PlayStation Plus: Αυτά είναι τα δωρεάν παιχνίδια του Φεβρουαρίου

Περίληψη: Έχεις συνδρομή στο PlayStation Plus; Ετοιμάσου να «λιώσεις» όλο το Φεβρουάριο με τα νέα παιχνίδια που ανακοίνωσε η Sony!

Τα gaming news της τελευταίας εβδομάδας έχουν την υπογραφή της Sony. H ιαπωνική εταιρεία συνεχίζει να εμπλουτίζει τη γκάμα των παιχνιδιών που προσφέρει δωρεάν κάθε μήνα στους συνδρομητές του PlayStation Plus και έτσι αποκάλυψε τα όσα έρχονται τον Φεβρουάριο. Όπως κάθε μήνα, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προσθέσεις τα καινούρια games στην ψηφιακή συλλογή σου και αυτά θα είναι για πάντα προσβάσιμα στο λογαριασμό σου, για όσο έχεις ενεργή συνδρομή. Γι' αυτό το μήνα έχουμε τρία νέα παιχνίδια για τους κατόχους PS5 και PS4 και ένα αποκλειστικά για την προηγούμενη γενιά της εμβληματικής κονσόλας.

PS Plus Game #1: Evil Dead: The Game (PS4, PS5)

Το Evil Dead είναι από τα πλέον αναγνωρίσιμα franchises στο χώρο του τρόμου και το videogame είναι εδώ για να σου δώσει λίγη από τη λάμψη του. Καλείσαι να μπεις στο σώμα του Ash Williams ή των φίλων του και να συνεργαστείς με άλλους παίκτες για να αντιμετωπίσετε κάθε πρόκληση, δυσκολία και εχθρό στο ιδιαίτερο αυτό over-the-top co-op PvP multiplayer game. Με τη βοήθεια της παρέας, θα πρέπει να εξερευνήσεις τον κόσμο, να κάνεις loot και να βρεις αντικείμενα που θα κλείσουν το ρήγμα ανάμεσα στους κόσμους.

Τα γεγονότα του Evil Dead: The Game έχουν εμπνευστεί τόσο από τις ταινίες Evil Dead, όσο και από την τηλεοπτική σειρά Ash Vs Evil Dead. Κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2022 για PS4, PS5, Xbox One και Xbox Series X/S από την Saber Interactive και αναμένεται αργότερα για το Nintendo Switch. Χαρακτηρίζεται από τον ασύμμετρο τρόπο δράσης, αξιοποιεί ένα σύστημα level up, καθώς και δυνατότητες που μαθαίνει ο παίκτης όσο προχωράει, οι οποίες τον βοηθούν να γίνει καλύτερος και πιο ισχυρός. Στα όπλα περιλαμβάνονται και αρκετά γνωστά weapons από τις ταινίες, όπως το αλυσοπρίονο του Ash

Video Duration
1:17

PS Plus Game #2: OlliOlliWorld (PS4, PS5)

Το skate έρχεται στο προσκήνιο σε ένα από τα πιο πολύχρωμα και χαρούμενα videogames που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ. Το OlliOlliWorld φέρνει τους παίκτες στον μαγικό κόσμο της Radlandia, όπου πρέπει, με τη βοήθεια της σανίδας τους, να διασχίσουν κάθε πίστα, να ολοκληρώσουν αποστολές και challenges και να κάνουν νέους φίλους. Η ελευθερία και η ροή στο gameplay είναι μόνο δύο από τα χαρακτηριστικά που έχουν κάνει τα OlliOlli videogames τόσο δημοφιλή ανάμεσα στα μέλη της κοινότητας. O διασκεδαστικός τρόπος gameplay θέλει τον ήρωα να κάνει όσο το δυνατόν περισσότερα κόλπα με το skate του για να συγκεντρώσει βαθμούς και να ξεκλειδώσει αντικείμενα. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα games και την pixel-art προσέγγιση, το OlliOlliWorld έρχεται με γραφικά σχεδιασμένα στο χέρι. Είναι το τρίτο μέρος της σειράς και έρχεται από την Roll7, μία από τις πλέον βραβευμένες ανεξάρτητες εταιρείες της βιομηχανίας. Το παιχνίδι κυκλοφόρησε αρχικά στις 8 Φεβρουαρίου του 2022 για PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S και Nintendo Switch.

Video Duration
1:28

PS Plus Game #3: Destiny 2 Beyond Light (PS4, PS5)

H εξαγορά της Bungie από την Sony και το PlayStation μαρτυρούσε εδώ και καιρό εξελίξεις από τις δύο εταιρείες για το άμεσο - και όχι μόνο - μέλλον και η πρώτη προσφορά είναι εδώ. Με την συνδρομή στο PlayStation Plus θα μπορείς να αποκτήσεις δωρεάν πρόσβαση στο Beyond Light, το expansion του δημοφιλούς action shooter. Οι Guardians θα κληθούν εδώ να εξερευνήσουν τον Europa, να μάθουν τις καινούριες δυνάμεις του Stasis και να συγκεντρώσουν νέο και πανίσχυρο exotic εξοπλισμό μέχρι να αντιμετωπίσουν τον Eramis, πριν καταλάβει τον κόσμο και πάρει εκδίκηση για λογαριασμό της φυλής του.

Το Beyond Light είναι το πέμπτο, και ένα από τα πλέον σημαντικά, expansions του Destiny 2 και κυκλοφόρησε αρχικά στις 10 Νοεμβρίου του 2020. Στο game βλέπουμε την επιστροφή του Exo Stranger από το αρχικό Destiny game, καθώς και του Variks από το House of Wolves expansion. Η προσθήκη του, φέρνει φρέσκο περιεχόμενο στο game, όπως νέες αποστολές, περιοχές για μάχες παίκτη εναντίον παίκτη, όπλα και ένα raid. Ήταν μάλιστα και το πρώτο expansion που κυκλοφόρησε για το Destiny 2 στις κονσόλες νέας γενιάς PS5 και Xbox Series X. Το Beyond Light έφερε και τέσσερα εποχιακά πακέτα περιεχομένου για το Year 4 του game: τα Season of the Hunt, Season of the Chosen, Season of the Splicer και Season of the Lost.

Video Duration
2:28

PS Plus Game #4: Mafia The Definitive Edition (PS4)

Η σειρά Mafia έχει χαρακτηριστεί ως μια αρκετά τίμια προσπάθεια στον κόσμο των open-world παιχνιδιών, αν και απέχει αρκετά από το να χαρακτηριστεί αντίπαλον δέος οποιουδήποτε Grand Theft Auto. Το παιχνίδι μάς μεταφέρει στην πολιτεία του Illinois το 1930, όπου κυριαρχεί το έγκλημα. Ο κόσμος είναι σχεδιασμένος με τέτοιο τρόπο ώστε να νομίζουμε ότι όντως ταξιδεύουμε στο παρελθόν. Εσύ θα κληθείς να μπεις στον υπόκοσμο και να ανέλθεις στους κύκλους της Μαφίας ως Tommy Angelo. Αν και στην αρχή ο πρωταγωνιστής δεν συμφωνεί με την όλη ιδέα, στην πορεία μαγεύεται από τον κόσμο του εγκλήματος και τα δίνει όλα για όλα.

Το παιχνίδι ανήκει στην κατηγορία των action adventures, αναπτύχθηκε από την Hangar 13 και κυκλοφόρησε από την . Είναι remake του Mafia game του 2002 και για πρώτη φορά βλέπουμε στον κόσμο του και τις μηχανές. Η περιοχή του Los Heaven είναι ελεύθερη για εξερεύνηση, χωρίς να χρειάζεται να ακολουθείς πάντα το σενάριο και τις οδηγίες που σου δίνουν οι διάφοροι NPCs, αν επιλέξεις βέβαια το Free Ride mode. To συγκεκριμένο τμήμα του τίτλου, μάλιστα, ενισχύθηκε και τον Οκτώβριο του 2020 με νέο περιεχόμενο, όπως τη δυνατότητα αποστολών με ταξί, αλλά και ένα racing mode που λαμβάνει χώρα στο αυτοκινητοδρόμιο της περιοχής. Για τη δημιουργία του, η ομάδα προγραμματισμού αξιοποίησε την τεχνογνωσία και την βελτιωμένη μηχανή γραφικών που είδαμε στο Mafia III του 2016.

Video Duration
1:16

Τα νέα παιχνίδια του PlayStation Plus θα είναι διαθέσιμα για τους χρήστες και των τριών διαφορετικών πακέτων της συνδρομητικής υπηρεσίας από τις 7 Φεβρουαρίου, όταν και θα αντικαταστήσουν αυτά που προσφέρονται τώρα, δηλαδή τα Star Wars Jedi: Fallen Order, Fallout 76 και Axiom Verge 2.