Δυνατές κυκλοφορίες για το Nintendo Switch μέχρι το καλοκαίρι

Περίληψη: Η εβδομάδα ήταν γεμάτη Nintendo news, λόγω του πρόσφατου Direct. Πάμε να γνωρίσουμε τι ανακοινώθηκε και να μιλήσουμε για άλλες σημαντικές gaming ειδήσεις.

Η Nintendo κυριάρχησε στην gaming επικαιρότητα της εβδομάδας. Στο πρόσφατο Nintendo Direct η εταιρεία άνοιξε τα χαρτιά της για τις κυκλοφορίες των επόμενων μηνών μέχρι το καλοκαίρι. Δεν είχαμε μόνο Nintendo News όμως. Ας δούμε τις πιο σημαντικές ειδήσεις από την αγορά του gaming που μας απασχόλησαν τις τελευταίες ημέρες.

Νέο trailer και συλλεκτική έκδοση για το The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Η Nintendo δημοσίευσε ένα νέο gameplay trailer για το The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, το νεότερο παιχνίδι της για τη σειρά που έρχεται στο Nintendo Switch. Πέραν της βασικής έκδοσης, η Nintendo ανακοίνωσε και μια συλλεκτική έκδοση που θα πωλείται σε σχεδόν διπλάσια τιμή από την κανονική και θα περιλαμβάνει το game, ένα artbook με concept art, ένα Steelbook, ένα steel poster και τέσσερα pins. To παιχνίδι αναμένεται να είναι πιο «σκοτεινό» από το πρώτο και θα βάλει ακόμη περισσότερες δυσκολίες στους παίκτες για να αντιμετωπίσουν.

Video Duration
2:19

Κερδίζει το ενδιαφέρον των χρηστών το Hogwarts Legacy

Το νέο παιχνίδι από τον κόσμο του Harry Potter είναι πλέον εδώ. Το Hogwarts Legacy κυκλοφορεί από τις 10 Φεβρουαρίου και από τις πρώτες ημέρες των streams φαίνεται πως συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των χρηστών. Ήδη αναφέρεται πως σημείωσε ρεκόρ ταυτόχρονων θεατών στο Twitch για single-player τίτλο (έπιασε το 1.3 εκ. θεατές, ξεπερνώντας το Cyberpunk 2077), ενώ και σε επίπεδο προ-παραγγελιών τα πήγε εξαιρετικά. Στο νέο game φτιάχνεις τον δικό σου χαρακτήρα και σου δίνεται η ευκαιρία να εξερευνήσεις όλο το Hogwarts μέσα από μια τεράστια γκάμα επιλογών και κινήσεων.

Επιβεβαιώθηκε και κυκλοφόρησε το Metroid Prime Remastered

Η Nintendo ανακοίνωσε την επιστροφή του Metroid Prime στο Nintendo Switch. Στο πλαίσιο του πρόσφατου Nintendo Direct, η εταιρεία αποκάλυψε πως το θρυλικό game του GameCube επιστρέφει σε μορφή remaster για το σύγχρονο σύστημά της, με βελτιωμένα γραφικά, ενισχυμένο ήχο και υποστήριξη όλων των επιλογών χειρισμού. Η φήμη για την κυκλοφορία του Metroid Prime στη σημερινή εποχή υπάρχει εδώ και μήνες και μάλιστα εικάζεται πως η ανάπτυξή του είχε ολοκληρωθεί από το 2021.

9 λεπτά δράσης από το Star Wars Jedi: Survivor

Η ΕΑ έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο gameplay video από το αναμενόμενο Star Wars Jedi: Survivor. Στο νέο παιχνίδι της Respawn, ο Kal Kestis επιστρέφει στη δράση από εκεί που τον αφήσαμε στο προηγούμενο. Ο ήρωας είναι ένας εκ των τελευταίων Jedi στο γαλαξία και προσπαθεί να βρει τι συμβαίνει γύρω του μετά από μια πτώση στον πλανήτη Koboh. To Star Wars Jedi: Survivor ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στις 17 Μαρτίου 2023 για PC, PS5 και Xbox Series X, ωστόσο πριν από μερικές ημέρες ανακοινώθηκε μια μικρή καθυστέρηση που θα το φέρει στα ράφια των καταστημάτων μας στις 28 Απριλίου.

Video Duration
9:01

Παιχνίδια από τα Game Boy και Game Boy Advance στο Nintendo Switch Online

Η συνδρομητική υπηρεσία Nintendo Switch Online φέρνει παιχνίδια των δύο θρυλικών φορητών κονσολών Game Boy και Game Boy Advance στο Nintendo Switch. Η Nintendo ανακοίνωσε πως θα προσφέρει τίτλους στους συνδρομητές της (του Game Boy στο απλό πακέτο και του Game Boy Advance στο Expansion Pack add-on) χωρίς κάποιο άλλο κόστος. Στην παρούσα φάση περιλαμβάνονται τα παρακάτω παιχνίδια.

Game Boy και Game Boy Color:

  • Super Mario Land 2: 6 Golden Coins
  • Link’s Awakening DX
  • Tetris
  • Gargoyle’s Quest
  • Game & Watch Gallery 3
  • Alone in the Dark: The New Nightmare
  • Metroid II: Return of Samus
  • Wario Land 3
  • Kirby’s Dream Land

Game Boy Advance:

  • Super Mario Advance 4: Super Mario Bros 3
  • WarioWare, Inc: Mega Microgame$
  • Kuru Kuru Kururin
  • Mario Kart: Super Circuit
  • Mario & Luigi: Superstar Saga
  • The Legend of Zelda: The Minish Cap

Στη συνέχεια θα προστεθούν ακόμη περισσότεροι τίτλοι και προς το παρόν έχουν επιβεβαιωθεί οι εξής. Για το Game Boy έρχονται: The Legend of Zelda: Oracle of Seasons / Ages, Pokemon: Trading Card Game και Kirby Tilt & Tumble. Για το Game Boy Advance έρχονται: Metroid Fusion, Kirby and the Amazing Mirror, Fire Emblem, F-Zero Maximum Velocity και Golden Sun.

Video Duration
3:39

Πάνω από 20 εκατομμύρια αντίτυπα έχουν πουλήσει μέχρι σήμερα τα Pokémon Scarlet & Violet

Το νεότερο μέρος της σειράς Pokémon φαίνεται πως τα έχει πάει περίφημα. Η Nintendo ανακοίνωσε πως τα Pokémon Scarlet & Violet έχουν πουλήσει πάνω από 20 εκατομμύρια αντίτυπα μέσα σε μόλις 6 εβδομάδες κυκλοφορίας. Η επίδοση αυτή είναι η τέταρτη καλύτερη όλων των εποχών για τη σειρά και πάνω από αυτή βρίσκονται μόνο τα Pokémon Gold & Silver (23,7 εκατ.), Pokémon Sword & Shield (25,6 εκατ.) και Red, Green & Blue (31,3 εκατ.). Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα παιχνίδια της Nintendo έως και σήμερα, τα Scarlet & Violet είναι στην πέμπτη θέση, μένοντας κάτω μόνο από τα Mario Kart 8 Deluxe, Animal Crossing: New Horizons, Super Smash Bros. Ultimate και The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Επιτέλους ημερομηνία για το Advance Wars 1+2 Re-Boot Camp

Το Advance Wars 1+2 Re-Boot Camp έχει μπει από πέρσι στον «πάγο», κυρίως λόγω του ότι η Nintendo δεν ήθελε να βγάλει στην αγορά ένα game που περιλαμβάνει το «War» στο τίτλο την ίδια ώρα που μία σύρραξη μόλις είχε ξεσπάσει. Έτσι, αποφάσισε την καθυστέρησή του, κρατώντας το στο παρασκήνιο. Πλέον ήρθε η ώρα να το βγάλει στην αγορά και έτσι ανακοίνωσε πως θα πρέπει να το περιμένουμε στις 21 Απριλίου 2023. Το game περιλαμβάνει remade εκδόσεις των παραδοσιακών Game Boy Advance campaigns, με τη δουλειά που έχει γίνει να είναι σημαντική. Το original Advance Wars κυκλοφόρησε για το Game Boy Advance το 2001 και αναπτύχθηκε από την Intelligent Systems.

Το Pikmin 4 έρχεται τον Ιούλιο

Μετά από εβδομάδες φημών, η Nintendo επιβεβαίωσε την κυκλοφορία του Pikmin 4 στο πρόσφατο Nintendo Direct. Η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε το παιχνίδι, σημειώνοντας πως θα προσφέρει μια νέα κάμερα με πιο κοντινά πλάνα, αλλά και ένα companion για τα Pikmin, που θυμίζει σκύλο και έχει το όνομα Oatchi. Τα Pikmin θα ποικίλουν σε χρώματα και δυνατότητες, ενώ και η αλληλεπίδραση με το περιβάλλον θα παίζει σημαντικό ρόλο. Πέραν των παραπάνω, το παιχνίδι δεν δείχνει να αλλάζει σε άλλα επίπεδα, αφού και ο Shigeru Miyamoto δήλωσε πως πρόθεση ήταν να κρατηθεί κοντά στα άλλα παιχνίδια.