Monster Hunter Rise σε PS και Xbox, επιστροφή του Summer Game Fest

Περίληψη: Το Monster Hunter Rise κυριάρχησε στη gaming θεματολογία των ημερών, αλλά είχαμε πολλές ακόμα ενδιαφέρουσες ειδήσεις. Πάμε να τις δούμε όλες!

Έχουμε μπει πλέον στην εορταστική περίοδο, αλλά οι ειδήσεις από το χώρο του gaming δεν σταματούν ποτέ. Οι εξελίξεις τρέχουν και την περασμένη εβδομάδα η βιομηχανία του gaming μας επιφύλασσε πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες και ανακοινώσεις. Σημαντικότερη όλων ήταν η ανακοίνωση πως το Monster Hunt Rise έρχεται στις κονσόλες της Sony και την Microsoft. Αλλά ας μην βιαζόμαστε, ας δούμε τα σημαντικότερα gaming news της εβδομάδας πιο αναλυτικά.

Το Monster Hunter Rise έρχεται επίσημα σε κονσόλες PlayStation και Xbox

Μετά από αρκετό καιρό φημών, η Capcom επιβεβαίωσε επίσημα πως το Monster Hunter Rise φεύγει από την αποκλειστικότητα του Nintendo Switch και έρχεται και σε συστήματα της Microsoft και της Sony. Συγκεκριμένα, το παιχνίδι αναμένεται στις 20 Ιανουαρίου για PS4, PS5, Xbox One και Xbox Series X/S, ενώ λίγο αργότερα θα ακολουθήσει και το σημαντικό του expansion, το Monster Hunter Rise: Sunbreak. Η νέα έκδοση θα υποστηρίζει γραφικά σε ανάλυση έως και 4Κ και 60fps και σαφώς βελτιωμένη ποιότητα εικόνας. Το Monster Hunter Rise κυκλοφόρησε αρχικά για το Nintendo Switch τον Μάρτιο του 2021, ενώ ακολούθησε η έκδοση για το PC τον Ιανουάριο του 2022. Πρόκειται για ένα από τα πιο εμπορικά παιχνίδια της Capcom με πάνω από 11,2 εκατομμύρια αντίτυπά του να έχουν φτάσει στα χέρια των gamers.

Video Duration
1:10

Επιστρέφει το Summer Game Fest τον Ιούνιο του 2023

Φαίνεται πως Geoff Keighley και E3 δεν συμφώνησαν και έτσι θα δούμε το καλοκαίρι του 2023 δύο διαφορετικές εκδηλώσεις. Ο παρουσιαστής των The Game Awards ανακοίνωσε πως το καλοκαιρινό του event θα λάβει χώρα στις 8 Ιουνίου 2023 με πολλές αποκλειστικότητες, πρώτες παρουσιάσεις και με παρουσία κοινού. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο YouTube Theater του Hollywood Park στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και θα μεταδοθεί και live μέσα από τα social media του. Οι εταιρείες που θα συμμετέχουν στην εκδήλωση θα ανακοινωθούν μέσα στο 2023 και μένει να δούμε ποιες θα πάρουν μέρος εκεί και ποιες στην E3 που ακολουθεί μερικές ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα από τις 13 έως και τις 16 του ίδιου μήνα.

Ανακοινώθηκαν τα παιχνίδια του PlayStation Plus Essential για τον Δεκέμβριο

Η συνδρομητική υπηρεσία PlayStation Plus συνεχίζει να ενισχύεται με νέες προσθήκες και η Sony ανακοίνωσε πως οι παίκτες σε PS4 και PS5 θα υποδεχτούν (και στις 3 διαθέσιμες βαθμίδες) τα νέα games. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν τα Mass Effect Legendary Edition (PS4), Biomutant (PS4/PS5) και Divine Knockout: Founder’s Edition (PS4/PS5). Τα παιχνίδια θα είναι προσβάσιμα για όλους τους συνδρομητές, από το πιο φθηνό πλάνο (Essential), έως και τα δύο ακριβότερα και για όσο έχουν ενεργό το πακέτο τους. Οι τίτλοι αυτοί θα έρθουν να αντικαταστήσουν τα Nioh 2 (PS4/PS5), Heavenly Bodies (PS4/PS5) και LEGO Harry Potter Collection (PS4) που είναι ήδη διαθέσιμα.

Video Duration
4:17

Έρχεται η δεύτερη closed beta για το Street Fighter 6

Η Capcom ανακοίνωσε πως θα «τρέξει» μια δεύτερη δοκιμαστική beta για το Street Fighter 6, έτσι ώστε οι παίκτες να μπορέσουν να πάρουν μια ακόμη γεύση από το game. Η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 16 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει έως και τις 19 του μήνα σε PC, PS5 και Xbox Series X, με υποστήριξη -μάλιστα- cross-play. Οι παίκτες που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν πρόσβαση μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέσα από το επίσημο site, ενώ όσοι έπαιξαν στην πρώτη closed beta θα μπορούν να κάνουν και μια δεύτερη δοκιμή. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν Capcom ID και έναν λογαριασμό πλατφόρμας συνδεδεμένο. Τα διαθέσιμα modes θα είναι τα Ranked match, Casual match, Battle Hub match, Open tournament, Extreme battle, Game center και Training Mode.

Έρχεται δωρεάν έξτρα περιεχόμενο για το Sonic Frontiers

Η SEGA ανακοίνωσε πως θα συνεχίσει να υποστηρίζει το Sonic Frontiers και έτσι αποκάλυψε τα πλάνα της για το περιεχόμενο που θα προσθέσει στο game το επόμενο χρονικό διάστημα. Η ιαπωνική εταιρεία επιβεβαίωσε την διάθεση 3 νέων DLC updates μέσα στο 2023. Το πρώτο από αυτά θα προσθέσει το photo mode, το juke box και νέα challenge modes. Το δεύτερο θα περιλαμβάνει το Sonic’s Birthday, ένα challenge ανοιχτής ζώνης και νέα Koko. Το τρίτο update θα φέρει νέο περιεχόμενο για την ιστορία, αλλά και νέους playable χαρακτήρες.

Κλασικά παιχνίδια του PlayStation Plus απολαμβάνουν πλέον mode για 60Hz

Το PlayStation Plus είναι η συνδρομητική υπηρεσία που προωθεί ιδιαίτερα η Sony το τελευταίο χρονικό διάστημα και με αυτό προσφέρει στους κατόχους σύγχρονων κονσολών της (και) παλαιότερα games. Αυτό που ανακοινώθηκε πρόσφατα και έχει μεγάλο ενδιαφέρον είναι πως τίτλοι του PS1 θα προσφέρουν πλέον και δυνατότητα για 60Hz απεικόνιση (αντί για τα 50Hz που είχαμε μέχρι σήμερα). Η εξέλιξη αυτή θα φέρει καλύτερη ροή στη δράση και σίγουρα θα ταιριάζει καλύτερα στα γούστα των Ευρωπαίων παικτών.

Στα Game Awards η επόμενη εμφάνιση του Tekken 8

Το Tekken 8 έχει κάνει μια σύντομη παρουσίαση από το State of Play event της Sony και πλέον μένει να μάθουμε περισσότερα για το πότε θα κυκλοφορήσει και τι περισσότερο θα προσφέρει. Όπως φαίνεται, στα The Game Awards που θα διεξαχθούν την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε ένα νέο trailer και θα έχουμε κάποιες εξελίξεις. Κάτι τέτοιο τουλάχιστον μαρτυρά ένα video που δείχνει τον Twitch streamer AvoidingThePuddle, ο οποίος έλαβε και ένα σχετικό υλικό από την Bandai Namco που «φωτογραφίζει» αυτήν την εξέλιξη.

Έρχεται νέο παιχνίδι Amnesia σε PC και κονσόλες

H σειρά Amnesia θα υποδεχτεί το νέο της παιχνίδι το 2023. Η Frictional Games ανακοίνωσε ότι το τέταρτο μέρος στη σειρά (και το τρίτο που αναπτύσσει για το franchise η ίδια) θα κάνει την εμφάνισή του μέσα στο 2023. Το Amnesia: The Bunker -όπως θα είναι ο τίτλος του- θα μεταφέρει τους παίκτες σε μια εγκατάσταση του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και στο σώμα ενός Γάλλου στρατιώτη, ο οποίος πάσχει από αμνησία και ταυτόχρονα τον κυνηγάει και ένα μυστηριώδες πλάσμα. Η βασική διαφορά σε αυτό το παιχνίδι της σειράς είναι πως οι παίκτες θα έχουν στα χέρια τους όπλο αντί να προσπαθούν απλά να αποφύγουν τις μάχες. Το πρώτο game της σειράς ήταν το Amnesia: The Dark Descent και κυκλοφόρησε το 2010, ενώ το 2016 ήρθε το sequel με τίτλο Amnesia: A Machine for Pigs. Τέλος, το 2020 η αγορά των games υποδέχτηκε το Amnesia: Rebirth.

Video Duration
0:50

Ανακοινώθηκε το Starship Trooper: Extermination για δράση ομάδων 12 παικτών

H Offworld Industries (Beyond the Wire) ανακοίνωσε ένα νέο παιχνίδι Starship Trooper, που θα κυκλοφορήσει το 2023. Το Starship Trooper: Extermination θα προσφέρει δράση για ομάδες 12 παικτών και θα βασίζεται στην ταινία του 1997. Μέσα στο 2023 θα διατεθεί μέσω του Steam Early Access προγράμματος και στην πορεία των μηνών, το project θα αναβαθμίζεται και θα βελτιώνεται.

Video Duration
0:31