Οι πωλήσεις του PlayStation 4 ξεπέρασαν τα 110 εκατομμύρια!

Περίληψη: Η 8η γενιά παιχνιδομηχανών έχει ξεκάθαρο νικητή: Το Sony PlayStation 4 έχει σημειώσει τις υψηλότερες πωλήσεις, ξεπερνώντας τα 110 εκατομμύρια!

Η κορυφή της λίστας με την πιο επιτυχημένη κονσόλα όλων των εποχών ανήκει με διαφορά στο Sony για το PlayStation 2. Η τωρινή γενιά, με τα PS4 και PS4 Pro, δεν θα την ξεπεράσει, όπως δείχνουν τα δεδομένα. Παρόλα αυτά τα πήγε εξαιρετικά - όλα αυτά τα χρόνια που κυκλοφορεί. Το PlayStation 2 είχε σημειώσει πωλήσεις 155 εκατομμυρίων μονάδων, με το PlayStation 4 να υπολείπεται περίπου 44 εκατομμύρια αυτού του αριθμού.

Όπως ανακοίνωσε η Sony, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των τελευταίων οικονομικών της αποτελεσμάτων, το πρώτο τρίμηνο του 2020 η gaming κονσόλα της εταιρίας σημείωσε πωλήσεις ύψους 1,5 εκατομμυρίων τεμαχίων. Αυτό έφερε τις συνολικές πωλήσεις της κονσόλας, από την ημέρα της κυκλοφορίας μέχρι τις 31 Μαρτίου 2020, στις 110,4 εκατομμύρια μονάδες!

Την ίδια περίοδο πέρσι το PlayStation 4 τα είχε πάει αρκετά καλύτερα φτάνοντας τις 2,6 εκατομμύρια πωλήσεις. Συνολικά, τους τελευταίους 12 μήνες (Απρίλιος 2019 – Μάρτιος 2020) οι πωλήσεις του PS4 ήταν κατά 4,2 εκατομμύρια λιγότερες σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο οικονομικό έτος. Η τάση είναι ξεκάθαρα πτωτική, αλλά, αυτό δεν ανησυχεί καθόλου την ιαπωνική εταιρία.

Ο λόγος είναι πως το PlayStation 4 ξεκίνησε την εμπορική του πορεία το 2013, με το PlayStation 4 Pro να προστίθεται στη γκάμα το 2016. Με τόσα χρόνια παρουσίας στην αγορά είναι πολύ λογικό οι πωλήσεις να «κόψουν ταχύτητα». Είναι επίσης εμφανές πως ήρθε η ώρα για ανανέωση. Αυτή θα έρθει στο τέλος της χρονιάς καθώς πριν φύγει το 2020 η Sony θα κυκλοφορήσει το PlayStation 5. Για τη κονσόλα επόμενης γενιάς γνωρίζουμε ήδη πολλές λεπτομέρειες, τις οποίες μπορείς να διαβάσεις εδώ.

Stay tuned στο Public Blog για όλα τα νεότερα!