Remake για το The Witcher και Xbox ports για Age of Empires II & IV

Περίληψη: Remakes, release dates, ανακοινώσεις και επιστροφές κλασικών τίτλων είχαν τα gaming news της εβδομάδας. Διάβασέ τα όλα αναλυτικά παρακάτω!

Με σημαντικές ειδήσεις από το χώρο του gaming μας αποχαιρετά ο Οκτώβριος. Η CD Projekt Red συνεχίζει δυναμικά τη χρονιά, ανακοινώνοντας πως ανάμεσα στα παιχνίδια που ετοιμάζει βρίσκεται και ένα ολικό remake του πρώτου The Witcher. Μάλιστα, σύντομα θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ακόμα περισσότερους κλασικούς τίτλους. Η Microsoft ανακοίνωσε πως το εμβληματικό Age of Mythology επιστρέφει σε μορφή remastered, ενώ Age of Empires II & IV θα κυκλοφορήσουν το 2023 για Xbox. Πάμε να δούμε τις ειδήσεις που απασχόλησαν τους gamers αυτή την εβδομάδα!

Το The Witcher επιστρέφει σε μορφή remake

Εδώ και μερικές ημέρες, η CD Projekt RED έκανε γνωστό ότι ετοιμάζει πολλά παιχνίδια στη σειρά The Witcher και ένα από αυτά έγινε γνωστό με την κωδική ονομασία Canis Majoris. Όπως αποκαλύφθηκε πριν από μερικές ώρες, πρόκειται τελικά για ένα full remake του πρώτου The Witcher, με τη βοήθεια της Unreal Engine 5. Το παιχνίδι θα δημιουργηθεί από την αρχή από την ομάδα Fool’s Theory, ενώ η CD Projekt RED θα έχει τη γενική εποπτεία. Ο τίτλος βρίσκεται ακόμη στα αρχικά στάδια ανάπτυξης και ίσως χρειαστεί να περάσουν μερικά χρόνια μέχρι να τον πιάσουμε στα χέρια μας.

Αυτά είναι τα PlayStation Plus games Νοεμβρίου

Sony συνεχίζει να προσφέρει κάθε μήνα δωρεάν παιχνίδια στα μέλη του PlayStation Plus και πλέον μάθαμε αυτά που έρχονται τον Νοέμβριο. Συγκεκριμένα, όσοι έχουν ενεργή συνδρομή PlayStation Plus (σε οποιοδήποτε από τα τρία πακέτα) θα μπορέσουν να κάνουν δικά τους τα Nioh 2 (PS4PS5), LEGO Harry Potter Collection (PS4) και Heavenly Bodies (PS4PS5) από την Τρίτη 1 Νοεμβρίου και για τον επόμενο ένα μήνα. Τα παιχνίδια παραμένουν στη συλλογή τους για όσο έχουν ενεργή συνδρομή, την οποία και μπορούν να αποκτήσουν μέσω των ειδικών καρτών που θα βρείτε στα καταστήματα Public και στο Public.gr.

Video Duration
4:09

Ημερομηνία κυκλοφορίας για το Wo Long: Fallen Dynasty

Το Wo Long: Fallen Dynasty είναι από τα games που έχουν κλέψει τις εντυπώσεις και πλέον έχουμε ημερομηνία κυκλοφορίας. Η Team Ninja επιβεβαίωσε πως το επερχόμενο action game της θα κυκλοφορήσει στις 3 Μαρτίου 2023 για PCPS4PS5Xbox One και Xbox Series X/S, ενώ θα είναι και διαθέσιμο για τα μέλη του Game Pass σε PC και κονσόλες από την πρώτη ημέρα. Το παιχνίδι θα αποκτήσει ακόμη και μια Digital Deluxe Edition, η οποία θα προσφέρει πρόσβαση στο Season Pass και σε τρία επερχόμενα πακέτα DLC.

Video Duration
1:07

Tα Age of Empires II και IV έρχονται σε κονσόλες Xbox

Η Microsoft ανακοίνωσε πως το Age of Empires II: Definitive Edition και το Age of Empires IV θα κυκλοφορήσουν και για κονσόλες Xbox μέσα στο 2023. Συγκεκριμένα, το Age of Empires II: Definite Edition θα προστεθεί στη λίστα των τίτλων Xbox Series X/S στις 23 Ιανουαρίου 2023, ενώ το νεότερο μέρος της σειράς θα προστεθεί αργότερα μέσα στη χρονιά. Εννοείται πως και τα δύο games θα έχουν προσαρμοσμένο τομέα ελέγχου για τα δεδομένα της κονσόλας, ενώ θα είναι διαθέσιμα και δωρεάν μέσα από την υπηρεσία Xbox Game Pass.

Video Duration
1:06

Το Age of Mythology επιστρέφει σε μορφή Definitive Edition

Microsoft ανακοίνωσε πως το World's Edge studio της θα επαναφέρει σε μορφή remaster το Age of Mythology και με την ονομασία Age of Mythology Retold. Η νέα έκδοση του τίτλου θα έχει βελτιωμένα γραφικά, αναβαθμισμένους μηχανισμούς gameplay και αρκετά ακόμη. Το Age of Mythology αποτελεί spin-off της σειράς Age of Empires και ασχολείται με την ελληνική, αιγυπτιακή και νορβηγική μυθολογία.

Video Duration
0:57

Με 4 modes απεικόνισης θα κυκλοφορήσει τo God of War Ragnarok

To God of War Ragnarok αναμένεται τις επόμενες ημέρες στην κυκλοφορία και οι νεότερες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας αποκαλύπτουν τις επιλογές που θα έχουν οι παίκτες στα της απεικόνισης. Το παιχνίδι θα υποστηρίζει δύο βασικά modes, τα οποία και θα εμπλουτίζονται για όσους έχουν στην κατοχή τους σύγχρονη τηλεόραση με HDMI 2.1 και υποστηρίζουν το High Frame Rate. Συγκεκριμένα, το God of War Ragnarok θα έχει την επιλογή «Favour Resolution» που θα προσφέρει τη δράση σε ανάλυση 4Κ και στα 30fps. Η δεύτερη επιλογή είναι το «Favour Performance» που κάνει τον τίτλο να «τρέχει» σε χαμηλότερη ανάλυση, αλλά σταθερά στα 60fps. Για όσους έχουν τηλεοράσεις με HDMI 2.1, θα μπορέσουν να ενισχύσουν τις δύο παραπάνω επιλογές και να απολαύσουν είτε 4Κ/40fps (Favour Resolution), είτε ανάλυση κάτω από 4Κ με στόχο τα 120fps (Favour Performance). To God of War Ragnarok θα κυκλοφορήσει στις 9 Νοεμβρίου για PS4 και PS5 με ελληνικό εξώφυλλο, ελληνικό μενού, ελληνικούς υπότιτλους, αλλά και ελληνικές φωνές.

Νέο trailer για τα Pokémon Scarlet και Violet αποκαλύπτει το ghost dog Pokémon

Τα δύο νέα παιχνίδια Pokémon έρχονται τις επόμενες εβδομάδες και ένα νέο trailer είδε το φως της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα, η Nintendo δημοσίευσε το νεότερο trailer για τα Pokémon Scarlet και Pokémon Violet που αποκαλύπτει το Greavard, το ghost dog Pokémon που έχει ένα μικρό κερί στο κεφάλι του και κρύβεται κάτω από το έδαφος. Όπως αποκαλύπτει και το σχετικό υλικό, οι παίκτες που θέλουν να το πιάσουν θα πρέπει να αναζητήσουν αυτό το μικρό κερί που είναι και το σημείο που προδίδει την τοποθεσία που κρύβεται. Στο video βλέπουμε ακόμη το Farigiraf, μια εξέλιξη του Girafarig που γνωρίσαμε στα Pokémon Gold και Pokémon Silver. Τα δύο νέα παιχνίδια της σειράς Pokémon αναμένονται για το Nintendo Switch μέσα στον Νοέμβριο.

Νέο ΑΑΑ game από τη Sony με την Visual Arts και την Naughty Dog

Ένα ακόμη project του PlayStation φαίνεται πως έρχεται στη δημοσιότητα. Συγκεκριμένα, η ομάδα της Sony συνεργάζεται με την PSS Visual Arts και την Naughty Dog για ένα νέο ΑΑΑ game που αποκαλύφθηκε από μια αγγελία εργασίας. Το project θα είναι δημιούργημα της νέας ομάδας που σχηματίζεται, ενώ η Naughty Dog θα έχει την επίβλεψη και θα παρεμβαίνει όπου χρειαστεί. Το όνομα του τίτλου και το είδος του δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, αλλά στην παρούσα φάση η Sony αναζητά άτομα με εμπειρία στο χώρο του game production και του management.

Σημαντική πρόοδος για το Dragon Age: Dreadwolf

Το νέο μέρος της σειράς Dragon Age προχωράει στον τομέα της ανάπτυξής του και όπως ανακοίνωσε η BioWare έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος. Συγκεκριμένα, το νέο RPG στη γνωστή σειρά (που θα κυκλοφορήσει με την ονομασία Dragon Age: Dreadwolf) είναι πλέον ολοκληρωμένο, δηλαδή μπορεί κανείς να το απολαύσει από την αρχή ως το τέλος και να πάρει μια γεύση από την εμπειρία που προσφέρει. Προφανώς και αυτή η έκδοση δεν είναι έτοιμη για το κοινό, ωστόσο δείχνει πως η ομάδα ανάπτυξης προχωράει με γοργούς ρυθμούς και ίσως σύντομα να έχουμε και κάποια gameplay videos για να πάρουμε μια γεύση από τα όσα ετοιμάζονται.