Ακύρωση E3 2023, νέο Switch OLED Tears of the Kingdom Edition

Περίληψη: Οι σημαντικότερες gaming ειδήσεις της εβδομάδας που μας πέρασε έχουν να κάνουν τόσο με νέες κυκλοφορίες, όσο και με την πολύπαθη έκθεση E3.

Στο χώρο του gaming το όνομα E3 είναι γνωστό σε όλους. Η μέχρι και πριν λίγα χρόνια μεγαλύτερη έκθεση του κλάδου προγραμματιζόταν να επιστρέψει φέτος. Όπως ανακοινώθηκε όμως, τελικά η εκδήλωση δεν θα πραγματοποιηθεί και το μέλλον του event μοιάζει δυσοίωνο. Αυτή ήταν και η πιο ηχηρή είδηση από των χώρο των videogames τις τελευταίες ημέρες. Οπότε πάμε να μιλήσουμε λίγο πιο αναλυτικά για το μέλλον της E3 και έπειτα θα δούμε και όλα τα άλλα σημαντικά gaming news της εβδομάδας.

Ακυρώθηκε η E3 2023, φόβοι για οριστικό τέλος εποχής

Οι διάφορες αναφορές των τελευταίων ημερών για το μέλλον της E3 2023 δημιούργησαν μία παγωμάρα και ένα φόβο και τα ξημερώματα της Παρασκευής, η ESA ανακοίνωσε επίσημα πως η φετινή έκθεση ακυρώνεται. «Ήταν μια δύσκολη απόφαση που πήραμε καθώς είδαμε ότι οι συνεργάτες μας θεώρησαν ότι δεν είναι το κατάλληλο timing για την E3», σημείωσε χαρακτηριστικά η Kyle Marsden-Kish, αντιπρόεδρος του τμήματος gaming της ReedPop. Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν πως θα συνεργαστούν για μελλοντικά E3 events, ωστόσο τα δεδομένα που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή για τις επόμενες εκθέσεις μιλούν για δυσκολία επαναφοράς της έκθεσης. Η τελευταία E3 που διοργανώθηκε ήταν αυτή του 2019 και αν και πολλοί θεώρησαν ότι η αλλαγή διοργανωτή και το «πάγωμα» λόγω COVID-19 θα έδινε μια ευκαιρία για restart, κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Και μάλιστα, είναι εμφανές ότι υπήρξαν έντονες διαφωνίες και με τον Geoff Keighley που διοργανώνει πλέον τα δικά του φεστιβάλ. Ένα από αυτά είναι και το Summer Game Fest, που έδωσε ραντεβού μαζί μας στις 8 Ιουνίου με αρκετές ανακοινώσεις.

Νέο gameplay video για το The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom και θεματική κονσόλα Nintendo Switch

Το The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom είναι ένα από τα πλέον αναμενόμενα παιχνίδια του 2023 και η Nintendo παρουσίασε ένα νέο απόσπασμα από τη δράση του, ενώ έκανε και μία σειρά από ανακοινώσεις. Αρχικά, επιβεβαίωσε τις φήμες των τελευταίων ημερών για μια θεματική κονσόλα Nintendo Switch OLED που θα κυκλοφορήσει στις 28 Απριλίου. Ταυτόχρονα θα κυκλοφορήσει και ένα νέο θεματικό χειριστήριο και μία θήκη μεταφοράς στα χρώματα του τίτλου, που όμως ακολουθεί και θα έρθει στις 12 Μαΐου.

Σε ό,τι αφορά το ίδιο το παιχνίδι, ο παραγωγός Eiji Aonuma παρουσίασε δέκα λεπτά δράσης με τις νέες ικανότητες του ήρωα. Ο Link ξεκινάει την πορεία του στη Hyrule πάνω σε ένα άλογο και μία ευρύτερη περιοχή του χάρτη (Sky Islands) φαίνεται στον ουρανό. Μία από τις ικανότητες του ήρωα, το Recall που γυρνάει πίσω το χρόνο, αξιοποιείται, ένας βράχος επιστρέφει στη θέση του και ο Link μπορεί να σκαρφαλώσει στον ουρανό. Ακόμη, είδαμε την ικανότητα Fuse που του επιτρέπει να χρησιμοποιήσει αντικείμενα και να κατασκευάσει ένα νέο όπλο.

Video Duration
13:46

Μήνας ρεκόρ για το PlayStation 5 ο Φεβρουάριος

To PS5 αύξησε την διαθεσιμότητά του, υπάρχει πλέον στα καταστήματα και φαίνεται πως αυτό ήταν που χρειάστηκε για να πάρει μπρος και να πουλάει με πολύ υψηλούς ρυθμούς. Ο Mat Piscatella της Circana (πρώην NPD) αποκάλυψε πως ο Φεβρουάριος ήταν ο καλύτερος μήνας της κονσόλας και βοήθησε το PS5 να κυριαρχήσει στην αγορά των ΗΠΑ σε τεμάχια και τζίρο. Μάλιστα, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, η πορεία του PS5 τον Φεβρουάριο έχει ξεπεράσει ήδη οποιαδήποτε προηγούμενη κονσόλα της Sony τον ίδιο μήνα. Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα προϊόντα, το Hogwarts Legacy αποδείχτηκε το κορυφαίο σε πωλήσεις παιχνίδι στις ΗΠΑ για τον Φεβρουάριο του 2023.

Νέο video δείχνει το Waterwing machine στο Horizon Forbidden West Burning Shores

Το νέο expansion του Horizon Forbidden West με την ονομασία Burning Shores κυκλοφορεί στις 19 Απριλίου και η Guerilla Games παρουσίασε σε ένα νέο video το Waterwing Machine, μια ιπτάμενη μηχανή που μπορεί να βουτάει και στο νερό και να δημιουργεί πρόβλημα στην Alloy και τους συμμάχους της. Το νέο πακέτο επέκτασης φέρνει την ηρωίδα σε μια νέα περιοχή του Los Angeles που έχει καταστραφεί από τους εχθρούς και η ιστορία συνεχίζεται από το τέλος του βασικού game (το οποίο και οι παίκτες θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει).

Εντυπωσιακό ξεκίνημα για το Resident Evil 4 Remake

Η Capcom πρέπει να είναι ικανοποιημένη από το ξεκίνημα του Resident Evil 4 Remake, μιας και ο νεότερός της τίτλος στη σειρά τα πήγε εξαιρετικά. Η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε πως το πρόσφατο remake πέτυχε τις δεύτερες καλύτερες πωλήσεις στην ιστορία της σειράς, με πάνω από 3 εκατομμύρια αντίτυπα στα χέρια παικτών μέσα σε μόλις 2 ημέρες. Το μοναδικό παιχνίδι που το ξεπέρασε αυτό το ρεκόρ ήταν το Resident Evil 6 που κατάφερε να πουλήσει 4,5 εκατομμύρια αντίτυπα μέσα στο πρώτο διήμερο διάθεσης. Για λόγους σύγκρισης, το Resident Evil Village έφτασε πωλήσεις 3 εκατομμυρίων αντιτύπων σε 4 ημέρες διάθεσης.

Η Microsoft ανακοίνωσε πακέτο του Xbox Series X με το Diablo IV

Η ομάδα της Microsoft ανακοίνωσε τη διάθεση ενός πακέτου κονσόλας Xbox Series X με το Diablo 4, το οποίο και θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα με τον τίτλο της Blizzard στις 6 Ιουνίου 2023. Στο πακέτο αγοράς θα περιλαμβάνεται η κονσόλα, ένα ασύρματο χειριστήριο, το παιχνίδι για Xbox One/Xbox Series X και S και ένα πακέτο περιεχομένου για τον τίτλο. Ακόμη, θα προσφέρει στους παίκτες in-game αντικείμενα και για άλλα παιχνίδια της εταιρείας, όπως τα Diablo 3, World of Warcraft και Diablo Immortal. Υπενθυμίζεται πως το Diablo 4 θα κυκλοφορήσει για PC, PS4, PS5, Xbox One και Xbox Series X/S στις 6 Ιουνίου και θα υποστηρίζει cross-play και cross-progression για όλες τις εκδόσεις.

Σε μπλε και κόκκινο χρώμα έρχεται το Xbox Elite Series 2 Controller

Η Microsoft ανακοίνωσε δύο νέα χρώματα για το Xbox Elite Series 2 Controller της που θα είναι διαθέσιμο από τις 11 Απριλίου και σε μπλε και κόκκινη έκδοση. Η λευκή έκδοση κυκλοφόρησε πέρσι τον Σεπτέμβριο και όλα τα νέα χρώματα εντάσσονται στην ονομασία Xbox Elite Wireless Controller Series 2 - Core. Οι συγκεκριμένες εκδόσεις έρχονται με το βασικό σώμα του περιφερειακού στο πακέτο, αλλά χωρίς τα έξτρα ανταλλακτικά που είχε η μαύρη έκδοση. Ως εκ τούτου, η τιμή τους είναι και χαμηλότερη, ενώ όσοι θέλουν την φουλ εμπειρία του επαγγελματικού χειριστηρίου θα πρέπει να αγοράσουν εξτρά το «Complete Component Pack», που τα έχει όλα μέσα.

Tον Ιούνιο περισσότερα για το Cyberpunk 2077 Phantom Liberty

Η CD Projekt Red ανακοίνωσε πως το expansion Phantom Liberty του Cyberpunk 2077 θα κυκλοφορήσει στο επόμενο χρονικό διάστημα, αλλά κάποιες έξτρα πληροφορίες θα μάθουμε κάποια στιγμή μέσα στον Ιούνιο. Η εταιρεία σημείωσε πως θα κάνει κάποιες ανακοινώσεις μέσα στον πρώτο μήνα του καλοκαιριού και ίσως εκεί μάθουμε και κάτι πιο συγκεκριμένο για το πότε να το περιμένουμε. Στο νέο πακέτο επέκτασης, πρωταγωνιστής είναι ο Idris Elba ως Solomon Reed, ένας πράκτορας της FIA που δρα για λογαριασμό της κυβέρνησης των ΗΠΑ.