DualSense: Η Sony παρουσίασε το ασύρματο χειριστήριο του PS5!

Περίληψη: Λευκό χρώμα στο μεγαλύτερο μέρος του χειριστηρίου, haptic feedback για ακόμη πιο ρεαλιστική ανάδραση στο gaming και adaptive triggers για τα L2 και R2. Αυτές είναι μόνο μερικές από τις αλλαγές...

Μπορεί να μην έχουμε δει ακόμη την κονσόλα PlayStation 5, ωστόσο η Sony έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία του χειριστηρίου της, του DualSense. Όπως είναι κατανοητό, η ιαπωνική εταιρεία δεν επέλεξε να παραμείνει στο όνομα DualShock και προχώρησε σε μια σημαντική αλλαγή για το περιφερειακό που θα συνοδεύει τη νέα της κονσόλα!

Οι αλλαγές είναι εμφανείς και σε σχεδιασμό και σε αισθητική με το λευκό να είναι το κυρίαρχο χρώμα στο μεγαλύτερο μέρος του χειριστηρίου. Όπως έχει επιβεβαιώσει ήδη η Sony, το DualSense θα υποστηρίζει haptic feedback για ακόμη πιο ρεαλιστική ανάδραση στο gaming, καθώς και adaptive triggers για τα L2 και R2. Αλλαγές υπάρχουν στη γωνία των triggers ενώ βελτιωμένο είναι και το grip, με τη Sony να κάνει κάποιες αλλαγές και στο εσωτερικό τμήμα για να διατηρηθεί υψηλά η διάρκεια ζωής της επαναφορτιζόμενης μπαταρίας.

Σε ό,τι αφορά τα πλήκτρα, δεν υπάρχει πλέον το “Share” button, το οποίο και αντικατέστησε η λειτουργία “Create”, με την οποία οι παίκτες θα μπορούν να αποθηκεύουν περιεχόμενο από τα games τους και να το μοιράζονται με την υπόλοιπη κοινότητα. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός πως το DualSense θα φέρει ενσωματωμένο μικρόφωνο, που επιτρέπει στους παίκτες να συνομιλούν με φίλους και συμπαίκτες χωρίς να χρειάζεται να αγοράσουν κάποιο έξτρα σετ ακουστικών. Η λειτουργία αυτή κάνει για μια απλή συνομιλία, ωστόσο για όσους θέλουν μεγαλύτερης διάρκειας κουβέντες, η ίδια η Sony προτείνει καλύτερα τη χρήση ενός σχετικού headset.

Διαφορετική είναι πλέον και η θέση της light bar, η οποία από το επάνω μέρος που τη συναντήσαμε στο DualShock 4 έχει μεταφερθεί περιμετρικά του touch pad, σε ένα σημείο που σίγουρα είναι πιο διακριτική η παρουσία της.

Η Sony υποσχέθηκε σύντομα περισσότερες πληροφορίες για το DualSense αλλά και για το ίδιο το PS5. Οπότε μείνετε συντονισμένοι!