Στο Nintendo Direct είδαμε νέο Super Mario Bros και πολλά ακόμα!

Περίληψη: Όλες οι σημαντικές ανακοινώσεις από το Nintendo Direct μαζί με τα υπόλοιπα hot gaming news της εβδομάδας σε περιμένουν εδώ!

Το πρόσφατο Nintendo Direct πρωταγωνίστησε στην επικαιρότητα αυτής της εβδομάδας για την αγορά του gaming και παρακάτω θα δούμε τις πιο σημαντικές ανακοινώσεις. Δεν έλειψαν όμως και μερικά ακόμα ενδιαφέροντα gaming news εκτός Direct, και εννοείται πως θα μιλήσουμε και γι’ αυτά!

Super Mario Bros. Wonder, το νέο 2D Mario game

Οι φήμες για ένα νέο 2D Mario videogame είχαν ξεκινήσει εδώ και καιρό και η Nintendo τις επιβεβαίωσε με το Super Mario Bros. Wonder. Το παιχνίδι ανήκει στην κατηγορία των side-scrolling τίτλων με πολλούς χαρακτήρες και νέες δυνάμεις. Το νέο αντικείμενο που μπαίνει στη δράση είναι το Wonder Flower, το οποίο μεταμορφώνει κάθε πίστα με διαφορετικό τρόπο και διευκολύνει (ή δυσκολεύει) τη ζωή του Mario και της παρέας του. Στον τίτλο θα συμμετέχουν οι Mario, Luigi, Peach, Toad, Yoshi και Daisy και είναι το πρώτο νέο 2D Mario μετά το New Super Mario Bros. U που κυκλοφόρησε το 2012. Αναμένεται στις 20 Οκτωβρίου για το Nintendo Switch.

Video Duration
2:39

H συλλογή Metal Gear Solid έρχεται τον Οκτώβριο

Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση του πακέτου Metal Gear Solid Master Collection Vol. 1, ήρθε η ώρα να μάθουμε και πότε κυκλοφορεί. Η Konami αποκάλυψε στην εκδήλωση της Nintendo πως το πακέτο θα διατεθεί στους καταναλωτές και κατόχους Nintendo Switch στις 24 Οκτωβρίου, ενώ λίγο αργότερα δημοσίευσε και το multiplatform trailer που περιλαμβάνει και τις εκδόσεις για PC, PS5 και Xbox Series X/S. Στην ιδιαίτερη αυτή συλλογή περιλαμβάνονται συνολικά τα παρακάτω παιχνίδια: Metal Gear, Metal Gear 2: Solid Snake, Metal Gear Solid, Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty, Metal Gear Solid 3: Snake Eater, Metal Gear (NES/FC version) και Snake’s Revenge. Πέραν των παιχνιδιών, οι παίκτες θα βρουν και τα digital graphic novels, έξτρα screenplay books και master books, αλλά και αρκετό περιεχόμενο για κάθε τίτλο.

Video Duration
1:28

Το Super Mario RPG επιστρέφει μετά από χρόνια

Ένα remake του Super Mario RGP: Legend of the Seven Stars ανακοινώθηκε και έρχεται στις 17 Νοεμβρίου για το Nintendo Switch. Το original game κυκλοφόρησε στο SNES και επιστρέφει με ανανεωμένα γραφικά, καθώς οι παίκτες θα πρέπει να βοηθήσουν τους Mario, Peach και Bowser να συνεργαστούν με τους Mallow και Geno έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν κάθε δυσκολία. Η ομάδα πρέπει να τα βάλει επιτυχώς με την Smithy Gang και να αποκτήσει τα επτά αστέρια που θα της επιτρέψουν να επιδιορθώσει το Star Road. Το Super Mario RPG αναπτύχθηκε από την Square το 1996 και κέρδισε υψηλές βαθμολογίες από τα sites της εποχής.

Video Duration
2:09

Η Princess Peach αποκτά νέο δικό της videogame

Η αγαπημένη πριγκίπισσα του Super Mario και των φίλων της Nintendo αποκτά το επόμενο δικό της videogame. Ο τίτλος θα κυκλοφορήσει για το Nintendo Switch κάποια στιγμή μέσα στο 2024 και παρουσιάστηκε μέσα από ένα σύντομο video στο Nintendo Direct. Θα είναι η κεντρική ηρωίδα και θα συνεργάζεται με πολλούς ακόμη για να λύσει τους γρίφους και να φτάσει στο τέλος κάθε αποστολής. Δεν έχουμε προς το παρόν πολλές παραπάνω πληροφορίες, καθώς απέχουμε ακόμη αρκετούς μήνες από την κυκλοφορία. Δες αναλυτικά το πρώτο trailer εδώ:

Video Duration
0:35

Τριλογία παιχνιδιών Batman έρχεται στο Nintendo Switch

H Warner Bros. Games ανακοίνωσε την κυκλοφορία του Batman Arkham Trilogy για το Nintendo Switch. Το πακέτο θα περιλαμβάνει τα τρία παιχνίδια της Rocksteady από τον κόσμο του ήρωα-νυχτερίδα και συγκεκριμένα τα Batman: Arkham Asylum, Batman: Arkham City και Batman: Arkham Knight. Η συλλογή θα κυκλοφορήσει μετά το καλοκαίρι και θα έχει τα παιχνίδια, καθώς και τα DLCs τους. Είναι μάλιστα η πρώτη φορά που τα εν λόγω games διατίθενται σε έκδοση για το Nintendo Switch. Την μεταφορά των παιχνιδιών έχει αναλάβει η Turn Me Up Games, η οποία είχε ασχοληθεί στο παρελθόν με ανάλογη δουλειά για τα It Takes Two, Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 και Borderlands Legendary Collection.

Video Duration
1:28

Το Luigi’s Mansion: Dark Moon έρχεται ως remaster

Άλλο ένα σημαντικό παιχνίδι του παρελθόντος θα έρθει στο σήμερα και στο Nintendo Switch. To Luigi’s Mansion: Dark Moon θα επανέλθει μετά από αρκετά χρόνια και συγκεκριμένα μετά την εμφάνισή του το 2013 για το Nintendo 3DS. Ο ήρωας θα μπει ξανά σε διαδικασία να εξερευνήσει στοιχειωμένες επαύλεις και οι παίκτες θα πρέπει να περιμένουν βελτιωμένα γραφικά και εκσυγχρονισμό του gameplay. Περισσότερα θα έχουμε για το παιχνίδι λίγους μήνες πριν κυκλοφορήσει. Προς το παρόν γνωρίζουμε ότι αναμένεται το 2024.

Video Duration
0:19

Η Microsoft ανακοίνωσε αύξηση τιμής για τα Xbox Series X και Xbox Game Pass

Η Microsoft ακολουθεί στα βήματα της Sony με το PS5 και ανακοίνωσε αύξηση τιμής για το Xbox Series X. Η ισχυρότερη κονσόλα της εταιρείας θα αυξήσει την τιμή του κατά περίπου 50 ευρώ στις περισσότερες αγορές του πλανήτη από την 1η Αυγούστου, τη στιγμή που το Xbox Series S θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα. Επιπλέον, στις 6 Ιουλίου θα αλλάξουν και οι τιμές για τα πακέτα συνδρομής του Xbox Game Pass. Συγκεκριμένα, το Xbox Game Pass για κονσόλα θα πάει από τα €9,99 το μήνα στα €10,99 το μήνα και το Xbox Game Pass Ultimate από τα €12,99 το μήνα στα €14,99 το μήνα. Η τιμή του Xbox Game Pass για PC θα παραμείνει σταθερή.

Έρχεται νέο WarioWare game μέσα στο 2023

Η Nintendo ανακοίνωσε ένα νέο WarioWare videogame για τη φετινή χρονιά. Το WarioWare: Move It! Αναμένεται στις 3 Νοεμβρίου για το Nintendo Switch και οι παίκτες θα έχουν στη διάθεσή τους για άλλη μια φορά πάνω από 200 mini-games. Σε αυτά θα συμμετέχουν με τα Joy-Cons που θα τους βάζουν να κάνουν πολλές αστείες και απλές κινήσεις. Η Nintendo αναφέρει ότι το φετινό game θα είναι το πιο διασκεδαστικό της σειράς και αφήνει πάρα πολλές υποσχέσεις. Αυτό θα είναι και το δεύτερο WarioWare videogame του Nintendo Switch μετά το WarioWare: Get it Together που κυκλοφόρησε το 2021.

Video Duration
1:15

Αβέβαιο το μέλλον της έκθεσης E3

Η E3 2023, που θα σηματοδοτούσε και την επιστροφή του event μετά την πανδημία, ακυρώθηκε λίγους μήνες πριν την διοργάνωσή της και πλέον όλοι κοιτούν το μέλλον. Πρόσφατη συνεδρίαση της υπηρεσίας τουρισμού του Los Angeles, πάντως, ανέφερε πως το event έχει ακυρωθεί από τώρα και για το 2024 και το 2025, δημιουργώντας ένα ευρύτερο κλίμα αβεβαιότητας. Η ESA τοποθετήθηκε μετά τα πολλά δημοσιεύματα, τονίζοντας πως δεν έχουν παρθεί ακόμη αποφάσεις, αλλά τα ολοένα και περισσότερο στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δείχνουν δυσοίωνο μέλλον για την πάλαι ποτέ μεγάλη έκθεση της αγοράς. Μένει να δούμε αν όλα αυτά σχετίζονται με αλλαγή της τοποθεσίας ή αν είναι τα πρώτα δείγματα του ότι η E3 θα μπει για πάντα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.