7 μαγικές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια

Περίληψη: Εξερεύνησε τις καλύτερες και πιο ενδιαφέρουσες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για οικογένεια και ζήσε μοναδικές στιγμές με τα παιδιά φέτος τις γιορτές!

Τις ημέρες των χειμερινών διακοπών οι υποχρεώσεις των παιδιών εξαφανίζονται και οι γονείς έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Έτσι αυτή η περίοδος είναι η ιδανική για μικρούς και μεγάλους που θέλουν να περάσουν ποιοτικό χρόνο μαζί. Εσύ πώς θα εκμεταλλευτείς τον ελεύθερο χρόνο φέτος τα Χριστούγεννα; Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για να αξιοποιήσεις όμορφα τον χρόνο σου με τα παιδιά είναι οι διάφορες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για οικογένεια που διεξάγονται αυτές τις ημέρες. Πέρα από τα event που σου προτείνουμε κάθε εβδομάδα λοιπόν, παρακάτω συγκεντρώσαμε εκδηλώσεις με άκρως γιορτινό κλίμα, για να απολαύσεις με τα παιδιά το επόμενο διάστημα.

XMAS Εκδήλωση 1: Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας

Το κλασικό παιδικό μυθιστόρημα του Roald Dahl ζωντανεύει μπροστά στα μάτια των παιδιών. «Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας» περιγράφει τις περιπέτειες του νεαρού Τσάρλι Μπάκετ, ο οποίος είναι ένας από τους πέντε τυχερούς που βρίσκει το χρυσό χαρτάκι ανάμεσα σε εκατομμύρια σοκολάτες σε όλο τον κόσμο και κερδίζει την ευκαιρία να επισκεφθεί το εργοστάσιο σοκολάτας του εκκεντρικού σοκολατοποιού Γουίλι Γουόνκα. Το μιούζικαλ ανεβαίνει έως το τέλος του Ιανουαρίου στο Έμπασσυ του Κολωνακίου, με δύο προβολές κάθε μέρα, στις 18:00 και στις 21:00. Στο ρόλο του «Γουίλι Γουόνκα» ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, ενώ τον «Τσάρλι» υποδύονται ο μικρός Σπύρος Ντούγιας και ο μικρός Γιώργος Καραμολέγκος.

XMAS Εκδήλωση 2: Anastasia The Musical

Και η δεύτερη επιλογή μας είναι μιούζικαλ και συγκεκριμένα το «Anastasia The Musical». Η συγκλονιστική ιστορία της πριγκίπισσας Αναστασίας, βασισμένη στην αγαπημένη ταινία κινουμένων σχεδίων του 1997, έρχεται αυτά τα Χριστούγεννα στο Θέατρο Παλλάς της Αθήνας! Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, οπότε μην χάσεις την ευκαιρία να κλείσεις τα εισιτήριά σου. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα απολαύσεις την Demy, ενώ το cast περιλαμβάνει επίσης αγαπημένους ηθοποιούς όπως η Μίρκα Παπακωνσταντίνου και ο Θανάσης Τσαλταμπάσης.

XMAS Εκδήλωση 3: The Christmas Factory 10 Years

Φέτος το The Christmas Factory θα γιορτάσει τα 10 χρόνια λειτουργίας του, έτσι στην Τεχνόπολη στο Γκάζι φιλοξενούνται μία σειρά από χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για οικογένεια! Στο χώρο της εκδήλωσης σε περιμένουν λούνα παρκ, παγοδρόμιο, μουσικά δρώμενα, face painting, μεγάλη χριστουγεννιάτικη αγορά και γλυκιές και αλμυρές γωνιές, και πολλά ακόμα! Φέτος το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης το ανέβασμα της παράστασης «Τα Ανάποδα Χριστούγεννα», η οποία ενθαρρύνει τα παιδιά να σκεφτούν διαφορετικά και να εκτιμήσουν τη χαρά του να μοιράζονται. Έως τις 21/12 το The Christmas Factory λειτουργεί: Δευτέρα - Παρασκευή 16.00 - 22.00 και Σάββατο-Κυριακή 10:00 - 22.00. Από 22/12 έως 6/1 το πρόγραμμα αλλάζει και έχει ως εξής: Δευτέρα-Κυριακή: 10.00 - 22.00. Οι θεατρικές παραστάσεις ανεβαίνουν κάθε μέρα στις 12:00 και στις 17:00.

XMAS Εκδήλωση 4: DISNEY 100: the concert!

Μικροί και μεγάλοι, όλοι αγαπούν τη Disney και τα διαχρονικά της αριστουργήματα! Τι θα έλεγες λοιπόν για μία συναυλία αφιερωμένη στα τραγούδια, τους χαρακτήρες και τις ταινίες με τις οποίες μεγαλώσαμε; Η Disney γιορτάζει τα 100 της χρόνια και οι εορτασμοί έρχονται και στη χώρα μας. Alladin, Lion King, Little Mermaid, Frozen, Beauty and the Beast, Mary Poppins, Encanto, αλλά και αγαπημένα τραγούδια από τους κόσμους της Pixar, του Star Wars και της Marvel έρχονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Το DISNEY 100: the concert! – Athens θα διεξαχθεί μόνο στις 24/12, στο Christmas Theater στο Γαλάτσι, και θα υπάρξουν δύο συναυλίες, μία στις 16:00 και μία στις 19:30. Στη Θεσσαλονίκη, το DISNEY 100: the concert! ανεβαίνει για 2 ημέρες και 4 συναυλίες συνολικά. Στις 26 και 27/12, στο Radio City Theater, θα μπορείς να παρακολουθήσεις τη μαγική συναυλία στις 19:30 το απόγευμα. Θα υπάρχουν επίσης και μεσημεριανές συναυλίες, στις 16:00 στις 26/12, και στις 15:00 στις 27/12. Μην αργήσεις να κλείσεις θέση γιατί τα εισιτήρια μπορεί να εξαντληθούν σύντομα!

XMAS Εκδήλωση 5: Το υποβρύχιο Bubble Show

Και τώρα έφτασε η ώρα για κάτι εντελώς διαφορετικό, αλλά τρομερά φαντασμαγορικό! Από 25 έως 30 Δεκεμβρίου μόνο, στο Γήπεδο Tae Kwon Do στο Φάληρο, έρχεται στην Ελλάδα το μεγαλύτερο show σαπουνόφουσκας! «Το υποβρύχιο Bubble Show» είναι ένα show που δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Συναρπαστικό, διαδραστικό, γεμάτο ακροβατικά, τελευταίας τεχνολογίας ειδικά εφέ και βέβαια… φυσαλίδες, για όλη την οικογένεια! Μόλις 8 shows έχουν προγραμματιστεί, με παραστάσεις στις 11:00, στις 18:00, ή στις 19:00, ανάλογα με την ημέρα! Μην το χάσεις!

Xmas Εκδήλωση 6: Η Βασίλισσα του Χιονιού

«Η Βασίλισσα του Χιονιού», το κλασικό αριστούργημα των Χριστουγέννων του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν έρχεται φέτος στη σκηνή του Ακροπόλ στην Αθήνα. Με ήρωες δύο μικρά παιδιά, τον Κάι και την Γκέρντα, το παραμύθι (και η παράσταση) μιλά στα παιδιά για τη δύναμη της φιλίας, την σκληρότητα που φέρνει η μοναξιά και τη διαρκή πάλη ανάμεσα στο καλό και το κακό. Το Σάββατο 23/12 μπορείς να παρακολουθήσεις την παράσταση στις 14:00, ενώ την Κυριακή 24/12 η παράσταση ανεβαίνει στις 11:00. Από τις 26/12 και μέχρι τις 7/1, όταν και ολοκληρώνεται ο κύκλος των παραστάσεων, η ώρα διεξαγωγής είναι στις 12:00

Xmas Εκδήλωση 7: Ο Καρυοθραύστης

Και θα κλείσουμε τις προτάσεις μας για χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για οικογένεια με μία ακόμα κλασική χριστουγεννιάτικη ιστορία που ανεβαίνει αυτή την περίοδο στο θέατρο: «Ο Καρυοθραύστης». Η αγαπημένη δημιουργία του Γερμανού συγγραφέα Έρνεστ Τέοντορ Αμαντέους Χόφμαν αφηγείται την ιστορία της μικρής Μαίρης, η οποία, την Παραμονή των Χριστουγέννων, παίρνει για δώρο από τον νονό της έναν καρυοθραύστη! Μαζί, θα ζήσουν την πιο απίστευτη περιπέτεια, θα έρθουν αντιμέτωποι με τον πιο φοβερό εχθρό, θα κινδυνεύσουν να χάσουν τα πάντα αλλά θα βρουν το πιο σπουδαίο: την αγνή και ανιδιοτελή αγάπη, που μας δίνει τη δύναμη να παλεύουμε στη ζωή μας για όσα αξίζουν! Σε μουσική Τσαϊκόφκσι, η παράσταση ζωντανεύει στο Metropolitan: The Urban Theater της Θεσσαλονίκης μέχρι τις 7/1. Υπάρχουν ακόμα λίγα εισιτήρια διαθέσιμα, για τις παραστάσεις που θα ανέβουν στις 18:00, από 1 έως 6/1. Η τελευταία παράσταση διεξάγεται την Κυριακή 7/1 στις 11:30.

Γιατί Χριστούγεννα σημαίνει πορτοκαλί!

Από τα καλύτερά δώρα μέχρι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για οικογένεια, και αυτά τα Χριστούγεννα οι γιορτές έχουν χρώμα πορτοκαλί! Στα Public θα κλείσεις εισιτήρια για τα καλύτερα events της εποχής και θα επιλέξεις δώρα που θα γεμίσουν χαμόγελα τους αγαπημένους σου ανθρώπους.