammer Games έχει ήδη ξεκινήσει να ετοιμάζει το νέο Call of Duty: Advanced Warfare II. Η αναφορά αυτή έρχεται από έναν έμπιστο leaker που τονίζει πως για άλλη μια φορά θα ταξιδέψουμε στον κόσμο του τίτλου που απολαύσαμε το 2014 και θα δούμε για άλλη μια φορά τις εντυπωσιακές στολές που θα δίνουν έξτρα δυνάμεις στους gamers. Το παιχνίδι αναμένεται το νωρίτερο το 2024, μιας και φέτος θα έχουμε το Call of Duty: Modern Warfare 2, ενώ για το 2023 ετοιμάζεται το νέο Call of Duty: Black Ops από την Treyarch.

7 λεπτά δράσης από το Wild Hearts των Koei Tecmo και EA

ΕΑ και Koei Tecmo συνεργάζονται για το Wild Hearts, ένα νέο παιχνίδι που θέλει να τεθεί αντιμέτωπο στο Monster Hunter της Capcom. Το παιχνίδι βάζει τον gamer να κυνηγάει και να αντιμετωπίζει τέρατα και συγκεκριμένα τα Kemonos. Στο νέο υλικό που δημοσίευσαν οι δύο εταιρείες βλέπουμε τους ειδικούς μηχανισμούς που μπορούν οι παίκτες να κάνουν craft για να βοηθηθούν στις διάφορες μάχες και έχουν την ονομασία Karakuri. Το παιχνίδι αποκαλύφθηκε αρχικά πριν από μερικές ημέρες και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 17 Φεβρουαρίου 2023 για τα PC, PS5 και Xbox Series X.

Video Duration
7:11

Νέο firmware update διαθέσιμο για το PS5

Η Sony ανακοίνωσε τη διάθεση ενός νέου PS5 firmware update που έχει στόχο να κάνει την κονσόλα πιο σταθερή. Η κωδική ονομασία της αναβάθμισης είναι 22.02-06.00.01 και έχει ξεκινήσει να προσφέρεται εδώ και λίγες ημέρες στους κατόχους του συστήματος. Αν δεν σας έχει εμφανιστεί η σχετική ένδειξη για να κατέβει αυτόματα, μπορείτε να αναζητήσετε το update μέσα από το σχετικό τομέα στο μενού της κονσόλας. Όλα αυτά βέβαια μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς πρόσφατα εμφανίστηκε ένας hacker που ανέφερε πως κατάφερε να «σπάσει» μια παλαιότερη έκδοση του λειτουργικού και να εγκαταστήσει με πλάγιο τρόπο κάποια αρχεία.

Καθυστέρηση για το Company of Heroes 3

Η SEGA ανακοίνωσε την καθυστέρηση κυκλοφορίας για το Company of Heroes 3, το νέο μέρος στη δημοφιλή σειρά real time strategy games. Η μέχρι και προσφάτως ανακοινωμένη ημερομηνία κυκλοφορίας ήταν η 17η Νοεμβρίου, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει πλέον και πάει πιο πίσω για σχεδόν 3 μήνες. Έτσι, αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 23 Φεβρουαρίου 2023, έτσι ώστε η ομάδα ανάπτυξης Relic Entertainment να έχει περισσότερο χρόνο για να δουλέψει σε κάποιες ακόμη λεπτομέρειες. «Στόχος μας είναι να καλύψουμε τις απαιτήσεις των παικτών και να μείνουν όλοι ικανοποιημένοι», δήλωσε εκπρόσωπος της SEGA. Το παιχνίδι ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2021 και δόθηκε και στη δημοσιότητα μια playable alpha έκδοση.