Summer Game Fest: Final Fantasy VII Rebirth, νέο Sonic και άλλα

Περίληψη: Πολλές ήταν οι ανακοινώσεις που ξεχώρισαν από το Summer Game Fest που διοργανώθηκε το βράδυ της Πέμπτης. Ας δούμε τις σημαντικότερες από αυτές.

Στη gaming επικαιρότητα της εβδομάδας που ολοκληρώνεται, το ενδιαφέρον στράφηκε αποκλειστικά στο Summer Game Fest. Στο μεγάλο event είχαμε λίγο απ’ όλα. Νέα games ανακοινώθηκαν, ημερομηνίες κυκλοφορίας επιβεβαιώθηκαν, trailers κυκλοφόρησαν, κι όλα αυτά μέσα σε μία μέρα. Πάμε να μιλήσουμε για ό,τι ενδιαφέρον παρουσιάστηκε!

Final Fantasy VII Rebirth: Η επιβεβαίωση

Οι φήμες για πρώτη εμφάνιση του Final Fantasy VII Rebirth υπήρχαν έντονα το τελευταίο διάστημα και ο παρουσιαστής της βραδιάς, Geoff Keighley, τις επιβεβαίωσε. Το Summer Game Fest έκλεισε με την ανακοίνωση της συνέχειας για το Final Fantasy VII Remake, που φέρνει τους ήρωες σε νέες περιπέτειες. Το υλικό που είδαμε ξεκίνησε με ένα CG κομμάτι και στη συνέχεια είδαμε και λίγο από το gameplay. Το νέο game θα κυκλοφορήσει για το PS5 μόνο, κάποια στιγμή κοντά στις αρχές του 2024 και μάλιστα θα είναι τόσο μεγάλο που θα χρειαστεί να υπάρχουν δύο δίσκοι Blu-ray στο πακέτο αγοράς.

Prince of Persia: The Lost Crown – Νέος τίτλος στη σειρά

Tο Summer Game Fest άνοιξε με μία μεγάλη έκπληξη, την πρεμιέρα του Prince of Persia: The Lost Crown. Η Ubisoft αποκάλυψε το νέο της side scrolling 2.5D adventure που προσφέρει οπτική παρόμοια με αυτή του original game. Η κυκλοφορία του προγραμματίστηκε για τις 18 Ιανουαρίου 2024 σε PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S και Nintendo Switch και η γαλλική εταιρεία το περιγράφει ως ένα νέο action adventure platformer σε έναν μυθικό κόσμο της Περσίας. Ο ήρωας Sargon είναι μέλος της ομάδας The Immortals και αναλαμβάνει να σώσει την πριγκίπισσα Ghassan, εξερευνώντας το βουνό Qaf. Το game είναι εμπνευσμένο από πρόσφατες κυκλοφορίες στο είδος των metroidvania και μπορείς να πάρεις μια πρώτη γεύση στο trailer που κυκλοφόρησε.

Marvel’s Spider-Man 2: Επιβεβαιώθηκε η κυκλοφορία

To Marvel’s Spider-Man 2 απόκτησε επιτέλους ημερομηνία κυκλοφορίας. Η Insomniac Games ανακοίνωσε ότι στις 16 Ιουνίου ανοίγουν οι προ-παραγγελίες για το game και το νέο superhero game της θα κυκλοφορήσει κανονικά στις 20 Οκτωβρίου. Όσοι κάνουν preorder θα λάβουν το Arachknight Suit για τον Peter σε 3 διαφορετικά χρώματα, μία πρώιμη παροχή του Shadow Spider Suit για τον Miles σε 3 διαφορετικά χρώματα, το Web Grabber gadget και 3 skill points. Η βασική έκδοση θα πωλείται στα €79,99. Η Digital Deluxe θα πωλείται στα €89,99 και θα περιλαμβάνει το βασικό game, τα pre-order bonuses, 10 ειδικές στολές, έξτρα Photo Mode Frames και stickers και 2 έξτρα skill points. Τέλος, η συλλεκτική έκδοση θα πωλείται στα €249,99 και θα περιλαμβάνει το παιχνίδι σε ψηφιακή μορφή στην Digital Deluxe έκδοσή του, ένα Steelbook και μία φιγούρα 19 ιντσών του Peter Parker και του Miles Morales να μάχονται με τον Venom.

Sonic Superstars: «Φρέσκος» τίτλος με πίστη στο παραδοσιακό gameplay

H SEGA ανακοίνωσε ένα νέο 2D Sonic videogame, το Sonic Superstars. Οι παίκτες θα μπορούν να ελέγξουν τους Sonic, Tails, Knuckles ή Amy Rose και θα υπάρχει και υποστήριξη για co-op έως και 4 παικτών. Το νέο game αναμένεται το φθινόπωρο του 2023 σε εκδόσεις για PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S και Nintendo Switch και στο πρώτο trailer βλέπουμε το παλιό και το νέο στιλ απεικόνισης. Η φρεσκάδα είναι διάσπαρτη σε όλο το μήκος και πλάτος της εικόνας και μάλιστα ο Sonic παρουσιάζεται με νέες δυνάμεις, όπως αυτή της δημιουργίας κλώνων, και του σκαρφαλώματος σε καταρράκτες.

«Φρέσκο» gameplay trailer του Alan Wake 2

H Remedy και ο επικεφαλής ανάπτυξης των τίτλων της, Sam Lake, παρουσίασαν στο πλαίσιο της εκδήλωσης ένα νέο trailer για το Alan Wake 2. Ο τίτλος ανήκει στην κατηγορία των survival horror και στο νέο υλικό είδαμε την μία εκ των δύο πρωταγωνιστών (Saga Anderson) να ψάχνει στο σκοτάδι και να έρχεται αντιμέτωπη με διάφορα τέρατα. Η Anderson είναι αστυνομικός που εξερευνά διάφορες δολοφονίες που σχετίζονται με τα βιβλία του συγγραφέα-πρωταγωνιστή. Το Alan Wake 2 αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 17 Οκτωβρίου 2023 σε εκδόσεις για PC, PS5 και Xbox Series X/S.

Εκτενές gameplay trailer για το Mortal Kombat 1

To Mortal Kombat 1 είναι από τα βασικά παιχνίδια του φετινού φθινοπώρου και στο πλαίσιο του Summer Game Fest παρουσιάστηκε ένα νέο και εκτενές gameplay trailer. Το υλικό εστίασε τόσο στις μάχες μεταξύ των ηρώων, όσο και στην εμφάνισή τους ως Kameo Fighters, όπου και ενισχύουν τον βασικό ήρωα κάθε μάχης. Το παιχνίδι αναμένεται στις 19 Σεπτεμβρίου και θέλει να αναγεννήσει τη σειρά. Η NetherRealm το αναπτύσσει για το PS5 και το Xbox Series X/S, την έκδοση του PC ετοιμάζει η QLOC, ενώ αυτή του Nintendo Switch οι Shiver Entertainment/Saber Interactive. Υπενθυμίζεται πως όσοι προπαραγγείλουν το παιχνίδι στις Premium και Kollector’s εκδόσεις θα μπορούν να παίξουν από τις 14 του ίδιου μήνα.

Video Duration
4:01

Final Fantasy VII Ever Crisis: Το FFVII στα κινητά

H Square Enix παρουσίασε το Final Fantasy VII: Ever Crisis που έρχεται να βάλει τον κόσμο των smartphones σε αυτόν του Final Fantasy VII. Το trailer που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης έδειξε τον Sephiroth και αρκετούς ακόμη ήρωες, ενώ η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε πως ξεκινάει άμεσα τις εγγραφές για την beta που θα «τρέξει» από τις 6 έως και τις 13 Ιουλίου. Το παιχνίδι ανακοινώθηκε το 2021 και ακολουθεί τα γεγονότα των Final Fantasy VII, αλλά και των spin-offs Advent Children, Before Crisis, Crisis Core και Dirge of Cerberus.

Τον Σεπτέμβριο η κυκλοφορία του Lies of P

Το Lies of P είναι από τα πλέον -μη παραδοσιακά- αναμενόμενα videogames της χρονιάς. Στο πλαίσιο του Summer Game Fest ανακοινώθηκε η κυκλοφορία του για τις 19 Σεπτεμβρίου σε εκδόσεις για PC, PS4, PS5, Xbox One και Xbox Series X/S. Από σήμερα είναι μάλιστα διαθέσιμο για PC και κονσόλες το επίσημο demo του, που προσφέρει μια ματιά στα δύο πρώτα κεφάλαια. Το game είναι βασισμένο στην ιστορία του Πινόκιο, ανήκει στην κατηγορία των action souls-like και λαμβάνει χώρα στην Belle Epoque. Οι προπαραγγελίες του έχουν ήδη ξεκινήσει και προσφέρουν αρκετό in-game υλικό για όσους ενδιαφέρονται. Την ανάπτυξή του υπογράφει η εταιρεία Neowiz και μπορείς να δεις το νεότερο trailer που παρουσιάστηκε εδώ.