Live event από τη Nintendo, ανακοινώσεις για Tekken 8 & Street Fighter 6

Περίληψη: Η gaming εβδομάδα ανήκει στους fans των fighting παιχνιδιών, με ανακοινώσεις και από τα δύο μεγάλα franchise. Πάμε να δούμε τις πιο σημαντικές ειδήσεις της εβδομάδας,

Nintendo, Capcom και Bandai Namco ήταν από τους πρωταγωνιστές της εβδομάδας που μας πέρασε, με ανακοινώσεις για μελλοντικά events αλλά και επερχόμενες μεγάλες κυκλοφορίες. Ας δούμε τις κυριότερες ειδήσεις που μας απασχόλησαν τις τελευταίες μέρες απο την αγορά των video games.

H Nintendo διοργανώνει τη δική της έκθεση τον Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ

Μετά την ακύρωση της E3, η Nintendo ανακοίνωσε το δικό της μεγάλο event, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο. Το Nintendo Live Fanfest αναμένεται τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου στην πόλη του Seattle, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια γεύση από τις νέες κυκλοφορίες για το Nintendo Switch. Στην φετινή εκδήλωση θα υπάρχουν τίτλοι για δοκιμή, αλλά και live παρουσίες από γνωστούς δημιουργούς τίτλων και ανθρώπους της αγοράς. Η περιοχή δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί, ενώ μένει να οριστικοποιηθεί η τελική ημερομηνία. Ο πρόεδρος της Nintendo, Doug Bowser, δήλωσε πως όλοι οι φίλοι της Nintendo είναι καλεσμένοι ασχέτως ηλικίας, τονίζοντας πως μετά την εποχή των lockdowns, η Nintendo μπορεί πλέον επικοινωνήσει απευθείας με τους fans της. Η τελευταία εκδήλωση της ιαπωνικής εταιρείας με παρουσία κοινού έγινε το 2019 στην έδρα της στο Kyoto της Ιαπωνίας.

Με υποστήριξη crossplay το Tekken 8

Ο δημιουργός του Tekken 8, και ιθύνων νους της θρυλικής fighting σειράς, Katsuhiro Harada, επιβεβαίωσε στο Twitter πως ο νέος τίτλος θα προσφέρει και δυνατότητα crossplay. Ο ίδιος σημείωσε ότι με την έλευση των προηγούμενων συστημάτων είχε ήδη προταθεί αυτή η λειτουργία, ωστόσο υπήρχαν αρκετά θέματα επικοινωνίας και ασφαλείας που δεν επέτρεπαν την εφαρμογή της. Πλέον όλα αυτά είναι παρελθόν και η ομάδα του Harada δουλεύει ενατικά πάνω σε αυτό το feature.

Το Tekken 8 ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο στο πλαίσιο ενός PlayStation State of Play, και αναμένεται μέσα στο 2023 για PC, PS5 και Xbox Series X/S. Η ημερομηνία κυκλοφορίας δεν έχει ακόμα γίνει γνωστή.

Το Street Fighter 6 αποκαλύπτεται την επόμενη εβδομάδα

H Capcom ανακοίνωσε μια νέα εκδήλωση για το Street Fighter 6 που θα λάβει χώρα την επόμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, στη 1 τα ξημερώματα της Παρασκευής 21 Απριλίου, η ιαπωνική εταιρεία θα αποκαλύψει πολλά νέα στοιχεία σε ένα τριαντάλεπτο stream με παρουσιαστή τον rapper Lil Wayne και καλεσμένους πολλούς από τους developers. Η Capcom υπόσχεται νέα και ανακοινώσεις, χωρίς ωστόσο να αναφέρει κάτι παραπάνω. Αυτό που επιβεβαιώθηκε είναι πως θα μάθουμε περισσότερα για τα modes του τίτλου, όπως τα World Tour, Battle Hub και Fighting Ground. Στο τέλος, πάντως, έχει δοθεί υπόσχεση για μια μεγάλη ανακοίνωση-έκπληξη. Περιμένουμε περισσότερα λοιπόν, καθώς το Street Fighter 6 έχει μπει σε αντίστροφη μέτρηση για κυκλοφορία. Αναμένεται στις 2 Ιουνίου για PC, PS4, PS5 και Xbox Series X/S.

Video Duration
0:31

Νέες λειτουργίες με το Xbox update του Απριλίου

H Microsoft ανακοίνωσε μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά που θα προσθέσει στις κονσόλες Xbox, με την κυκλοφορία ενός νέου system update που θα έρθει μέσα στον Απρίλιο. Η ενημέρωση αναμένεται από μέρα σε μέρα και κυρίως αλλάζει πράγματα στην εμπειρία και τη διαχείριση της κατανάλωσης ενέργειας. Ειδικά, το δεύτερο είναι αρκετά σημαντικό για τις μέρες που διανύουμε. Η κατασκευάστρια εταιρεία του Xbox αναφέρει πως οι χρήστες θα μπορούν πλέον να ορίσουν τις ώρες που θέλουν η κονσόλα τους να σβήνει εντελώς. Έτσι, μπορείς για παράδειγμα να ορίσεις πότε θέλεις η κονσόλα να είναι άμεσα διαθέσιμη για να μπει σε λειτουργία, ή να υποστηρίξει το Remote Play, αλλά και το πότε θες να κλείσει εντελώς για να μην καταναλώνει καθόλου ρεύμα. Ακόμη, σημαντικές βελτιώσεις έρχονται στην αναζήτηση παιχνιδιών και DLCs, με πολλά διαθέσιμα φίλτρα.

Redfall: Χωρίς δυνατότητα για 60fps στο λανσάρισμά του για τις κονσόλες Xbox

Μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους φίλους του Xbox, καθώς η Microsoft επιβεβαίωσε πως το πολυαναμενόμενο Redfall δεν θα έρθει με υποστήριξη 60fps στο λανσάρισμά του. Ο τίτλος αναμένεται τον επόμενο μήνα για PC και κονσόλες Xbox Series X/S και θα υποστηρίζει αυτή τη δυνατότητα απεικόνισης μόνο σε προσωπικούς υπολογιστές. Οι εκδόσεις για κονσόλες θα έχουν ανάλυση 4K 30fps (Xbox Series X) και 1440p 30fps (Xbox Series S). Ο τίτλος είναι playable τόσο solo όσο και σε co-op για 4 παίκτες και οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν ορδές από ζόμπι σε έναν πανέμορφα σχεδιασμένο κόσμο. Η περιοχή του Redfall στη Μασαχουσέτη, προσφέρει πλήθος επιλογών για ασταμάτητη δράση και περιμένουμε με αγωνία την επίσημη κυκλοφορία του τίτλου.

Το θρυλικό Zool έρχεται στις κονσόλες PlayStation

Το Zool, το θρυλικό game των 90s, επιστρέφει σε κονσόλες PlayStation, δύο χρόνια μετά την εμφάνισή του στην αγορά του PC. Το Zool Redimensioned κυκλοφόρησε μέσω Steam τον Αύγουστο του 2021 από την Sumo Digital Academy και η ομάδα Secret Mode ανακοίνωσε πως αναμένεται στο PS4 και το PS5 στις 16 Μαϊου. Μάλιστα, θα έχει και κάποια νέα party game modes για ακόμη περισσότερη διασκέδαση. Το αρχικό Zoom κυκλοφόρησε το 1992 από την Gremlin Graphics για Amiga και μετά έγινε port σε SNES, Mega Drive, Master System, Game Gear, Game Boy, PC, Atari ST, Amiga CD32 και Acorn Archimedes. Η ανάλυση του παιχνιδιού θα είναι μεγαλύτερη και θα υπάρχει και δυνατότητα για zoom out.

Video Duration
1:06

Σεπτέμβριο η κυκλοφορία του Super Bomberman R 2

Η Konami ανακοίνωσε πως το Super Bomberman R 2 θα κυκλοφορήσει τον φετινό Σεπτέμβριο και μάλιστα με υποστήριξη για crossplay. Ο νέος massive multiplayer τίτλος στο δημοφιλές franchise αναμένεται στις 13 Σεπτεμβρίου ψηφιακά, ενώ μία ημέρα αργότερα θα κυκλοφορήσει και σε physical μορφή για PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S και Nintendo Switch. Το νέο trailer που συνόδευσε την ανακοίνωσε περιλαμβάνει πληροφορίες για τα προσφερόμενα game modes, όπως το Grand Prix Mode και το Battle 64.

Video Duration
2:19

Μια γιγάντια arcade καμπίνα Donkey Kong στο Μουσείο Παιχνιδιού της Νέας Υόρκης

To Strong National Museum of Play στο Ρότσεστερ των ΗΠΑ θα φιλοξενεί από τις 30 Ιουνίου μια τεράστια arcade καμπίνα με το Donkey Kong video game. Η καμπίνα αυτή θα είναι 370% μεγαλύτερη από την αρχική που κυκλοφόρησε στις αίθουσες των arcades το 1981 και θα φτάνει σε ύψος τα 6 μέτρα! Θα προσφέρει μια playable μορφή του game για όσους είναι αρκετά θαρραλέοι ώστε να σκαρφαλώσουν σε μια σχετική σκάλα που θα υπάρχει στο χώρο. Στην δημιουργία της συμμετείχε και η Nintendo of America και σίγουρα εκείνη την περίοδο θα γεμίσουν τα social media με σχετικό υλικό από τους επισκέπτες.