Ανακοινώθηκε το Mortal Kombat 1, το Zelda συνεχίζει να σαρώνει!

Περίληψη: Ο επόμενος τίτλος Mortal Kombat μόλις ανακοινώθηκε! Αυτή ήταν η σημαντικότερη gaming είδηση της εβδομάδας αλλά δεν ήταν η μόνη. Πάμε να τις δούμε όλες!

Για ακόμα μία εβδομάδα το ολοκαίνουργιο The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς συνεχίζει ακάθεκτο την εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία του! Η μεγαλύτερη gaming είδηση της εβδομάδας όμως δεν είναι άλλη από την επίσημη ανακοίνωση του Mortal Kombat 1! Μία ακόμα σημαντική ανακοίνωση ήταν αυτή της Sony, η οποία επισημοποίησε την ημερομηνία και ώρα του επόμενου PlayStation Showcase της. Ας δούμε πιο αναλυτικά τι νέο είχαμε στο χώρο του gaming αυτή την εβδομάδα.

Το Mortal Kombat 1 μόλις ανακοινώθηκε

Η NetherRealm Games αποκάλυψε, μετά από αρκετές ημέρες φημολογίας και teasing, το επόμενο μέρος της σειράς Mortal Kombat. Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει με την ονομασία Mortal Kombat 1 και οι παίκτες θα κληθούν να ανακαλύψουν εκ νέου το σύμπαν που δημιούργησε ο θεός της φωτιάς Liu Kang. Το παιχνίδι θα βάλει τους gamers σε μια νέα εποχή με νέο σύστημα μάχης, game modes και fatalities και θα τους δώσει τη δυνατότητα να γνωρίσουν τους ήρωες όπως ποτέ στο παρελθόν. Αρκετοί ήρωες θα κάνουν cameo εμφανίσεις. Το Mortal Kombat 1 θα κυκλοφορήσει στις 19 Σεπτεμβρίου για PC, PS5, Xbox Series X/S και Nintendo Switch. Όσοι προπαραγγείλουν την Mortal Kombat 1 Premium Edition ή την Mortal Kombat 1 Kollector’s Edition θα έχουν πρόσβαση στο game από τις 14 του ίδιου μήνα και δώρο τον Shang Tsung ως playable χαρακτήρα.

Video Duration
2:37

PlayStation Showcase: Έρχεται με πολλές ανακοινώσεις

Μπορεί η Sony να έχει αποσυρθεί από την E3 και τις αντίστοιχες εκθέσεις και να μην κάνει αρκετές ανακοινώσεις, αλλά δεν παύει να διατηρεί «θερμή» την επικοινωνία της με το κοινό. Η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε ένα νέο PlayStation Showcase για την Τετάρτη 24 Μαΐου στις 23:00 ώρα Ελλάδος. Σε αντίθεση με τα State of Play, τα οποία εστιάζουν σε μικρότερης κλίμακας ανακοινώσεις ή αφορούν μία συγκεκριμένη θεματική, τα PlayStation Showcase events είναι τα πιο σημαντικά κι εκεί αναμένουμε τις πιο ουσιώδεις ανακοινώσεις. Η Sony μιλάει για διάρκεια τουλάχιστον μιας ώρας και αποκαλύψεις για τίτλους της ίδιας και τρίτων συνεργατών για PS5 και PSVR2. Πέραν αυτού, δεν λέει κάτι παραπάνω, οπότε οι εικασίες και οι φήμες έχουν ξεκινήσει.

To The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom συνεχίζει να σπάει ρεκόρ πωλήσεων 

Η πρόσφατη κυκλοφορία του νέου παιχνιδιού της σειράς Zelda για το Nintendo Switch φαίνεται πως δεν σταματάει πουθενά. Όπως ανακοίνωσε η ιαπωνική εταιρεία, το The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom κατάφερε να ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 10 εκατομμύρια αντίτυπα μέσα σε μόλις λίγες ημέρες διάθεσης στην αγορά. Το παιχνίδι αποδεικνύεται ο τίτλος με τις ταχύτερες πωλήσεις της Nintendo σε Αμερική και Ευρώπη μέχρι και σήμερα, ενώ στην Μ. Βρετανία είναι το game με τις περισσότερες πωλήσεις για όλο το 2023. Σύμφωνα με την GfK, πούλησε 54% περισσότερο από το (multiplatform) Hogwarts Legacy και συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς. Κάτι που έχει επίσης ενδιαφέρον είναι πως ο νεότερος τίτλος της σειράς είναι μόλις το έκτο παιχνίδι που λαμβάνει το απόλυτο σκορ στο ιαπωνικό περιοδικό Famitsu και στο Edge. Το Famitsu βαθμολογεί με άριστα το 40 (οι συντάκτες βαθμολογούν με άριστα το 10 και στη συνέχεια γίνεται πρόσθεση) και το Tears of the Kingdom είναι το ένα από τα μόλις 28 παιχνίδια μέχρι και σήμερα που το έχουν καταφέρει αυτό. Αντίστοιχα, στο Edge πήρε 10/10, κάτι που το έχουν πετύχει εδώ και 30 χρόνια μόνο 24 games. Τα μοναδικά παιχνίδια που έχουν πετύχει μέχρι σήμερα το απόλυτο και στα δύο έγκριτα έντυπα είναι τα The Legend of Zelda: Ocarina of Time, Bayonetta, The Legend of Zelda: Skyward Sword, Grand Theft Auto V, The Legend of Zelda: Breath of the Wild και The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.

Το Project Leonardo αλλάζει όνομα σε PlayStation Access Controller

Η Sony έκανε εδώ και καιρό γνωστό ότι θα στοχεύσει και στην προσβασιμότητα των παιχνιδιών και του hardware της και αποκάλυψε πριν μερικούς μήνες το Project Leonardo. Το ειδικό αυτό χειριστήριο που απευθύνεται σε άτομα με κινητικά προβλήματα αλλάζει πλέον όνομα και μετατρέπεται σε Access Controller. Μέσα από ένα εκτενές post στο PlayStation Blog, η ιαπωνική εταιρεία αποκάλυψε περισσότερες πληροφορίες, όπως το πώς θα μετατρέπονται και θα συνδέονται τα διάφορα χειριστήρια, αλλά και το πώς θα περιστρέφονται για να καλύπτουν όλες τις ανάγκες. Όπως είναι λογικό, και η ίδια η κονσόλα θα αλλάζει το μενού της μόλις δει ένα Access Controller να συνδέεται για να μπορούν να γίνουν όλες οι σχετικές ρυθμίσεις.

Gameplay trailer και αντίστροφη μέτρηση για το Diablo 4

Η ώρα κυκλοφορίας του Diablo IV πλησιάζει και η Blizzard αποκάλυψε το νεότερο gameplay trailer του τίτλου. To παιχνίδι θα κυκλοφορήσει στις 6 Ιουνίου για PC, PS4, PS5, Xbox One και Xbox Series X/S με δυνατότητα για cross-play και cross-progression ανάμεσα σε όλες τις πλατφόρμες. Όσοι επιλέξουν την Deluxe και την Ultimate Edition θα μπορούν να παίξουν από τις 2 Ιουνίου, ενώ έχουν γίνει γνωστά και πολλά αντικείμενα και αποστολές που θα προστεθούν μετά την κυκλοφορία του game.

Η Take Two αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο κυκλοφορίας του GTA 6 ίσως και το 2024

Η Rockstar Games δεν έχει ανακοινώσει ακόμη το παραμικρό για την κυκλοφορία του GTA 6, αλλά η Take Two ίσως και να «φωτογράφισε» το πότε θα πρέπει να περιμένουμε το νέο game της σειράς. Ο γνωστός εκδότης ανακοίνωσε τα οικονομικά του αποτελέσματα για τη χρονιά που έκλεισε και ανακοίνωσε τις εκτιμήσεις για τα επόμενα οικονομικά έτη. Το μεγάλο ενδιαφέρον είναι πως για την περίοδο Απρίλιος 2024-Μάρτιος 2025 αναμένει μια εκτίναξη άνω του +60% στα έσοδα, κάτι που φαίνεται πως μαρτυρά μία μεγάλη κυκλοφορία που δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί. Με δεδομένο την πολύ μεγάλη δυναμική του GTA, πολλοί εκτιμούν πως η Take Two θεωρεί δεδομένη την κυκλοφορία του GTA 6 μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Επιστρέφει η BlizzCon με κόσμο μετά από 4 χρόνια

H Blizzard ανακοίνωσε πως η BlizzCon θα επιστρέψει στο Anaheim Convention Center της Καλιφόρνια για πρώτη φορά μετά την πανδημία με την παρουσία του κόσμου. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στις 3 και 4 Νοεμβρίου και περισσότερες πληροφορίες για τα εισιτήρια και τις παρουσιάσεις που θα γίνουν εκεί θα έχουμε τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες. Η BlizzCon ήταν πάντα η πιο σημαντική εκδήλωση για τους τίτλους της εταιρείας και για τελευταία φορά διοργανώθηκε με κόσμο το 2019. Το 2020 ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας και των lockdowns, ενώ το 2021 έγινε σε μορφή ψηφιακού event. Το 2022 είχαμε αρχικά πλάνα για μια υβριδική μορφή της εκδήλωσης, αλλά μετά από ένα σκάνδαλο που ξέσπασε στην Blizzard, το event ακυρώθηκε εντελώς.

Φήμη για κυκλοφορία του Assassin’s Creed Mirage τον Οκτώβριο

H Ubisoft ετοιμάζει για φέτος την κυκλοφορία του Assassin’s Creed Mirage και ουδείς γνωρίζει μέχρι και αυτή τη στιγμή το πότε θα το πιάσουμε στα χέρια μας. Γνωστός data miner κατάφερε να αποσπάσει κάποιες πληροφορίες από πηγές του και σημειώνει πως η γαλλική εταιρεία θα διαθέσει το νέο της παιχνίδι στις 12 Οκτωβρίου, ενώ αν υπάρξει κάποια άλλη σημαντική κυκλοφορία την ίδια περίοδο ίσως και να σκεφτεί να το μεταθέσει για λίγο αργότερα και συγκεκριμένα μέσα στον Νοέμβριο. Αυτό που ξέρουμε σίγουρα είναι ότι οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν στο πλαίσιο του καλοκαιρινού event Ubisoft Forward που έχει προγραμματιστεί για τις 12 Ιουνίου.