PlayStation Plus: Αυτά είναι τα δωρεάν παιχνίδια του Μαΐου

Περίληψη: Αν έχεις PlayStation και συνδρομή PlayStation Plus, ετοιμάσου να «λιώσεις» όλο τον Μάιο με αγωνιστικά -και όχι μόνο- games.

Μπορεί η ειδησεογραφία στην αγορά του gaming να «τρέχει», αλλά η Sony κλέβει για άλλη μια φορά την παράσταση με τα παιχνίδια που προσφέρει δωρεάν στους κατόχους PS4 και PS5 που έχουν αγοράσει συνδρομή PlayStation Plus για οποιοδήποτε από τα δύο (ή και τα δύο) συστήματά τους. Τον Μάιο, λοιπόν, θα έχουμε τρία νέα παιχνίδια, με τουλάχιστον τα δύο από αυτά να είναι κάποια που ζητούσαν οι PlayStation fans εδώ και καιρό. Για να απολαύσεις αυτά τα παιχνίδια αρκεί να έχεις ενεργή συνδρομή (σε οποιοδήποτε από τα τρία πακέτα) και να τα προσθέσεις στη συλλογή σου μέχρι να αφαιρεθούν. Από εκεί και πέρα, είναι διαθέσιμα να τα απολαύσεις οποτεδήποτε το επιθυμείς, αρκεί να είναι ακόμη ενεργή η συνδρομή. Ας πάμε να τα δούμε.

PS Plus Game #1: GRID Legends (PS4, PS5)

Το GRID Legends είναι μια ξεχωριστή οδηγική εμπειρία που συνδυάζει μεγάλες ταχύτητες, υψηλής ποιότητας γραφικά, μεγάλη ποικιλία στους αγώνες και καινοτόμο narrative που σε βάζει στην καρδιά της δράσης. Στο εξαιρετικό cast του συμμετέχουν αρκετοί γνωστοί, όπως ο Ncuti Gatwa (γνωστός από τη σειρά Sex Education). Μετά το reboot της σειράς το 2019, η βρετανική ομάδα που είναι υπεύθυνη για το game εμπνεύστηκε από το ντοκιμαντέρ Formula 1: Drive to Survive του Netflix και έφτιαξε ένα νέο μεγάλο story mode. Τα GRID games είναι η συνέχεια των TOCA Racing games που μεσουρανούσαν τις περασμένες δεκαετίες και στο νέο παιχνίδι υπάρχουν αρκετές σκηνές video που έρχονται να βοηθήσουν την εξιστόρηση.

Video Duration
1:40

Το story mode του παιχνιδιού χωρίζεται σε 36 κεφάλαια και σε αγώνες διαφορετικών τύπων (πχ. Racing, Drift, Time Attack, Elimination) και διαρκεί περί τις 10 ώρες. Οι πίστες του παιχνιδιού είναι πολύ καλοσχεδιασμένες και περιλαμβάνουν ακόμη και αξιοθέατα από γνωστές πόλεις, ενώ και η λεπτομέρεια παντού είναι χαρακτηριστική. Το soundtrack έρχεται να συμπληρώσει όλο το πακέτο, προσφέροντας έτσι αγώνες με ξεχωριστό άρωμα. Στο story mode υπάρχουν πολλοί αγώνες διαθέσιμοι ανά πάσα χρονική στιγμή, ενώ το εκτενές tutorial θα σε βοηθήσει να μάθεις τα πάντα. Τα περισσότερα αυτοκίνητα που θα βρείς στο παιχνίδι έρχονται από την έκδοση του τίτλου που βγήκε το 2019, ενώ οι πίστες έχουν μια πιο σύγχρονη οπτική και έναν μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Συνολικά έχουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι με πολλές βελτιώσεις σε όλα τα επίπεδα, ενώ και το online του έχει το ενδιαφέρον του για όσους θέλουν να ασχοληθούν περαιτέρω και να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους.

PS Plus Game #2: Chivalry II (PS4, PS5)

Ένα μεσαιωνικό πεδίο μάχης σε περιμένει για να δείξεις ότι είσαι ο καλύτερος. Το παιχνίδι ανήκει στην κατηγορία των first persons slashers και προσφέρει επικές μάχες κινηματογραφικού επιπέδου. Ζήσε μοναδικές συγκρούσεις μεγάλης κλίμακας σε μεσαιωνικά τοπία, πάρε μέρος σε τουρνουά και γνώρισε κάθε λεπτομέρεια μιας κατάκτησης. Ο τίτλος προσφέρει 4 κλάσεις και τις 12 υποκατηγορίες τους και συμμετέχουν στις μεγάλες μάχες έως και 64 παίκτες ταυτόχρονα. Η έκδοση του PS5, δε, «τρέχει» σε ανάλυση 4K και στα 60 καρέ το δευτερόλεπτο. To παιχνίδι κυκλοφόρησε σχεδόν 9 χρόνια μετά το Chivalry: Medieval Warfare από την Torn Banner Studios και για άλλη μια φορά έχουμε μπροστά μας τη μάχη ανάμεσα σε Agatha και Mason.

Video Duration
1:33

Το σύστημα μάχης παραμένει πιστό στο πρώτο game και είναι εύκολο στην εκμάθηση, αλλά θέλει αρκετή ώρα προπόνησης μετέπειτα για να το κάνεις κτήμα σου. Στην μάχη έχεις τη δυνατότητα να χειριστείς μονάδες χωρισμένες σε 4 classes: Archer, Vanguard, Footman και Knight, με κάθε μία από αυτές να έχει ξεχωριστά όπλα και ικανότητες που μπορούν να βοηθήσουν στη διάρκεια της μάχης. Οι επιθέσεις melee χωρίζονται σε light και heavy και το σύστημα μάχης είναι αρκετά ρεαλιστικό τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα. Το Chivalry II έρχεται με 4 διαφορετικά modes, τα free-for-all, team arena, team deathmatch και team objective, φιλοξενώντας από 40 έως και 64 παίκτες σε έναν αγώνα. Αλλαγές έχουμε και στο κομμάτι του customization, όπου επιτρέπονται οι αγορές για ανέβασμα του level και σε κάθε νέο επίπεδο υπάρχουν και διαφορετικά αντικείμενα. Μοναδική σημαντική απουσία του τίτλου είναι το community content, καθώς παρά το ότι αυτό έκανε γνωστό το πρώτο game, η ομάδα ανάπτυξης δεν το ενσωμάτωσε στη δεύτερη παραγωγή.

PS Plus Game #3: Descenders (PS4)

Αν σου αρέσει το ποδήλατο, το Descenders είναι εδώ για εσένα. Άρχισε να κατεβαίνεις με φόρα βουνοπλαγιές και να διασχίζεις επικίνδυνες πίστες, προσπαθώντας πάντα να εκμεταλλευτείς το ανανεωμένο και πλούσιο σύστημα φυσικής. Άλματα, μανούβρες και δύσκολος ανταγωνισμός είναι μόλις μερικά από τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού. Κάθε φορά που παίζεις θα μπορείς να αναγνωρίζεις σημεία που πρέπει να βελτιώσεις, ενώ θα αποκτάς και νέα αγωνιστικά στιλ όσο «χτίζεις» την προσωπικότητα και τη φήμη σου. Η ποικιλία στα περιβάλλοντα είναι μεγάλη και κατά τη διάρκεια της διαδρομής σου θα καταλαβαίνεις ότι κάθε αγώνας είναι και ξεχωριστός.

Video Duration
1:03

Για όσους δυσκολεύονται να κρατηθούν εντός ορίων ή και όρθιοι, κάθε αγώνας έχει checkpoints, έτσι ώστε να επιστρέφεις εκεί αν χάσεις σε κάποιο σημείο την ισορροπία σου ή βγεις εντελώς εκτός πορείας. Κάτι που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να σημειώσουμε είναι ότι κατά την κυκλοφορία του, το Descenders ενημερώθηκε με patches και updates και βελτίωσε αρκετά και τον τομέα των γραφικών του και τον τομέα της φυσικής του. Το παιχνίδι αναπτύχθηκε από την ολλανδική ομάδα RageSquid και κυκλοφόρησε από την No More Robots τον Μάιο του 2019 για PC και Xbox One, στις 25 Αυγούστου 2020 για το PS4, στις 6 Νοεμβρίου 2020 για το Nintendo Switch και στις 8 Ιουνίου 2021 για Xbox Series X/S. Στις 4 Αυγούστου 2020 κυκλοφόρησε και μια έκδοση για κινητά με λειτουργικό iOS και Android.

Τα νέα παιχνίδια του PlayStation Plus θα είναι διαθέσιμα από τις 2 Μαΐου, όταν και θα αντικαταστήσουν αυτά που προσφέρονται τώρα, δηλαδή τα Meet Your Maker, Sackboy: A Big Adventure και Tails of Iron, και θα μπορείς να τα αποκτήσεις μέχρι τις αρχές Ιουνίου.