Κυκλοφόρησαν demo και trailers για Resident Evil 4, Street Fighter 6

Περίληψη: Με πολύ Sony έρχονται τα gaming news αυτής της εβδομάδας καθώς είχαμε State of Play! Όλες οι σημαντικές ανακοινώσεις εδώ!

Πολλές ήταν οι ειδήσεις της εβδομάδας και στο χώρο των video games, όπου ξεχώρισαν τα όσα έγιναν γνωστά στο State of Play της Sony. Ας δούμε τις πιο σημαντικές από αυτές, συγκεντρωμένες σε ένα άρθρο γεμάτο υλικό και νέα πλάνα δράσης.

Νέο trailer και επιβεβαίωση για demo στο Resident Evil 4

Η Capcom δημοσίευσε ένα νέο gameplay trailer για το Resident Evil 4, το πολυαναμενόμενο remake του γνωστού της τίτλου που έρχεται τις επόμενες ημέρες. Στο πλαίσιο του πρόσφατου PlayStation State of Play event, η ιαπωνική εταιρεία έδειξε μερικά νέα πλάνα του Leon σε δράση, στην προσπάθειά του να σώσει την κόρη του Προέδρου των ΗΠΑ. Το trailer αποκάλυψε ακόμη την επιστροφή του Mercenaries Mode, το οποίο και θα διατεθεί σε μορφή δωρεάν DLC. Τέλος, έγινε γνωστό πως θα κυκλοφορήσει και ένα demo για τα PS4 και PS5 στο άμεσο μέλλον, έτσι ώστε όλοι να μπορέσουν να πάρουν μια γεύση των όσων έρχονται. Το Resident Evil 4 αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 24 Μαρτίου για PC, PS4, PS5, Xbox Series X και Xbox Series S. Στο PS5, μάλιστα, θα προσφέρει και υποστήριξη για το PlayStation VR2.

Video Duration
2:27

Zangief, Cammy και Lily στο νέο trailer του Street Fighter 6

Η ώρα του Street Fighter 6 πλησιάζει και η Capcom δημοσίευσε ένα ακόμη trailer για το αναμενόμενο fighting game της. Σε αυτό παρουσιάζονται οι Zangief και Cammy που επιστρέφουν, μαζί με την Lily που τη βλέπουμε για πρώτη φορά. Το νέο gameplay trailer παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του πρόσφατου PlayStation State of Play και επιβεβαίωσε ακόμη πως στο τελικό game θα έχουμε ένα ρόστερ 18 χαρακτήρων. Το Street Fighter 6 θα κυκλοφορήσει στις 2 Ιουνίου 2023 για PC, PS4, PS5 και Xbox Series X/S.

Πλούσιο gameplay υλικό από το Suicide Squad: Kill the Justice League

Η Warner Bros. αποκάλυψε ένα νέο εκτεταμένο gameplay video για το νέο της παιχνίδι, το Suicide Squad: Kill the Justice League. Το υλικό παρουσιάζει τους τέσσερις ήρωες (Harley Quinn, King Shark, Captain Boomerang και Deadshot) να προσπαθούν να δώσουν μια πολύ μεγάλη μάχη όλοι μαζί και εξηγεί το πως μπορεί κανείς να παίξει solo ή co-op με παρέα. Το νέο game θα χρησιμοποιεί νέους μηχανισμούς μάχης και ένα σύστημα traversal που θα προσφέρει το κάτι διαφορετικό. Η Metropolis θα είναι σχεδόν διπλάσια σε μέγεθος από την Gotham City του Batman: Arkham Knight και θα έχει αρκετά πιο πλούσιο περιεχόμενο. Το Suicide Squad: Kill the Justice League θα κυκλοφορήσει στις 26 Μαΐου 2023 για PC, PS5 και Xbox Series X/S.

Δεκαετής συνεργασία Microsoft-Nintendo για το Call of Duty

Το Call of Duty είναι το μήλον της έριδος για όλες τις εταιρείες και το βασικό επιχείρημα στην μάχη της Sony κατά της συμφωνίας Microsoft-Activision/Blizzard. Για να ενισχύσει τη θέση της στο ότι δεν θα αποκλείσει άλλες πλατφόρμες από σημαντικούς τίτλους όπως τα CoD, η Microsoft προχώρησε σε σύναψη δεκαετούς συμφωνίας με την Nintendo για τη διάθεση του franchise και στις κονσόλες της. Όπως φαίνεται, η σειρά θα εμφανιστεί ξανά σε σύστημα της Nintendo μετά από σχεδόν μια δεκαετία, αφού τελευταίο game που είχαμε δει ήταν το Call of Duty: Ghosts το 2013 στο Wii U.

Ξεκινάει η beta του Diablo 4 τον Μάρτιο

H Blizzard επιβεβαίωσε στο πλαίσιο του IGN Fan Fest πως η beta του Diablo IV θα «τρέξει» κατά τη διάρκεια του Μαρτίου. Η δοκιμαστική αυτή έκδοση θα γίνει αρχικά διαθέσιμη σε closed μορφή για όσους έχουν προ-παραγγείλει το παιχνίδι και θα είναι playable από τις 17 έως και τις 19 του επόμενου μήνα. Για όλους τους υπόλοιπους, θα «τρέξει» μια αντίστοιχη ανοιχτή δοκιμαστική έκδοση από τις 24 έως και τις 26 του ίδιου μήνα. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, οι παίκτες θα μπορούν να απολαύσουν το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου act και να φτάσουν έως και το level 25 τον χαρακτήρα τους. Η πρόοδός τους θα μπορεί μετέπειτα να μεταφερθεί στην πλήρη έκδοση του game, όταν αυτό κυκλοφορήσει τον Ιούνιο.

Επιβεβαιώθηκε και επίσημα το Mortal Kombat 12

Χωρίς να γίνει κάποια ανακοίνωση σε μορφή video, η Warner Bros. επιβεβαίωσε την κυκλοφορία του Mortal Kombat 12. Το παιχνίδι ετοιμάζεται εδώ και καιρό και αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός του 2023. Η ανακοίνωση του project έγινε από τον CEO της εταιρείας, David Zaslav, στο πλαίσιο ενημέρωσης για τα πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα. Στο σχετικό briefing, ο επικεφαλής της εταιρείας σημείωσε ότι οι gamers θα έχουν να περιμένουν φέτος τα Mortal Kombat 12 και Suicide Squad: Kill the Justice League. Το τελευταίο Mortal Kombat ήταν το Mortal Kombat 11 και κυκλοφόρησε το 2019, με το DLC expansion Aftermath να έρχεται ένα χρόνο αργότερα.

Νέο trailer με τον Kazuya για το Tekken 8

Στην έτερη σειρά fighting παιχνιδιών, τα πράγματα φαίνεται να είναι πιο ξεκάθαρα. Η Bandai Namco παρουσίασε ένα νέο trailer για το Tekken 8 με πρωταγωνιστή τον Kazuya Mishima. Ο δημοφιλής χαρακτήρας βρίσκεται σε μια πίστα που θυμίζει την Times Square της Νέας Υόρκης και μάχεται με τον Jin Kazama. Το video δείχνει και τον χαρακτήρα να αποκτά τη διαβολική του μορφή και να χρησιμοποιεί το Killer Beam του για να εξοντώσει τον αντίπαλό. Το παιχνίδι ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2022 κατά τη διάρκεια ενός State of Play και αναμένουμε περισσότερα και για την closed alpha του που θα «τρέξει» σε διάφορες περιοχές το επόμενο διάστημα.

Πάρτε μια γεύση από το Wo Long: Fallen Dynasty μέσα από το νέο demo

Η Koei Tecmo ανακοίνωσε τη διάθεση ενός demo για το Wo Long: Fallen Dynasty. Το game αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 27 Μαρτίου για PC, PS4, PS5, Xbox One και Xbox Series X/S και στη δοκιμαστική έκδοση θα προσφέρεται πρόσβαση στα δύο πρώτα κεφάλαια, τα Village of Calamity και Two Chivalrous Heroes. Η πρόοδός σου στο demo θα μπορεί να περαστεί στο πλήρες game και όσοι το ολοκληρώσουν θα μπορέσουν να αποκτήσουν δωρεάν το Crouching Dragon Helmet DLC. Το παιχνίδι αναπτύσσεται από την Team Ninja και τους παραγωγούς των Nioh (Fumihiko Yasuda) και Bloodborne (Masaaki Yamagiwa).