PlayStation Plus: Ποια παιχνίδια φέρνει ο Ιούνιος στη βιβλιοθήκη σου;

Περίληψη: Αν έχεις PlayStation και συνδρομή PlayStation Plus, ετοιμάσου να δροσιστείς τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού με αθλητικά - και όχι μόνο - games!

Η αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο μεγάλο κύμα ανακοινώσεων του καλοκαιριού έχει ξεκινήσει και η αγορά του gaming τρέχει με φρενήρεις ρυθμούς. Η Sony μπορεί να μην έχει στο πρόγραμμα κάποια νέα εκδήλωση με ανακοινώσεις και νέα videos, οπότε θα… δροσίσει του κατόχους PS4 και PS5 με ένα νέο κύμα παιχνιδιών που θα έρθουν δωρεάν για τις κονσόλες τους, αρκεί να έχουν ενεργή συνδρομή PlayStation Plus. Ένα από τα τρία παιχνίδια, μάλιστα, είναι από τα πλέον εμπορικά και γνωρίζει τεράστια επιτυχία και στη χώρα μας. Πάμε να δούμε ποια είναι αυτά και πως μπορείς να τα κάνεις δικά σου, ώστε να τα απολαύσεις χωρίς έξτρα χρεώσεις από την κονσόλα.

PS Plus Game #1: NBA 2K23 (PS4, PS5)

H πιο πετυχημένη σειρά μπασκετικών videogames αφήνει κάθε χρόνο το στίγμα της στην αγορά. Το NBA 2K23 ήρθε με σημαντικές βελτιώσεις και την υπογραφή της Visual Concepts για άλλη μια χρονιά. Είναι το 24ο παιχνίδι για το franchise και κυκλοφόρησε στις 29 Σεπτεμβρίου του 2023. Στο εξώφυλλο της βασικής έκδοσης βρίσκεται ο Devin Booker, ενώ στις ψηφιακές του εκδόσεις μπορείς να βρεις τον Michael Jordan. Για πρώτη φορά από το NBA 2K11 κι έπειτα, έχουν επιστρέψει στο παιχνίδι και τα Jordan Challenges, όπου ο παίκτης ταξιδεύει στο παρελθόν και στο 1982 για να ξεκινήσει την μυθική καριέρα του MJ. Οι παίκτες μπορούν ακόμη να ξεκινήσουν την καριέρα τους στο MyNBA κατά τη διάρκεια των σεζόν 1983-84, 1991-92 ή 2002-03 NBA. Για τους λάτρεις της πιο παραδοσιακής δράσης, υπάρχει και η επιλογή της σεζόν 2022-23.

Video Duration
1:01

Στο νέο MyNBA μπορείς να κάνεις ταξίδι στο παρελθόν με πρόσβαση στις παλιές ομάδες, τα παλιά ρόστερ, τα παλιά λογότυπα και τα γήπεδα στην πρότερη μορφή τους. Για όσους θέλουν και άλλη μια νότα νοσταλγίας, το παιχνίδι προσφέρει ειδικά φίλτρα και πακέτα μετάδοσης που θα σε κάνουν να νομίζεις πως παρακολουθείς τηλεοπτική μετάδοση αρκετών ετών πίσω. Από τις υπόλοιπες αλλαγές στο παιχνίδι, αφαιρέθηκαν τα συμβόλαια στο MyTeam, ενώ προστέθηκε και το Triple Threat Online, όπου και μπορείς να αγωνιστείς απέναντι σε έως και 3 φίλους σου σε κάθε ομάδα.

PS Plus Game #2: Jurassic World Evolution 2 (PS4, PS5)

Αν σου αρέσουν τα παιχνίδια που μπορείς να οργανώσεις τις μονάδες σου, να «χτίσεις» το στρατό σου και να δώσεις επικές μάχες, το Jurassic World Evolution 2 έχει μια τέτοια προσέγγιση. Στο περίπου. Το παιχνίδι σου δίνει την ευκαιρία να κατασκευάσεις το δικό σου πάρκο δεινοσαύρων και να το διαχειριστείς όπως εσύ νομίζεις καλύτερα. Είναι το sequel του Jurassic World Evolution που κυκλοφόρησε το 2018 και τα γεγονότα του ακολουθούν αυτά του Jurassic World: Fallen Kingdom. Στους χώρους του πάρκου μπορείς να τοποθετήσεις πάνω από 75 είδη δεινοσαύρων και να χτίσεις τα κατάλληλα φράγματα για να κρατούνται οι αποστάσεις ασφαλείας από τους επισκέπτες. Κάθε δεινόσαυρος έχει τις δικές του ανάγκες, όπως το είδος φαγητού που προτιμά, αλλά και το χώρο που χρειάζεται για να μπορέσει να ζήσει και να εξελιχθεί. Αν δύο διαφορετικά είδη μένουν μαζί, μπορεί να έρθεις μπροστά ακόμη και σε μάχες που θα αναδείξουν τον ισχυρότερο που θα επικρατήσει και θα επιβιώσει.

Video Duration
1:47

PS Plus Game #3: Trek to Yomi (PS4, PS5)

Το Trek to Yomi είναι ένα από τα πλέον ιδιαίτερα παιχνίδια που έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια. Αναπτύχθηκε από την Flying Wild Hog και κυκλοφόρησε από την Devolver Digital, ενώ βασίστηκε στη μηχανή γραφικών Unreal Engine 4. Τα γεγονότα του μας στέλνουν στην εποχή Edo της φεουδαρχικής Ιαπωνίας, όπου και γνωρίζουμε έναν νεαρό μαχητή με το όνομα Hiroki. Εκεί, θα ξεκινήσει μια μεγάλη μάχη με το σπαθί του για να πάρει εκδίκηση από αυτούς που κατέστρεψαν το χωριό του και σκότωσαν όλους όσους αγαπούσε. Στόχος του είναι να μπει στο Yomi, τον ιαπωνικό Κάτω Κόσμο, και να εξοντώσει το κακό που στοιχειώνει το παρελθόν του.

Video Duration
0:55

Το Trek to Yomi ανήκει στην κατηγορία των side-scrolling action games, με τον παίκτη να έχει στη διάθεσή του δύο διαφορετικές επιθέσεις melee: τις light που είναι γρήγορες αλλά δεν κάνουν πολλή ζημιά και τις heavy που είναι το ακριβώς αντίθετο. Κάθε αντίπαλος θέλει διαφορετική αντιμετώπιση, οπότε κάθε μάχη είναι ξεχωριστή. Οι επιθέσεις μπορούν να συνδυαστούν και με κινήσεις, έτσι ώστε ο ήρωας να καταλήγει ακόμη και πίσω από την πλάτη του αντιπάλου. Το βασικό όπλο του ήρωα είναι η katana, ενώ στην πορεία της ιστορίας παίρνει στα χέρια του και άλλα, όπως ozutsu και bo-shurikens ή τόξο και βέλη. Πέραν των απλών εχθρών, το παιχνίδι προσφέρει και μάχες με μυθικά τέρατα και υπερφυσικά στοιχεία του περιβάλλοντος. Η κάμερα της δράσης είναι σταθερή και γενικότερα προσφέρεται μια γραμμική εμπειρία. Για τους λάτρεις της εξερεύνησης, το παιχνίδι προσφέρει και μυστικές περιοχές, τις οποίες μπορεί να ανακαλύψει κανείς και να κερδίσει αναβαθμίσεις για τις μπάρες ενέργειας και αντοχής.

Τα νέα παιχνίδια του PlayStation Plus θα είναι διαθέσιμα από τις 6 Ιουνίου, όταν και θα αντικαταστήσουν αυτά που προσφέρονται τώρα, δηλαδή τα Grid Legends, Chivalry 2, Descenders, και θα μπορείς να τα αποκτήσεις μέχρι τις αρχές Ιουλίου.