Το PS5 φορά στολή Spider-Man, το Xbox Live Gold γίνεται Game Pass Core

Περίληψη: Αρκετές ήταν και αυτή την εβδομάδα οι ειδήσεις από τον χώρο του gaming. Πάμε να δούμε τις σημαντικότερες από αυτές και τι αλλαγές φέρνουν!

Αυτή η εβδομάδα εκτός από υψηλές θερμοκρασίες, έφερε και πολλά νέα και αλλαγές στην παγκόσμια gaming σκηνή. Η Sony προετοιμάζει ένα limited edition bundle για το νέο Marvel’s Spider-Man 2, η Microsoft φέρνει αλλαγές στις online υπηρεσίες της, ανακοινώνοντας το τέλος του Xbox Live Gold, ενώ updates είχαμε και από την Activision Blizzard για το νέο Call of Duty. Πάμε να δούμε μαζί τις σημαντικότερες gaming ειδήσεις των ημερών!

Συλλεκτικό PS5, DualSense, Plates για το Spider-Man 2

H Sony συνεχίζει δυναμικά τη διαφήμιση του Spider-Man 2 και έτσι ανακοίνωσε ένα συλλεκτικό πακέτο της κονσόλας PS5 που θα δούμε τον Οκτώβριο. Το Marvel’s Spider-Man 2 Limited Edition Bundle θα περιλαμβάνει την κονσόλα PS5 με δύο ειδικά plates στα χρώματα του Spider-Man και με… άρωμα Venom, αλλά και ένα DualSense χειριστήριο με παρόμοια σχεδιαστική λογική. Και στα δύο τμήματα του bundle θα ξεχωρίζει το μαύρο και το κόκκινο, ενώ το σήμα του Spider-Man και τα πλήκτρα θα είναι λευκά. Τόσο το DualSense, όσο και τα plates θα κυκλοφορήσουν και αυτόνομα, για όσους έχουν ήδη στην κατοχή τους μια κονσόλα PS5.

Video Duration
0:38

Παράλληλα, παρουσιάστηκε και ένα νέο story trailer για το παιχνίδι, όπου και εμφανίζεται η κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Peter Parker, προσπαθώντας να βρει τι θα κάνει με το σπίτι που του άφησε η Θεία Μέι, αλλά και το πως θα ολοκληρώσει την εργασία του για το Πανεπιστήμιο. Ταυτόχρονα, εχθρικές δυνάμεις πλησιάζουν τη Νέα Υόρκη και ο ήρωας θα κληθεί να συνεργαστεί και με τον Miles Morales για να τα βγάλουν πέρα.

Video Duration
1:57

Το Marvel’s Spider-Man 2 κυκλοφορεί στις 20 Οκτωβρίου, αποκλειστικά για το PS5.

Τέλος το Xbox Live Gold, ήρθε το Game Pass Core

H Microsoft προχωρά σε μια σημαντική αλλαγή στις online υπηρεσίες της για τις κονσόλες και το PC και έτσι ανακοίνωσε το τέλος του Xbox Live Gold. Η πλατφόρμα που λάνσαρε το online gameplay από τις προηγούμενες γενιές κονσολών θα σταματήσει να υφίσταται στις 14 Σεπτεμβρίου και τη θέση του θα πάρει το Game Pass Core. Όσοι έχουν ενεργή συνδρομή Xbox Live Gold θα μεταφερθούν αυτόματα στο Game Pass Core, ενώ όσοι δεν έχουν κάποιο πακέτο θα μπορούν να αποκτήσουν ένα από τα τέσσερα που θα προσφέρονται από τα μέσα του μεθεπόμενου μήνα. Το Game Pass Core θα ξεκινάει από τα 6,99 ευρώ το μήνα και θα προσφέρει πρόσβαση στο online multiplayer, προσφορές και εκπτώσεις, αλλά και 25 παιχνίδια που θα είναι άμεσα διαθέσιμα για όποτε θέλει να τα απολαύσει ο χρήστης. Αυτά θα ενημερώνονται 2-3 φορές το χρόνο και στη λίστα τους περιλαμβάνονται κυρίως παιχνίδια της Microsoft και των Xbox Game Studios. Τα πρώτα από αυτά που επιβεβαιώθηκαν είναι τα Among Us, Descenders, Dishonored 2, Doom Eternal, Fable Anniversary, Fallout 4, Fallout 76, Forza Horizon 4, Gears 5, Grounded, Halo 5: Guardians, Halo Wars 2, Hellblade: Senua’s Sacrifice, Human Fall Flat, Inside, Ori & The Will of the Wisps, Psychonauts 2, State of Decay 2 και The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited. Το δεύτερο πακέτο συνδρομής είναι το Game Pass για κονσόλα που θα προσφέρει όλη τη γκάμα των τίτλων του Game Pass, τα νέα games την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας τους και πρόσβαση σε προσφορές. Αντίστοιχα, το Game Pass για το PC θα προσφέρει τα αντίστοιχα, καθώς και συνδρομή στο EA Play. Τέλος, το Game Pass Ultimate προσφέρει όλα τα παραπάνω.

Συμφωνία Sony-Microsoft για το Call of Duty

Η κόντρα Sony-Microsoft καλά κρατεί τις τελευταίες ημέρες, κυρίως λόγω του ότι η ιαπωνική εταιρεία φοβάται ότι μετά την εξαγορά της Activision Blizzard, η Microsoft θα χρησιμοποιήσει το Call of Duty για να δώσει πλεονέκτημα στο Xbox. Μετά από αρκετές διενέξεις που ήρθαν και στο φως της δημοσιότητας, οι δύο πλευρές τα βρήκαν και κατέληξαν σε μία συμφωνία που θα διατηρήσει το παιχνίδι και στα συστήματα PlayStation. Η διάρκειά του δεν έγινε γνωστή, ωστόσο θα είναι σίγουρα τουλάχιστον 10ετής. Η Microsoft πρότεινε κάτι τέτοιο από την πρώτη στιγμή, ωστόσο φαίνεται πως έκανε κι άλλες υποχωρήσεις για να πειστεί τελικά η Sony και να συμφωνήσει. Ακούγεται, μάλιστα, πως το Call of Duty δεν θα είναι στα παιχνίδια που θα μπαίνουν από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας τους στο Xbox Game Pass. Περισσότερα στο επόμενο διάστημα και αφού κλείσει η εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft.

Πάνω από 10 εκατομμύρια παίκτες για το Diablo 4 τον Ιούνιο

To Diablo 4 ήταν από την αρχή του 2023 ένα από τα πιο αναμενόμενα games και το αποδεικνύει αυτό το γεγονός ότι μέσα στον πρώτο μήνα διάθεσης το απόλαυσαν πάνω από 10 εκατομμύρια παίκτες. Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 5 Ιουνίου για PC και κονσόλες και είναι ο τίτλος με τις ταχύτερες πωλήσεις στην ιστορία της Blizzard μέχρι σήμερα. Η πορεία του βοήθησε και τα οικονομικά της εταιρείας να σημειώσουν τεράστια άνοδο (160% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο) και να απασχολήσει πολλούς fans ανά τον κόσμο. Μόνο τον μήνα κυκλοφορίας καταγράφηκαν πάνω από 700 εκατομμύρια ώρες δράσης και φαίνεται πως αυτή η πορεία θα συνεχιστεί. Το παιχνίδι μπήκε στην Season 1: Season of the Malignant από το βράδυ της Πέμπτης, όπου καταγράφηκαν τις πρώτες ώρες αρκετά μεγάλοι χρόνοι αναμονής.

Ανακοινώθηκε το Skull Island: Rise of Kong από την Amazon Game Studios

Οι ομάδες της Amazon ανακοίνωσαν ένα νέο παιχνίδι με τον King Kong και τίτλο Skull Island: Rise of Kong. Το game αναμένεται μέσα στη χρονιά για PC, PS4, PS5, Xbox One και Xbox Series X/S και θα ανήκει στο είδος των third person action adventures. Ο παίκτης αναλαμβάνει τον ήρωα του θηριώδους γορίλα και πρέπει να κάνει ένα ταξίδι εκδίκησης για να επαναφέρει την ειρήνη στο Skull Island. Ο πρωταγωνιστής βλέπει τους γονείς του να πεθαίνουν από τα νύχια του γιγαντιαίου Gaw και θα κληθεί να πάρει σημαντικές αποφάσεις στην πορεία του παιχνιδιού.

Video Duration
1:08

Σημαντική πρόοδο σημειώνει το φετινό Call of Duty

Η Activision Blizzard ανακοίνωσε πως όλα βαίνουν καλώς στην ανάπτυξη του φετινού Call of Duty. Στο πλαίσιο ανακοινώσεων για τα πρόσφατα οικονομικά της αποτελέσματα, η εταιρεία σημείωσε πως έχει κάνει σημαντικές επενδύσεις για το Call of Duty του 2023 και πως η ανάπτυξή του προχωράει πάρα πολύ καλά για να κυκλοφορήσει σε PC και κονσόλες. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το game της σειράς που θα δούμε φέτος είναι μια συνέχεια του Call of Duty: Modern Warfare 2 που κυκλοφόρησε πέρσι και θα αναπτυχθεί από την Sledgehammer Games (με την υποστήριξη και άλλων studios). Οι operators, τα όπλα και τα bundles θα μπορούν να μεταφερθούν από το παλιό στο νέο game, ενώ και οι χάρτες και τα modes θα υποστηρίζονται. Η ανακοίνωση του φετινού Call of Duty αναμένεται μαζί με τις σχετικές αποκαλύψεις για την Season 05 του Modern Warfare 2 και θα πρέπει να τις περιμένουμε κάπου στις αρχές του Αυγούστου.